Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Citrix İkinci Çeyrek Sonuçlarını ve Yeni Girişimlerini Açıkladı

citrix_globaltechmagazineCitrix Systems, 30 Haziran 2015’te sona eren 2015 mali yılı ikinci çeyrek mali sonuçlarını ve yeni operasyonel girişimlerini duyurdu.

Citrix 2015 mali yılı ikinci çeyreğinde, 2014’ün ikinci çeyreğindeki 782 milyon dolar gelire göre yüzde 2 artışla 797 milyon dolar gelir elde etti. 2014 mali yılı ikinci çeyreğinde toplam 53 milyon dolar ve hisse başına 0,31 dolar olan net gelir 2015 mali yılı ikinci çeyreğinde 103 milyon dolar ve hisse başına 0,64 dolar olarak gerçekleşti.

Citrix yönetimi 30 Eylül 2015 Çarşamba tarihinde sona erecek 2015 mali yılının üçüncü çeyreğinde 780 milyon ila 790 milyon dolar arasında net gelir hedefliyor. Citrix yönetimi 31 Aralık 2015 tarihinde sona erecek mali yılda ise 3,22 milyar dolar ila 3,25 milyar dolar arasında net gelir hedeflemekte.

Operasyon Komitesi marj genişlemesinin yönetimine destek olacak   

Citrix ayrıca yönetim kurulunun bir Operasyon Komitesi oluşturduğunu da duyurdu. Komiteye, operasyonlar ve sermaye yapısının, sadeleştirme, verimlilik ve portföy iyileştirme yoluyla işletme marj genişlemesine yön vermek amacıyla Mark Templeton ve şirketin yönetim ekibiyle birlikte çalışacak olan mevcut yönetim kurulu üyesi Robert Calderoni başkanlık edecek. Citrix, ilk değerlendirmenin tamamlanmasının ardından komitenin bulgularını duyurmayı ve ardından güncellemeler yapmayı amaçlıyor. Buna ek olarak Citrix, bağımsız danışmanların yardımıyla şirketin GoTo ürün ailesi için stratejik alternatifleri değerlendirmeye başladı. Bu iş için stratejik alternatiflerin değerlendirilmesi birçok yan etmenin yanında olası bir satış veya ikincil etkilerle de sonuçlanabilir.

Şirket ayrıca, bu yıl içinde daha önce potansiyel ByteMobile satışıyla ilgili olarak bir finans danışmanıyla görüştüğünü de duyurdu. Citrix bu günlerde potansiyel bir satış için üçüncü şahıslarla görüşmeler sürdürüyor.

İkinci Çeyrek Mali Özeti

2014 mali yılı ikinci çeyreğine göre 2015 mali yılı ikinci çeyreğinin sonuçlarına baktığımızda şunları görüyoruz:

Ürün ve lisans gelirleri yüzde 12 azaldı;
Hizmet olarak yazılım gelirleri yüzde 11 arttı;
Lisans güncelleme ve bakım gelirleri yüzde 9 arttı;
Danışmanlık, ürün eğitimi ve sertifikasyondan oluşan profesyonel hizmet gelirleri yüzde 12 azaldı;
Hizmet olarak yazılım haricinde net kazanç Amerika bölgesinde yüzde 1 artmış, EMEA bölgesinde sabit kalmış ve Pasifik bölgesinde yüzde 8 azalmıştır.

Teknoloji Makaleleri