Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Vmware vCloud Air Bitnami Launchpad ile Tek Tıkla Kurulum

VMware globaltechmagazineBitnami tarafından geliştirilen ilk hibrit bulut VMware vCloud Air, uygulama geliştirme, test etme ve kurma aşamalarını geliştiriciler için kolaylaştırıyor.  VMware vCloud® AirTM ile sunulan Bitnami Launchpad ise, vCloud Air üzerinde 100’den fazla uygulama ve geliştirme ortamı açmayı kolaylaştıran sade bir kullanıcı arabirimi işlev görüyor. Sunucuyu, dakikalar içinde vCloud Air üzerinde aktif hale getirmek için vCloud kullanıcılarının tek yapması gereken, https://vmware.bitnami.com adresindeki herhangi bir uygulamayı tıklayıp sunucu boyutu ve bölge gibi çeşitli yapılandırma seçeneklerinden birini seçerek “launch” (başlat) tuşuna basmak.

Bitnami ve VMware, vCloud Air OnDemand için “tek tıkla” Uygulama ve Geliştirici Yığınları Kurulumu’nu mümkün kılan yeni VMware vCloud Air hizmeti ile kullanıcıların karşısına çıktı. VMware vCloud Air, işletmelere kendi sistemlerindeki BT altyapısını kesintisiz bir şekilde genel bulut üzerinde yapılandırma şansı tanıyor. Ortaya çıkan hibrit bulut, müşterilerin mevcut uygulamalarıyla uyumlu çalışabildiği gibi, aynı zamanda işletmelerein bulutta çalışabilen yeni uygulamalar geliştirmelerine yardımcı oluyor. Bu da işletmeler için güvenli ve güvenilir bir ortamda iş süreçlerine çeviklik ve üretkenlik katıyor.

VMware vCloud Air OnDemand için geliştirilen Bitnami Launchpad ise, farklı ölçeklerdeki bulut ortamlarında yalnızca birkaç tıkla başlatılabilen, tümüyle yapılandırılmış ve kullanıma hazır bulut şablonları sunuyor. Bu özellik, herhangi bir ek ayar gerektirmeden kullanıcıların uygulamaları yapılandırmasını ve geliştirme ortamları tasarlamasını kolaylaştırırken, aynı zamanda bulutla ilgili zorlukları ortadan kaldırarak kullanıcılara çok daha fazla sayıda çalıştırılabilir uygulama sunuyor ve hibrit bulutta uygulamalarını çalıştırmak isteyen kullanıcılar için düşük sürtünmeli bir yol oluşturuyor.

Bitnami’nin önceden yapılandırılmış ve optimize edilmiş bulut görüntüleri kolay çalıştırılabilecek şekilde tasarlandı. Teknik detaylara hakim olan ve olmayan tüm kullanıcılar için bulutta uygulama çalıştırmayı kolaylaştıran hizmet, sürekli olarak uygulamaları güncelleyerek kullanıcı deneyimini en üst seviyeye taşıyor. Kullanıcılar, VMware vCloud Air Bitnami Launchpad sayesinde dakikalar içinde bulut üzerinde uygulamaları çalıştırabiliyor. Bitnami, aynı zamanda eksiksiz ve standart hale getirilmiş geliştirme yığınları ve araçları sayesinde uygulama geliştirmek ve test etmek için ideal bir hizmet olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor ve Drupal, Joomla, WordPress gibi çok sayıda popüler sunucu yazılım görüntüleri için en geniş kaynağı sunuyor.

Bitnami COO’su Erica Brescia, “Bitnami bünyesindeki sanal makine görüntüleri, Bitnami kullanıcıları arasında son derece popüler oldu. VMware vCloud Air OnDemand’i destekleyen hizmetimiz, kurumsal kullanıcılarımızın özel bulut ve genel bulut ortamları arasında uygulamalarını kesintisiz bir şekilde taşıma imkanı tanıyor” diyor.

VMware Bulut Hizmetleri Ürün Yönetimi Kıdemli Müdürü Michael Cincinatus ise, işbirliğiyle ilgili olarak sözlerini şöyle sürdürüyor: “vCloud Air OnDemand’e tık tıkla uygulama ve geliştirici yığınları kurulum özelliğini getirmek amacıyla Bitnami’yle birlikte çalıştığımız için son derece mutluyuz. VMware vCloud Air için geliştirilen Bitnami Launchpad sayesinde kullanıcılar, kendi sistemlerindeki altyapıyla uyumlu bir şekilde hibrit bulut üzerinde uygulamalarını çalıştırabilecekler.”

Vmware vCloud Air Bitnami Launchpad ile Tek Tıkla Kurulum hakkında daha fazla bilgi almak için www.bitnami.com/vmware, Bitnami Launchpad erişimi için de www.vmware.bitnami.com adreslerini ziyaret edebilirsiniz. VMware müşterileri ise http://vcloud.vmware.com/service-offering/virtual-private-cloud-ondemand adresi üzerinden kayıt yaptırarak dakikalar içinde Bitnami Launchpad’i kullanıma alabilirler.

Teknoloji Makaleleri