Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Ağustos’ta internetten alışveriş yüzde 38 arttı

internetten alışveriş globaltechmagazineRTB House’un verilerine göre internetten alışveriş yüzde 38 artış gösterdi. 

Yaz ayları, benzersiz e-ticaret fırsatları sunuyor. Tüketiciler yaz tatiline gidiyor ve markalar sezonsal promosyonlarını yayınlama imkanı buluyor. Ağustos ayı ise pazarlama uzmanları için ayrı bir önem taşıyor. Hem son yaz alışverişi avantajından faydalanma hem de önlerindeki okula dönüş satışları için hazırlanma şansı bu ay son buluyor.

Dünyanın önde gelen reklamcıları için gelişmiş retargeting teknolojileri sunan global bir şirket olan RTB House’un analizine göre, Ağustos ayında Haziran ayına kıyasla yüzde 2 ve Temmuz ayına kıyasla yüzde 38 daha yüksek dönüşüm oranı kaydetti. Ağustos ayında reklam tıklamaları ise Haziran ve Temmuz aylarına kıyasla sırasıyla yüzde 20 ve yüzde 23 artış gösterdi. RTB House Türkiye Ülke Müdürü Okay Tuğ bu durumu şöyle açıklıyor:

“Ağustos ayında, yaz indirimlerinin son ayı olması ve aynı zamanda okul sezonu için hazırlığın başlaması nedeniyle daha fazla dönüş alıyoruz. ‘Black Friday’ gibi ABD’deki bazı alışveriş trendleri, Türkiye ve Avrupa’da da ortaya çıktı. ABD genelindeki ikinci en önemli alışveriş sezonu olan Okula Dönüş de buna bir diğer örnek.”

Deloitte verilerine göre Amerikalılar, okula dönüş satışlarında 27 milyar dolar harcama yapmayı planlıyor. Bu harcamanın yüzde 36’sı sadece çevrimiçi perakendecilerin üzerinden gerçekleşmesi bekleniyor. Avrupa’da ve Türkiye’de de bu sezonun popülerliği artıyor. Okula dönüş kampanyalarındaki sıçrama ise Eylül ayında başlıyor.

Teknoloji Makaleleri