Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Etiya’dan Bir İnovasyon Kültürü Hareketi

etiya_globaltechmagazineDönüşümün gerçek olması için değişim gerekiyor. İnovasyon için de cesaret. Sadece 11 yıl içinde Türkiye’nin en büyük kurumsal yazılım firmasına dönüşen Etiya, inovasyon ve teknoloji yatırımlarına bir yenisini ekliyor ve şirket bünyesinde ilk inovasyon laboratuarını 20 Ağustos’ta hizmete açtı.

Değişim ve inovasyona cesaret edemeyen kurumların rekabet dışı kaldıkları günümüzde, Türkiye’nin kurumsal yazılım devi Etiya, inovasyon ve teknoloji yatırımlarına bir yenisini ekledi. Yenilikçi fikirlere değer veren, gençlerin yaratıcılığını destekleyen, farklı fikirlerin işe dönüşmesinin önündeki engelleri ortadan kaldırmayı amaçlayan Etiya, çalışanlarının fikirlerini ortaya koyup olgunlaştırmalarını sağlamak amacıyla ilk firma-içi inovasyon laboratuarını hizmete açıyor.

Açık inovasyon girişimciliğinin etkili unsurlarından birini oluşturmayı hedefleyen ‘Etiya Labs’, yaratıcı beyinleri takım ortamında bir araya getirerek, dijital devrimin hayata geçirilmesinde önemli bir rol üstleniyor.

Şirket kurulduğundan bu yana, “Her şey hayal etmekle başlar, ama siz iyi bir şey yapıyorsanız, fark yaratıyorsanız bunu mutlaka birileri görür” hedefi ile yenilikçiliğe ve katma değer yaratmaya öncelik veren Etiya Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Aslan Doğan, Etiya Labs’ın şirket içi inovasyon kültürünün yaygınlaşması ve her bir Etiya çalışanının fikirlerini ortaya koyup olgunlaştırmalarını sağlamak amacıyla kurulduğunu belirtiyor.

“İnovasyon çağrıları” yapılacak

Doğan, “Etiya Labs” hakkında şu bilgileri veriyor: “Etiya ile müşterilerimizin stratejik hedeflerine katkıda bulunacak, inovatif fikirleri çözüme dönüştürecek bir model düşünüyorduk. Yaklaşık altı ay önce başlattığımız bu çalışma sadece bir fikir olarak doğdu. Etiya Labs, Etiya çalışanlarının inovasyon ve ürün yönetim süreçlerini daha iyi anlamamıza, müşteri odaklı çözümler yaratmamıza ve bunları hızlıca hayata geçirmemize yardımcı olacak. Etiya Labs ile belirli dönemlerde yapılacak olan ‘inovasyon çağrıları’na bağlı olarak her bir Etiya çalışanının fikir üretmesine ve üretilenfikirlerin projelendirilip bir ürün veya hizmete dönüşmesine imkan sağlamayı hedefliyoruz.”

“Etiya Labs”ı, “Etiya’nın gelişmiş teknolojisini, en iyi uygulamaları ve standartları kullanan çözümlerini, yenilikçi yapısıyla global büyük firmalarla rekabet edebilme gücünü ortaya koyacak bir kültür hareketi” olarak tanımlayan Aslan Doğan, “Etiya Labs ile müşteriyi esas alan tasarım ve çözüm anlayışımız devam edecektir” diyor.

Etiya, şu an için sadece şirket çalışanlarına açık olan Labs’ı önümüzdeki dönemlerde dışarıya da açmayı hedefliyor.

Dijital gelecek hayatımızın vazgeçilmezi olacak

Etiya Labs İnovasyon Laboratuvarı girişimine Türkiye’nin gelecek trendlerini ve teknolojilerini araştıran düşünce kuruluşu Gelecekhane’de destek veriyor. Gelecekhane misyonunu, “Geçmiş geride kalmıştır, gelecek bizim elimizdedir. Herkes gelecek ile ilgilenmek zorundadır. Zira herkes geleceğe şekil vermektedir. Daha güzel yarınlar için, bilinçli kararlar almalı, bilinçli adımlar atmalıyız” olarak tanımlıyor.

“Etiya Labs”ın tanıtımında konuşan Gelecekhane CEO’su Halil Aksu, “Türkiye’de inovasyon alanında büyük bir potansiyel görüyoruz. Etiya ile birlikte inovasyon çalışmalarımızı geliştiriyor olacağız. Etiya, sektörden gelen yoğun isteğe yaratıcı çözümler ile karşılık verip, fikirleri verimli ve hızlı bir süreçte yönetmeyi hedefliyor” yorumlarını yapıyor.

Aksu, şu bilgileri veriyor: “Dijital gelecek çok hızlı bir şekilde hayatımızın her alanının vazgeçilmez bir parçası olacak. Kısa bir zamanda canlı ve cansız her şey internete bağlanacak. Nesnelerin interneti; bireysel alanda, kurumsal alanda ve endüstriyel ortamda düşünüldüğünden çok daha hızlı yaygınlaşacak. Her şey akıllı hale gelecek. Yapay zeka kısa süre içerisinde insan aklına yakın bir seviyeye ulaşacak. Bu nedenle, herkesin inovasyon yapması gerekiyor. İmkansızı düşünmek, farklı açılardan bakabilmek ve daha önce kimsenin gitmediği bir yoldan gitmek gerek. Aksi taktirde var olan ürün ve hizmetlerin benzerleri ile karşılaşmaya devam ederiz. İnovasyon çalışmalarında müşteri deneyimi ön planda tutularak yaşam kalitesini arttıracak insan odaklı çözümler geliştirilmesi hedeflenmelidir.”

Teknoloji Makaleleri