Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Hem Şartları Hem Yaratıcılık Sınırını Zorlayan Süper Zumlu Kompakt Canon PowerShot G3 X

PowerShotG3Canon, PowerShot G Serisine, PowerShot G3 X adıyla yeni bir model ekledi. Canon’un 1,0 tip arkadan aydınlatmalı CMOS sensör donanımına sahip ilk süper zum kompakt fotoğraf makinesi olan PowerShot G3 X, hem fotoğraf hem de video çekimlerinde olağanüstü görüntü kalitesi sunarken daha önce hiçbir kompakt fotoğraf makinesinde görülmeyen ölçüde, yeni yaratıcılık seviyelerine ulaşmanıza yardımcı oluyor.

Canon’un birinci sınıf optiklerini, çok yönlü bir 25x optik zum aralığını ve DSLR seviyesinde manuel kontrol kapasitesini birleştiren PowerShot G3 X, seyahatlerinizde konulara çok daha fazla yakınlaşmanızı, daha fazla keşif yapmanızı ve seyahatinizin her anında çekim yapabilmenizi sağlıyor. Göz alıcı doğa çekimleri yapmak veya spor etkinliklerinin tüm ayrıntılarını yakalamak için ideal bir çözüm olan PowerShot G3 X, kusursuz sonuçlar isteyen uzman fotoğrafçılar için vazgeçilmez bir seçenek.

Canon’un en güçlü kompakt zum özellikleri G3 X’te

Profesyonel kalitede çekimler için birinci sınıf süper zum özelliğine sahip PowerShot G3 X, fotoğrafçıların gurur duyabileceği görüntü kalitesini sunuyor. PowerShot G3 X, Canon’un şimdiye kadar ürettiği en güçlü kompakt süper zum özelliklerini bir araya getiriyor. 9 bıçaklı  f/2.8-5.6 diyafram lensiyle birleştiğinde 1,0 tip arkadan aydınlatmalı 20,2 MP CMOS sensörü en ince detayları ve renkleri kolayca yakalayarak, harika fon bulanıklığına sahip görüntüler oluşturuyor. İster bir spor müsabakasında ister ormana doğru kaçan bir vahşi hayvanın peşinde olun, fotoğraf makinesinin 25x optik zumu, güzel bir fotoğraf için gerekli olan göz alıcı netliği kaybetmeden konuya çok daha fazla yakınlaşmanıza yardımcı oluyor.

Profesyonel yanıt hassasiyeti

Profesyonel fotoğrafçıların talep ettiği yanıt hassasiyeti ve performansı için PowerShot G3 X, oldukça yüksek hız sunan Canon’un DIGIC 6 işlemcisi ile destekleniyor. Düşük ışık koşulları altında güvenle çekim yapabilmeniz için makinenin HS sistemi, ISO 12.800’e kadar hızlarda düşük ışık altında yapılan çekimlerde detayları güzel ve canlı bir şekilde görselleştirebiliyor. Hızlı konularla ustalıkla baş edecek şekilde tasarlanan PowerShot G3, 5,9 kare/sn’de kesintisiz çekim yaparak çekim yaptığınız her ortamda tüm aksiyonu yakalamanızı garantiliyor. Ayrıca, makinenin hızlı otomatik odaklanması her çekimin net ve odaklı olmasını sağlıyor.

Gelecek vadeden film yapımcılarına

Gelecek vadeden videograflar PowerShot G3 X ile göz alıcı full HD videolar yaratabiliyor, profesyonel kameralarda bulunan kontrol seviyesi sayesinde, sahnelerini 24p ile 60p arasında değişen kare hızlarının yanı sıra manuel diyafram, enstantane ve ISO hızı kontrolüyle şekillendirebiliyor.

Genişletilmiş dinamik aralıkla kusursuz ses kaydı yapabilen bu fotoğraf makinesinde özel mikrofon ve kulaklık jaklarının yanı sıra bir canlı HDMI çıkışı bulunuyor. Dolayısıyla PowerShot G3 X, çekimden hemen sonra kayıtlarınızı harici monitörlerde izleyebilme imkanı sunuyor. Akıllı IS ve geliştirilmiş 5 eksenli Dinamik IS moduyla şehrin sokaklarını turlarken veya hızlı taşıma araçlarıyla seyahat ederken çekimlerinizin her zaman dengeli olmasını sağlıyor. Daha spontan ve gündelik film çekimleri için ‘kısa video klip’ özelliğiyle farklı oynatma seçeneklerini kullanabileceğiniz dört, beş veya altı saniyelik klipler hazırlarken ‘öykü anları modu’yla ise belirli kişilere, etkinliklere veya tarihlere ait fotoğrafları veya videoları akıllı bir şekilde seçebilir ve sonra bunları kolayca paylaşılacak tek bir klipte birleştirebilirsiniz.

DSLR seviyesinde uzman kontrol 

Özelliklerden taviz vermeyen bir kompakt tasarıma sahip olan PowerShot G3 X, mükemmel çekimi elde etmek için ihtiyaç duyduğunuz tüm kontrollere sahip… Büyük, 1,62 milyon nokta çözünürlüklü, 8,0cm (3,2”) eğilebilir dokunmatik ekranıyla istediğiniz açıdan kadrajlanabiliyor. Ekranda kaydırma yaparak EOS modeline çok benzeyen arayüzde favori ayarlarve modlar arasında gezinmek mümkün. Daha fazla kontrol için pürüzsüz aksiyon ‘lens kontrol halkası’na, odaklanma gibi farklı işlevler atayabilirken, ‘tam manuel kontrol’e ek olarak RAW çekim ve Bulb pozlama moduyla sürücü koltuğuna sağlam bir şekilde oturabilirsiniz. Yağmur yağsın veya güneş açsın, toza ve suya karşı dayanıklı gövdesi sayesinde PowerShot G3 X ile çekime devam edebilirsiniz ve DSLR modeli gibi kullanılabilmesi sayesinde, aksesuar kızağına yüksek çözünürlüklü elektronik vizör veya Canon’un çeşitli Speedlite flaşlarını ekleyerek olanaklarınızı genişletebilirsiniz.

Akıllı telefon ile kontrol imkanı

Alışık olmadığınız, ilginç ortamlar ve özgün perspektif elde etmek için sıra dışı açılardan yaptığınız çekimler için ideal bir seçenek olan bu yeni model ile Wi-Fi aracılığıyla uzaktan çekim yapılabiliyor. Yeni ‘Camera Connect’ uygulaması sayesinde makinenin temel işlevlerini akıllı cihazınızdan kontrol edebildiğiniz gibi tam manuel kontrol imkanına sahip olabilirsiniz. Sonuçlarınızı paylaşmaya hazır olduğunuzda, Dinamik NFC özelliği görüntüleri Canon Connect Station’a veya akıllı cihazınıza aktarımını basitleştirir ve Image Sync işlevini kullanarak tüm görüntülerinizi Canon’un bulut tabanlı depolama hizmeti olan irista dahil olmak üzere bulutta yedekleyerek güvenceye alabilirsiniz.

PowerShot G3 X – temel avantajlar:

·         25x süper zum lensiyle birleştirilen büyük sensör performansı

·         Kolayca oluşturabilir, bağlanabilir ve paylaşabilirsiniz

·         Gelecek vadeden film yapımcıları için geliştirilmiş video özellikleri

·         Uzman kontroller yaratıcılığınızı açığa çıkarmanıza yardım eder

·         Her çekim koşulunda bir uzman gibi çekim yapın

Teknoloji Makaleleri