Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

İftar ve Sahurda En Çok Neleri Arıyoruz?

yandex_globaltechmagazineYandex, Ramazan’ın ilk 10 gününde arama sayısında en çok artış görülen sorguları analiz etti. Arama sayısı Ramazan öncesine göre en çok artan ifadeleri listeleyen Yandex’in raporuna göre, iftara yaklaşılırken en çok artış “iftar saati”, sahur vaktinde ise “Sabah Namazı Kaç Rekat?” diye yapılan aramalarda yaşandı. Yapılan analizde ayrıca, kullanıcıların sahur vaktinde “Survivor’da kim elendi?” diye aradığı, iftar saatlerinde ise “Kiralık Aşk” dizisinin aramalarında önemli ölçüde artış olduğu ortaya çıktı.

Ramazan’a özel geliştirdiği arama özellikleri ile kullanıcıları aradıkları bilgiye hızlı bir şekilde ulaştıran Yandex, Ramazan’ın ilk 10 gününe dair yaptığı analiz ile iftar ve sahur vakitlerinde en çok artış gösteren sorgulamaları belirledi.

İftar vaktinin yaklaştığı 19:00-21:00 saatleri arasında arama sayısında en çok artış olan  sorgulama “iftar saati” olurken, bu aramayı “İstanbul iftar vakti” ve “Ankara iftar vakti” sorguları takip etti. Yandex kullanıcıları bu iki aramanın ardından sırasıyla, “Akşam Ezanı”, “İftar Duası” ve “Akşam Namazı” aramalarına ağırlık verdi.

02:00-04:00 saatleri arasında kalan sahur vaktinde ise en çok artış “Sabah Namazı Kaç Rekat?” sorgusunda oldu. Bu aramayı “Sahur Saati” ve “İmsak Vakitleri” takip ederken, “Sahura Ne Zaman Kalkılacak?”sorgusu da en çok arananlar arasında yer aldı.

Acun Ilıcalı’nın Survivor’ı Sahurun En Çok Arananları Arasındaydı

Yandex’in yaptığı analizde enteresan bazı sonuçlar da elde edildi. Sahur saatlerinde arama sayısında en çok artış gösterenler arasında Acun Ilıcalı’nın sunduğu Survivor yer aldı. Sahurda kullanıcıların  en popüler aramalarından biri “Survivor’da Kim Elendi?” olurken, iftar vaktinin en çok arananları arasında “Kiralık Aşk” dizisi yer aldı.

Teknoloji Makaleleri