Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Vepa Group Şirket Altyapısını SAP ile Güçlendirdi

vepa group globaltechmagazinePerakende sektörüne ilkleriyle değer katan Vepa Group, SAP ERP projesini hayata geçirdi. New Balance, Vepa’62, Liu Jo, Shiseido, Nars, MakeUpForEver ve yeni oluşumu SportSoul markalarının Türkiye ve komşu ülkelerde temsilciliğini yapmakta olan Vepa Group, Itelligence danışmanlığında tamamlanan SAP projesi ile entegre bir sistem altyapısı kurarken aynı zamanda operasyonel süreçlerinde verimlilik sağladı.

Türkiye’de 500’ü aşkın çalışanı ve 70 mağazası bulunan Vepa Group’un büyüyen ve sürekli gelişen yapısına uygun şekilde planlanan projede; iş süreçleri net, yalın ve değişen koşullara göre kendini güncelleyebilir hale getirildi. Destek departmanları ve markalar arasında tutarlı veri akışıyla hız ve verimliliğin sağlandığı projede, satış, kârlılık, envanter ve maliyet yönetimi süreçlerindeki etkinlik artırıldı.

Itelligence işbirliği ile hayata geçirilen ve şirketler arasındaki süreçlerde performans, verimliliğin ve müşteri memnuniyetinin artırılmasının hedeflendiği projede aynı zamanda ürün hiyerarşisi gibi süreçler ürün bazında izlenebilir hale geldi. İnternet satışı, depo yönetimi ve kargo süreçlerinde üçüncü parti şirketler arasında entegrasyon sağlandı. İş süreçlerinin detaylı analizi ve yapılandırılmasıyla birlikte operasyonel süreçlerdeki ölçülebilirlik arttırıldı. Satın alma ve ürün yönetimi süreçleri ile dağıtım ve ikmal planlaması iyileştirildi. Tüm markalar için kampanya yönetimi, satış ve tahsilat işlemleri tek platform üzerinden, gerçek zamanlı ve kolay kullanılabilir hale getirildi. Kârlılık analizlerinin belirlenen karakteristiklerle değerlendirilmesi ve sonuçlara göre hızlı kararlar ve aksiyon planlarının oluşturulması sağlandı.

Vepa Group Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Direktörü ve SAP Proje Yöneticisi Selin Gülez, mevcut SAP ERP uygulamaları ile birlikte Vepa Group’un sistem altyapısını güçlendirerek ilerlediklerini ve projenin ikinci fazında Müşteri İlişkileri Yönetimi, İş Zekası ve Bütçe Planlama çözümlerini uygulamayı planladıklarını belirtti. Perakende sektöründeki nitelikli referansları ve global vizyonu doğrultusunda Itelligence ile iş ortaklığı yapmayı tercih ettiklerini belirten Selin Gülez, önümüzdeki dönemde de Vepa Group’un hazır giyim ve kozmetik alanında yenilikçi bakış açısı ve teknoloji yatırımları ile sektöre değer katmaya devam edeceğini söyledi.

Teknoloji Makaleleri