Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Sage ERP’yi Buluta Taşıdı

sage globaltechmagazineDünyanın önde gelen iş yazılım ve hizmetleri üreticisi olan ve Gartner verilerine göre en büyük üç küresel ERP firması arasında yer alan Sage’in ERP çözümü X3, Eylül başı itibarıyla tüm dünyada Bulut üzerinden erişime sunuluyor. Alışıldık ERP teknolojilerinin ötesinde özellikler sunan yazılımın ticari ismi de, Sage X3 olarak değiştirildi.

Özellikle orta ölçekli şirketler Bulut Bilişim sayesinde Sage X3’ün sunduğu kullanım özelliklerine, bilindik bir ERP entegrasyonun getireceği iş yüküne katlanmadan ulaşabiliyorlar. Daha hızlı, daha basit, daha esnek iş yönetimi sunan Sage X3, bu özellikleriyle şirketlerin iş akışlarında tam kontrol sahibi olmalarını ve performans artışı elde etmelerini sağlıyor.

Diğer yandan, Bulut üzerinde büyük ölçekli kurumsal iş yönetimi fonksiyonlarını, hali hazırda var olan servis sınırlarına bağlı kalmadan elde etmek isteyen kurumlar da, Sage X3’ün finans, dağıtım, üretim ve küresel operasyon yönetimi fonksiyonlarına tam erişim olanağı elde ediyor. Bulut tabanlı bir servis olarak sunulan Sage X3, en talepkar kurumsal beklentileri bile, üst sınıf kapasite, güvenlik ve performans özellikleriyle karşılıyor.

Sage ERP X3 artık Sage X3 Olarak Anılacak

Sage’in ERP X3 ürününün bundan böyle Sage X3 markasıyla sunulacak olması, ERP’nin alışılagelmiş kompleks yapısının çok ötesine geçen bir teknolojik ilerlemeyi simgeliyor. Sage X3, bir iş yönetimi çözümünden beklenen tüm özellikleri sunuyor:

  • Daha Hızlı: Birleşik iş yönetimi sistemi yapısına sahip olan Sage X3, satın alma, üretim, envanter, satış müşteri hizmetleri yönetimi ve finans işlemleri gibi tüm kritik iş proseslerinin daha hızlı yürütülmesini sağlıyor.
  • Daha Basit: Sage X3 şirket bazında farklılık gösteren ihtiyaçlara, kullanıcı tanımlarında ve kurumsal tercihlere tam olarak uyum sağlıyor. Kolay kurulum ve basit yönetim özellikleriyle Sage X3, kullanıcı dostu Web tarayıcı arayüzü ya da mobil cihazlar üzerinden kolay kullanımlı iş yönetimi fonksiyonları sunuyor.
  • Daha Esnek: Dağıtım, üretim ve servis sektörlerinde kullanıma hazır fonksiyonlarıyla yerel ve uluslararası iş yönetimi kolaylığı sunan Sage X3, aynı zamanda geniş kapsamlı bir parameter tanımlama ve kişiselleştirme kapasitesi sunuyor. Bu kapasite, şirketlerin kendi yapılarına ve sektörlerine bağlı spesifik ihtiyaçlara ve süreçlerine esnek bir şekilde uyum gösteriyor.

İşler büyürken süreçler üzerinde kontrolün yitirilmesi riskinin, tüm dünyada iş dünyası liderlerinin zihnini kurcalayan bir gündem maddesi olduğunu dile getiren Sage Avrupa Kurumsal Pazarlar CEO’su Jayne Archbold, “Birleşik yapıya sahip, güçlü bir çözüm olan Sage X3, büyüyen iş organizasyonlarının bütünü üzerinde süreç ve performans kontrolünü elde tutmayı sağlıyor. İş dünyası liderlerinin karmaşık yönetim sorumluluklarını onlar için kolaylaştırıyoruz; böylece onlar da, en iyi yaptıkları şeye, yani yeni iş kazanımlarıyla büyümeye odaklanabiliyorlar” dedi.

Becerikli Yazılım Sage X3

Şirketlerin iş gündemi, BT stratejileri ve özellikli ihtiyaçları zaman içerisinde değişim gösterebiliyor.  Çevik ve esnek yapılı Sage X3, şirketlerin nabzına ayak uydurabiliyor. Sage müşterisi şirketlere, Sage X3’ü kendi tercihleri doğrultusundan ya Bulut, ya kendi bilişim alt yapıları, ya da sertifikalı Sage iş ortakları tarafından sunulan alt yapı üzerine koşturma esnekliği sunuluyor. Bu seçeneklerin hepsi aynı fonksiyonları ve Web tarayıcısı ya da mobil cihaz üzerinden erişim ve yönetim özelliklerini barındırıyor.

İş dünyası ve şirketlerin ihtiyaçları üzerine yorum yapan IDC KOBİ Araştırmalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Ray Boggs, orta ölçekli şirketlerin özel gereksinimleri olduğunu dile getiriyor: “Orta ölçekli şirketlerin karşılaştığı zorluklardan biri, büyük şirketlere benzer karmaşıklıkta iş yönetimi ihtiyaçları olması, ancak bu ihtiyaçları karşılayacak zaman ve maddi kaynakların daha kısıtlı bir yapıda olmasıdır.”

Boggs, Sage X3’nin hem fiyat, hem de alt yapı esnekliği noktasında, tam da orta ölçekli kurumların aradığı özellikleri sunduğunu belirtiyor. Buna ek olarak Sage X3’ün özellikleri, iş dünyasında giderek artış gösteren uzaktan erişim ve mobil iş gücü gereksinimlerini de karşılıyor.

Bulut üzerinden erişilebilen yeni Sage X3 çözümü, alışılmış ERP sistemlerinin çok altında bir gider ve karmaşıklık yüküyle, işlerini büyütmeye odaklanan orta ölçekli şirketlerin gücüne, esnek iş yönetimi becerisi gücü katıyor.

Teknoloji Makaleleri