Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Yeni Nesil Hava Gemileri Üç Boyutlu Teknolojilerle Tasarlanıyor

crewprepDünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan  3DEXPERIENCE Şirketi Dassault Systèmes, 3DEXPERIENCE platformunun önde gelen bir uçak üretim şirketi olan Aeros tarafından, şirketin amiral gemisi ve dünyanın ilk kargo hava gemisi olan Aeroscraft’ın tasarım ve üretim sürecini desteklemesi için seçilmiş olduğunu duyurdu. Aeros, askeri ve ticari müşteriler için yeni nesil hava gemileri ve aerostat çözümleri tasarlamak ve sunmak amacıyla Dassault Systèmes’in “Engineered to Fly” endüstri çözümünü kullanacak.

Mekanik, elektrik ve akışkan sistemlerinin tasarım çalışmaları da dahil tüm ayrıntılı tasarım süreçleri için Dassault Systèmes’in “Engineered to Fly” endüstri çözümünü seçen Aeros, 66- 250 tonluk kargo hava gemilerinden oluşan ilk filosuyla önümüzdeki yıllarda küresel operasyonlara imza atmayı planlıyor. Aeros, ayrıca, yapılan tasarımı kesintisiz ve güçlü simülasyonlar yoluyla gereksinimler ve performans kriterleri (üretilebilirlik gibi) bakımından değerlendirecek. “Engineered to Fly” sayesinde Aeros, her aşamanın zamanında tamamlanacağından emin olmak için, hem yerli hem de dünya çapındaki iş ortakları ile gerçek zamanlı olarak çalışabilecek.

Suya batmama özelliği sayesinde Aeroscraft hava gemisi, geleneksel ulaşım yöntemlerinin ihtiyacı olan yakıtın yalnızca bir kısmını kullanarak uzun mesafelere büyük miktarlarda malzeme taşıma kapasitesine ve altyapı bağımsızlığı sayesinde, aksi takdirde deniz veya kara taşıtları tarafından ulaşılamayacak bölgelere malzeme ulaştırma becerisine sahip olacak. Bu tür çığır açan bir uygulama, askeri kullanım ve acil müdahale amaçlı harekatların ya da açlık yardımı gibi insanlık görevlerinin yerine getirilmesi adına arz ve hareketlilik sağlayabilir.

Aeros’un CEO’su Igor Pasternak şunları söylüyor: “Biz, küresel çapta dağılmış mühendislik ekiplerini bir araya getiren ve büyüdükçe yeteneklerimizi artırmamızı sağlayan bir çözüm seçtik. ‘Engineered to Fly’ endüstri çözümü, hava gemilerimizdeki karmaşıklığı ve oldukça büyük ölçekli sistemleri yönetmek konusunda bize yardımcı olabilecek bir çözüm deneyimidir. Bu çözüm, ayrıca, maliyetleri azaltmaya ve riski minimize etmeye odaklandığımız ileriki günlerde ihtiyaçlarımızı karşılayacak ölçeklenebilirlik becerisini sunmaktadır”.

Dassault Systèmes Havacılık ve Savunma Endüstrisi Başkan Yardımcısı Michel Tellier ise  “Aeros’un hava gemisini icadı, kargo taşımacılığında büyük bir değişimin işaretidir. ‘Engineered to Fly’ sayesinde Aeros, geliştirdikleri uçak gemilerinin maliyet ve zaman planlamasına uygun bir şekilde hem üretim tesisinde hem de havada çalışacağından emin olmalarını sağlayan bir dayanağa sahiptir. Bu da şirketin, yenilikçiliğe ve yeni nesil ürünler yaratma konusuna odaklanmasını mümkün kılmaktadır” dedi.

Teknoloji Makaleleri