Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

PCI DSS 3.0 Sertifikalı Sanal POS Çözümü İnnova’da

innova_globaltechmagazineİnnova’nın 15 farklı ülkede 122 milyondan fazla aboneye hizmet veren ve yıllık 78 milyar dolarlık işlem hacmine sahip ödeme sistemleri platformu PayFlex, en yeni güvenlik standartlarından biri olan ve dünyaca kabul gören PCI DSS 3.0 sertifikasyon testlerini başarıyla geçti. Uzun süredir bankalara ve ödeme kabul eden hizmet sağlayıcı firmalara sanal POS hizmeti sunan PayFlex, yeni güvenlik sertifikasyonu sayesinde ödeme hizmetini buluttan en üst seviye güvenlik ile sunuyor ve var olan sistemlere entegrasyon konusunda daha fazla esneklik sağlıyor.

PCI DSS 3.0 Belgeli Sanal POS

Uluslararası ödeme sistemleri sağlayan şirketler tarafından ortak bir şekilde oluşturulan ve ödeme yöntemlerinin güvenlikleriyle ilgili önemli bir standart olan PCI-DSS’nin 3.0 sürümü, ölçeği ve kullanım alanı farklı birçok ödeme sisteminin güvenli, performanslı ve doğru şekilde çalışmasını teminat altına almayı hedefleyen bir kriter olarak sektörde en geçerli sertifika olarak kabul ediliyor. Gelişmiş 3D Secure, akıllı ödeme işleme, kredi kartı saklama, BİN kontrol ve Tekil İşlem Kontrolu gibi özellikleri ile öne çıkan PayFlex, 15 yıldır sunduğu Sanal POS altyapısı sayesinde kurumları, kendi altyapılarında bir POS sistemi barındırma zorunluluğundan kurtarıyor. Standart geliştirme ara yüzleri kullanılarak, var olan sistemlerle birlikte kısa sürede kullanılmaya başlanabilen, PCI DSS 3.0 sertifikalı PayFlex Sanal POS sayesinde kurumlar, sanal POS hizmetini kullanmaya hemen başlıyor, maksimum güvenli tahsilat süreçlerine düşük maliyetlerle sahip oluyor.

PCI-DSS Nedir?

PCI-DSS (Ödeme kartları Endüstrisi Veri Güvenliği Standardı) bir sertifikasyon sistemi olarak American Express, Discover Financial Services, JCB International MasterCard Worldwide ve Visa Inc. tarafından, kartlı ödeme ekosistemindeki güvenliği en üst düzeye taşımak ve ortak paydayı belirlemek için oluşturulmuş bir standarttır. Kartlı ödeme sistemleri kullanılan tüm ödeme işlemlerinde PCI-DSS uyumluluğu zorunlu haldedir ve en güncel standart PCI-DSS 3.0 olarak belirlenmiştir.

Teknoloji Makaleleri