Salı, Mart 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

INNOVA ve SAP’den işletmeleri büyütecek çözümler

innova-globaltechmagazineINNOVA, global yazılım devi SAP ile kurumsal ve KOBİ çözüm paketlerini daha da çeşitlendirmek üzere işbirliği anlaşması imzaladı.

Türk Telekom ve INNOVA, SAP ile olan işbirliğinde özellikle küçük işletmelere ve KOBİ’lere özel ön muhasebe ve mini kurumsal kaynak planlaması (ERP) uygulamaları sunacak. SAP uygulamaları, Türk Telekom’un iştiraki INNOVA tarafından işletmelere özel hale getirilerek bulut teknolojisi üzerinden sunulacak ve ekonomimizin bel kemiğini oluşturan KOBİ’lerin işlerini büyütmelerini ve maliyetlerini kontrol altına almalarını sağlayacak.

Türk Telekom ve SAP, e-ticaret alanında da işbirliğine giderek yine KOBİ’lerin satın alma ihtiyaçlarını daha verimli bir şekilde karşılamak amacıyla online bir pazar yeri oluşturacak.

Kurumlara özel çözümlerin geliştirilmesi konusunda yapılan bu işbirliği kapsamında, havayolları sektörü de ayrıca stratejik alan olarak belirlendi. Bu doğrultuda havayolları şirketlerine sunulabilecek yenilikçi çözümler için yepyeni bir sistem tasarlanacak. Bu sistem ile INNOVA ve SAP işbirliği, global pazarda da adından söz ettirecek.

Türkiye ekonomisinin belkemiğini oluşturan KOBİ’lere yönelik teknolojik ürün ve hizmetleriyle iş dünyasında fark yaratan Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, global yazılım devi SAP ile kurumsal ve KOBİ çözüm paketlerini daha da çeşitlendiriyor. Teknolojik ürün ve hizmetleriyle 1 milyonu aşkın KOBİ müşterisinin büyümesine ve rekabette güçlenmesine katkı sağlayan Türk Telekom, dünya genelinde her boyutta şirkete yönelik yazılımlar sunan SAP ile yaptığı işbiriliğiyle özellikle küçük işletmelere özel muhasebe ve kurumsal kaynak planlaması programları sunacak. SAP’nin bu alanda bugüne kadar geliştirmiş olduğu teknolojiler, Türk Telekom’un bilişim çözümleri üreten iştiraki INNOVA tarafından geliştirilecek ve işletmelere özel hale getirilerek bulut teknolojisi üzerinden sunulacak.

KOBİ’ler, verimlilik artışı ve etkili planlama fırsatı yakalayacaklar

Bu işbirliği kapsamında INNOVA, mikro ve küçük ölçekli işletmelere yönelik özel platform ve uygulamalar geliştirerek bunların satışını ve kurulumunu  gerçekleştirecek. Bu programları INNOVA’nın bulut teknolojisi üzerinden kullanan mikro ve küçük işletmeler ön muhasebe, satış ve stok takibi gibi işlemlerini online olarak gerçekleştirerek, faaliyetlerini daha etkili yönetecek ve gelirlerini büyütme fırsatı yakalayacak. Böylece finansal kayıtlarını daha etkin bir şekilde takip edebilen KOBİ’ler, mikro ve küçük işletmeler, maliyet kontrolü ile verimliliklerini artırırken, geleceklerini de daha iyi planlayabilecekler. Ayrıca, Türk Telekom ve SAP, e-ticaret alanında da işbirliğine giderek yine KOBİ’lerin satın alma ihtiyaçlarını daha verimli bir şekilde karşılamak için online bir pazar yeri de oluşturacak.

İşbirliği ile havayolu şirketlerinin sistemleri boyut değiştirecek

Kurumlara özel çözümlerin geliştirilmesi konusunda yapılan işbirliği kapsamında ayrıca, havayolları sektörü stratejik alan olarak belirlendi. Bu doğrultuda havayolları şirketleri için biletlemeden fiyat tespit sistemine pek çok alanda inovatif çözümler için yepyeni bir sistem tasarlanacak. INNOVA, SAP’nin havayolları şirketlerine yönelik çözümlerinin özelleştirilmesi, geliştirilmesi ve entegrasyonu gibi konularda önemli roller üstlenecek. Bu sistem ile INNOVA ve SAP işbirliği global pazarda da adından söz ettirecek.

Doany: “İşletmelerin büyümelerine ve ülke ekonomisine olumlu katkı sağlayacak”

Türk Telekom CEO’su Paul Doany, Türkiye ekonomisinin belkemiğini oluşturan KOBİ’lerin büyümesine, iç ve global pazarda daha rekabetçi olmalarına katkı sağlayacak ürün ve hizmetleri geliştirmeye öncelik verdiklerini belirterek, şunları kaydetti: “KOBİ’ler ve mikro işletmeler büyüme ve istihdamda Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumunda. Bu gerçekten hareketle her zaman küçük ve orta ölçekli işletmelerin daha da büyümesine, geleceğe dönük daha isabetli plan yapmalarına ve elbette yüksek teknoloji ile rekabet güçlerini artırmalarına olanak sağlayan ürün ve hizmetler sunuyoruz. INNOVA ve SAP’nin işbirliği de bu hedefimizin bir parçası olarak gelişti. Amacımız mikro ve küçük işletmelerin daha etkili muhasebe/finans yönetimi ile mevcut faaliyetlerini daha iyi yönetebilmelerine katkı sağlamak ve önlerini daha iyi görmelerine destek olmak. Bu işbirliğinin işletmelere getireceği verimliliğin yanı sıra işletmelerin faaliyetlerini daha sistematik bir şekilde takip etmesiyle ülke ekonomisinin büyümesi için en önemli aktörlerden olan küçük işletme ve KOBİ’lere çok büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

Ersöz: “Bilişim yatırımlarının gerçek bir değere dönüşmesini sağlıyoruz”

INNOVA Genel Müdürü Aydın Ersöz, bu işbirliği ile 0-9 arası çalışanı bulunan 2.7 milyonluk küçük ve mikro işletmelerin hedeflendiğinin altını çizerek şunları söyledi: “KOBİ’lerin verimlilik ve karlılıklarını artırmaları ve rekabet avantajı elde edebilmelerinde yenilikçi teknolojileri kullanmaları önemli bir yer tutuyor. Bunun bir lüks değil zorunluluk olduğunu fark eden KOBİ’ler ve mikro işletmeler bugün bulut bilişim teknolojisini kullanarak sayısal dönüşüm yolunda adım atmaya başladılar. Türk Telekom ve İNNOVA olarak SAP ile uzun yıllara dayanan iş ortaklığımızı yeni bir boyuta taşıyarak KOBİ’ler ve mikro işletmelerin performans, verimlilik artışı ve kârlılık sağlayabilecekleri bir platform oluşturuyoruz. Bu iş ortaklığı ile hedefimiz, KOBİ’ler ve mikro işletmelerin ihtiyaç duyduğu her noktada, geleceğe odaklı, güvenli ve akıllı çözümler üretmek; bilişim yatırımlarının gerçek bir değere dönüşmesini sağlamak.”

Candan: “Dijital dönüşüm artık tüm şirketler için kaçınılmaz”

SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan ise işbirliğine yönelik şunları aktardı: “Dijital devrim artık büyüklüğünden bağımsız olarak bütün firmaları zorunlu olarak bir teknoloji firması haline dönüştürüyor. Günümüzde dijital dünyanın geliştirdiği ürünler, endüstrilere yön verecek etkiye sahip oldu. Ülkemiz ekonomisinin belkemiği olan ve geniş kitlelere istihdam sağlayan KOBİ’ler de dijital dönüşümden etkilenmektedir. KOBİ’lerimizin dijital dönüşüm fırtınasından güçlü ve karlı bir şekilde çıkabilmeleri için SAP’nin geliştirdiği son teknoloji çözümleri kullanacak olmalarından dolayı büyük gurur ve mutluluk duyuyorum. Dijital teknoloji kullanan KOBİ’lerimiz finansal durumlarını daha iyi takip edecek, yatırım kararlarını daha isabetli yapacak. Bu iş birliği sonucunda KOBİ’lerimizin daha karlı, daha rekabetçi ve daha hızlı büyüyen şirketler haline gelerek ülke ekonomisine daha büyük katma değer yaratacağına inanıyorum.”

Teknoloji Makaleleri