Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

SAP ’nin Türkiye’deki ilk Learning Hub Student Edition Eğitim İş Ortağı Yeditepe Üniversitesi Oldu

sap globaltechmagazineTürkiye’deki tüm üniversite öğrencileri, Yeditepe Üniversitesi aracılığıyla SAP’nin üniversite öğrencileri için Bulut tabanlı kitlesel açık sınıf eğitim platformu (MOOC) olan Learning Hub Student Edition’a erişim sağlayabilecek.

Yeditepe Üniversitesi Kariyer Gelişim ve Mezunlarla İletişim Müdürlüğü, Sürekli Eğitim Merkezi ve SAP arasında yeni bir işbirliğine imza atıldı. 2012 yılından bu yana SAP, ABAP ve ERP modül eğitimleri ile Yeditepeli öğrencileri SAP kullanım becerileri ile donatan Yeditepe Üniversitesi Kariyer Gelişim ve Mezunlarla İletişim Müdürlüğü, yeni akademik yılında da SAP son kullanıcı eğitimlerine ara vermeksizin devam edecek. Günümüzde 253 bin firmanın tercihi olan SAP yazılım ve uygulamalarının yaygın kullanımına paralel olarak dünya çapında iş ilanlarının yüzde 53’ünde SAP kullanım becerisinin aranması dikkat çekiyor. 2015 yılında 1 milyara ulaşması beklenen SAP kullanıcı sayısının yanında nitelikli ve yenilikçi kullanıcılara duyulan ihtiyaç da her geçen gün artıyor. Öğrenci ve yeni mezunların kariyer planlamasında hayati önem taşımaya başlayan SAP eğitimleri, yeni bulut yapısında artık daha erişilebilir ve kullanışlı hale geldi. 145’ten fazla eğitim içeriğini, bulut bilişim altyapısı ile kullanıma sunan “SAP Learning Hub Student Edition*” 12 aylık üyelik sistemi ile üniversite öğrencilerine eğitim dokümanlarına her an ulaşabilme olanağı, elektronik eğitimler ve sosyal öğrenme odalarında çalışabilme imkanı sunuyor.  Böylelikle öğrenciler, E– Learning Hub ile tüm modüllerin danışmanlık sertifikalarını SAP’nin kendisinden bir seferde alma şansı elde edebilecek. Bu eğitim anlayışı aracılığıyla sistem üzerinde tanımlanan eğitimleri tamamlayan öğrenciler, eğitim dokümanları üzerinde çalışabiliyor, sosyal öğrenme odalarında birbirleri ve SAP uzmanları ile bilgi alışverişinde bulunarak, sınırsız bir öğrenme deneyimi kazanabiliyor. (*Üniversite öğrencileri için Bulut tabanlı kitlesel açık sınıf eğitim platformu)

SAP Learning Hub Student Edition platformunun Yeditepe Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi aracılığıyla Yeditepe Üniversitesi dışında eğitim görmekte olan öğrencilerin de yararlanabileceği bir platforma dönüşmesi hedefleniyor. Yeditepe Üniversitesi Kariyer Gelişim ve Mezunlarla İletişim Ofisi sayesinde Yeditepe Üniversitesi öğrencilerine de özel ayrıcalıklar sunulacak. 2012 yılından bu yana SAP ABAP ve ERP modül eğitimleri ile Yeditepeli öğrencileri SAP kullanım becerileri ile donatan Yeditepe Üniversitesi Kariyer Gelişim ve Mezunlarla İletişim Ofisi, yeni akademik yılında da SAP son kullanıcı eğitimlerine ara vermeksizin devam edecek.

Yeditepe Üniversitesi ve SAP iş birliği anlaşması, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurcan Baç ve SAP Genel Müdürü Zeynep Keskin’in katılımı ile düzenlenen törenle imzalandı. Törende bir konuşma yapan Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurcan Baç, bu iş birliğinin hem Yeditepe Üniversitesi öğrencilerine hem de Türkiye’deki tüm üniversite öğrencilerine büyük imkanlar sağlayacağını belirterek, “Günümüzde artık üniversite öğrencileri lisans eğitimlerine devam ederken, yanında farklı eğitimler de almalılar. Biz Yeditepe Üniversitesi olarak onlara bu imkanı sağlıyoruz. SAP ile 2012 yılından bu yana işbirliğimizi sürdürüyoruz. Birlikte çok güzel çalışmalar gerçekleştirdik. SAP İşbirliği Programı (SAP University Alliances Program) üyesi olan Yeditepe üniversitesi örgün eğitimle öğrencilerine SAP iş süreçleri eğitimi veriyor. Bugün imzaladığımız işbirliği ile de öğrencilerimize daha mezun olmadan alabilecekleri farklı eğitim imkanlarını da sunuyoruz. Konularında uzmanlaşmak isteyen öğrenciler bu yeni yapılan anlaşma çerçevesinde SAP Learning Hub eğitim portfolyosundan yararlanacak. Bu eğitim modellerinin hem Üniversitemiz hem de tüm üniversite öğrencilerine çok yararlı olacağına inanıyorum” dedi.

SAP Genel Müdürü Zeynep Keskin ise, “Bu işbirliği bizim için çok önemli ve değerli. Yeditepe’de öğrenim gören gençlerin SAP dünyasına adım atması ve en gelişmiş teknoloji ve çözümlere ait bilgiler ile donatılması mezun olduktan sonra iş hayatına çabuk girmeleri ve rekabete karşı fark yaratmaları adına oldukça kıymetli. Bu işbirliği ile Yeditepe Üniversitesi, Learning Hub platformunu kullanan Türkiye’deki ilk iş ortağımız olan Üniversite olacak. Uluslararası eğitim teknolojileri alanında çeşitli ödüller alan Learning Hub eğitim platformumuzu Türkiye’deki tüm öğrencilere açabilmek adına bu bizim için çok önemli bir adım. Bizim tek başımıza öğrencilere ulaşmamız kolay değil. Bunun saygın bir üniversite platformu ile yayılması programın güvenirliğini ve programa duyulan inancı da artırıyor. Mesleki eğitim diploması yanında öğrencilerin günümüzün hızla gelişen iş dünyasına hızlı ve sağlam bir giriş yapmaları için hazırlıklı olmaları gerektiğine inanıyorum. Bugünün koşullarına baktığımızda üniversiteyi bitirdikten sonra bazı adımları atmak için geç kalınmış olabilir. Öğrenciler üniversitede aldıkları lisans eğitiminin yanında Learning Hub platformu üzerinden SAP danışmanlık ve kullanıcı eğitimlerini tamamlayabilecekler. Bu sayede öğrencilerin iş dünyası için gereken mesleki donanımları da kazanmaları, bunu lisans eğitimine paralel olarak yapabilmeleri çok büyük bir avantaj” şeklinde konuştu.

2012 yılında SAP eğitimlerinin bulut tabanlı Success Factors teknolojisi üzerine taşınmasıyla oluşturulan Learning Hub platformu, tek bir noktadan eğitim dökümanlarıdokümanları, e-eğitimler (e-learning), ve sosyal öğrenme odalarına 7/24 erişim sağlamaktadır. Kurulduğu günden bugüne eğitim teknolojileri dünyasının en prestijli kurumlarından Brandon Hall ve TSIA tarafından eğitimde inovasyon ve müşteri başarısı alanlarında çeşitli ödüller almıştır. Learning Hub’ın öğrenciler, SAP müşterileri ve iş ortakları için farklı versiyonları bulunmaktadır.

Teknoloji Makaleleri