Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Elixir Aircraft Bulut Kullanılarak Tasarlanan İlk Uçak Olacak

ElixirAircraftDünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan, 3DEXPERIENCE firması Dassault Systèmes, Fransız havacılık şirketi Elixir Aircraft’ın sektörün bulut tabanlı uygulamalar kullanılarak tasarlanan ilk uçağını geliştirmek için Dassault Systèmes’in 3DEXPERIENCE platformunu seçtiğini duyurdu.

Elixir Aircraft, benzersiz bir kanat yapısı, konfor ve taşıma kapasitesine sahip. Yüksek performanslı; iki koltuklu uçağın bulut tabanlı tasarımı için Dassault Systèmes’in “Design To Fly” endüstri çözümü kullanılacak. Uçağın ilk uçuşunu 2016 yılının ortalarında yapması beklenmekte.

Elixir Aircraft CEO’su Arthur Leopold-Leger şunları söyledi: “Küçük şirketler önemli zaman ve maliyet gerektiren idari ve altyapı güçlükleriyle yüzleşir ve sonuç olarak baştaki hedeflerinin değerini düşürmeyi seçerler. İlk uçağımızı yaratırken Dassault Systèmes’in ‘Uçmak için Tasarlandı’ bulut çözümünü seçtik. Bu çözümü sadece şirketin sektördeki itibarı nedeniyle değil, aynı zamanda bizimki gibi genç şirketlerin anında uygulama, kullanım kolaylığı, veri güvenliği ve tam teknik destek gibi avantajlardan faydalanmamıza da olanak tanıdığı için seçtik. Sonuç olarak kaynaklarımızı tasarım ve mühendisliğe ayırabiliyoruz.”

Dassault Systèmes’in 3DEXPERIENCE platformunu temel alan “Design to Fly” çözümü, küçük ve orta ölçekli havacılık ve savunma tedarikçilerinin verimliliklerini geliştirmelerine yardımcı olmak için özel olarak tasarlandı. Elixir Aircraft, uçak tasarımı ve belgeleme süreçlerini yönetmek için en yeni mühendislik teknolojilerini içeren esnek ve eksiksiz bir bulut tabanlı çözüme erişim sağlayacak. Çalışanlar ve tedarikçiler güvenli bir sosyal ortamda birlikte çalışabilecek ve mühendislik süreçlerinde döngü sürelerini ve son dakika değişikliklerini azaltacaklar. Platform’un proje yapısı tam BT desteğiyle “kullanıma hazır” olarak teslim edileceği için Elixir Aircraft, projenin tamamlanmasını minimal BT yatırımıyla hızlandırabilecek.

Dassault Systèmes Havacılık ve Savunma Sektörü Başkan Yardımcısı Michel Tellier ise şunları söyledi: “Elixir Aircraft, sektörü canlandırabilecek programlar kullanan Fransız teknoloji şirketlerinin potansiyelinin kanıtıdır. Elixir Aircraft, tamamen bulutta tasarlanacak olan ilk uçağı için 3DEXPERIENCE platformunu seçerek bulutun bir mühendislik aracı olarak ne kadar derin ve geniş olduğunu gözler önüne sermiştir. Dassault Systèmes’in bulut portföyü sektördeki en geniş portföydür ve yeni şirketler ve küçük işletmeler tarafından uygun maliyetli yenilikçilik için faydalanılabilecek eşsiz bir güvenlik, IP bütünlüğü ve erişebilirlik, sağlamlık ve ölçeklenebilirlik sunar.”

Teknoloji Makaleleri