Cuma, Nisan 26, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Spotify’dan Her Hafta Kişiye Özel Müzik Listeleri

spotify2_globaltechmagazineSpotify, “Haftalık Keşif” adlı yeni özelliği ile müzikseverlere her hafta, yakın bir arkadaşlarının kendileri için hazırladığı kaset ya da CD’ler gibi, tamamen kendi beğenilerine hitap eden öneri müzikler içeren listeler sunmaya hazırlanıyor.

Spotify, her Pazartesi günü kullanıcılarına, tamamen kişiye özel olarak hazırlanmış tam iki saatlik tavsiye müzik listeleri sunacağı “Haftalık Keşif” adlı yeni özelliğini duyurdu. Bu uygulama ile Spotify ilk defa kullanıcının kişisel müzik tercihlerini, kendisiyle benzer müziklerden hoşlanan diğer müzikseverlerin tercihleriyle harmanlıyor.

Bir diğer deyişle “Haftalık Keşif” üzerinden sunulan tüm müzik listeleri, hem kullanıcının en çok dinlediği müzikler, hem de benzer müziklerden hoşlanan diğer müzikseverlerin listelerinden esinlenerek hazırlanıyor, adeta en yakın arkadaşınızın her hafta zevkinize göre size özel hazırladığı bir karışık kaseti andırıyor. Bu da Spotify’ın kullanıcıya sunduğu müzik listesinin tamamen benzersiz olması ve o kişinin zevkine göre yeni keşif olanakları sunan bir liste olması anlamına geliyor.

Haftalık Keşif özelliği, kullanıcı Spotify üzerinden müzik dinledikçe kendini geliştirebilen bir uygulama. Yani kullanıcı haftalık olarak kendisine tavsiye edilen müziği kaydettiği takdirde platform bir sonraki haftaya daha iyi müzik tavsiyeleri sunabilecek. Kullanıcılar, haftalık hazırlanan müzik listelerini tüm platformlar ve cihazlardan dinleyebilecek, paylaşabilecek veya kaydedip offline olarak dinleyebilecek. Spotify kullanıcıları “Haftalık Keşif” listelerine çok yakında tüm cihazlar üzerinden Spotify müzik listeleri dosyasının üzerindeki başlıktan erişebilecekler.

Teknoloji Makaleleri