Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

SUSE Linux Enterprise Server 12’yi Tanıttı

suse linux globaltechmagazineSUSE® –  SUSE Linux Enterprise 12,’ye dayalı SUSE Linux Enterprise server‘ın yakında satışa sunulacağını bugün duyurdu. SUSE Linux Enterprise server, yüksek bulunurluğa sahip girişimci-sınıfı IT hizmetlerinizi, fiziksel ve sanal altyapıda veya bulut altyapısında etkin bir şekilde dağıtarak yönetmenizi sağlayan güvenilir, ölçeklendirilebilir ve güvenli bir platform. Tam işletim sistemi geri yükleme, canlı kernel yamalama ve kurulum otomasyonu gibi yeni özellikler, Linux üzerinde görev kritik SAP® çözümüne dayalı işlemlerin konuşlandırılmasını basitleştirmeye yardımcı olmakla birlikte bu işlemlerin çalışma süresini artırabilir. Bunun sonucunda, müşteriler zaman ve kaynak tasarrufu sağlayabilecek ve yüksek performans ve güvenilirlik elde edebilecek.

SUSE Linux Enterprise Server’ın Linux üzerindeki SAP çözümleri için bir numaralı platform olduğunu belirten SUSE Başkanı ve Genel Müdürü Nils Brauckmann, “SAP Uygulamaları için SUSE Linux Enterprise Server 12, SAP ile uzun yıllara dayalı işbirliği ve kurumsal müşterilerin artan kritik programlama ihtiyaçlarının bir adım önünde olmasına yardımcı olan SAP çözümleri entegrasyonu ve uyumlaştırması üzerine kurulmuştur” diyor. Brauckmann ayrıca SUSE’nin Linux üzerindeki SAP çözümlerinin iş yüklerini yönetmek için ilk tercih olmaya devam edeceğini de sözlerine ekliyor.

SAP Uygulamaları için SUSE Linux Enterprise Server 12, görev-kritik SAP çözümlerine dayalı iş yüklerini yöneten kurumsal müşterilerine şu avantajları sunuyor:

Tam işletim sistemi geri yükleme—Bu özellik sayesinde kullanıcılar, kernel dosyaları dahil sistemin anlık görüntüsünü (snapshot) alıp o noktaya geri yükleme yaparak daha iyi bir esnekliğe sahip olabiliyor.

SUSE Linux Enterprise Canlı Yama için Hazır—SUSE Linux Enterprise Server 12, SUSE Linux Enterprise Live Patching ile canlı kernel yama teknolojisi için gerekli altyapıya da sahip. Bu altyapı ile müşteriler yeniden önyükleme yapmadan veya bir sonraki servis penceresini beklemeden güvenlik yamalarını güncelleyebilecek.

Kümelendirme için eklentiler—SUSE Linux Enterprise High Availability Extension, iş sürekliliğini artırmak ve SAP çözümleri için felaket kurtarma kabiliyetleri sağlamak için yeterli olgunluğa erişmiş sektör lideri bir çözüm sunuyor.

Donanım yetkilendirme (Hardware enablement)— SAP Uygulamaları için SUSE Linux Enterprise Server 12, müşterilerin en güncel donanım üzerinde SAP çözümlerini çalıştırabilmesi için SUSE Linux Enterprise Server 12’nin donanım yetkilendirme özelliğinden faydalanıyor. 

Kurulum Sihirbazı otomasyonu ve SAP’ın çok katmanlı (n-tier) kurulum imkanı—Kurulum Sihirbazı, manüel müdahaleye gerek duymadan kurulumları otomatik yapabilir. Çok katmanlı kurulum imkanı, bir müşterinin bilişim ortamında bulunan SAP çözümlerine dayalı sistemlerin dağıtılmış kurulumunun yapılmasını sağlayarak SAP çözümlerinin klasik çok katmanlı mimari yaklaşımına göre tüm bilişim ortamında kurulabilmesine yönelik müşteri ve ortakların taleplerini yerine getiriyor.

SAP Uygulamaları için SUSE Linux Enterprise Server 12’nin Ortakları

Fujitsu Global SAP Pazar Açılımı Direktörü Wolfgang Hopfes, “Güvenilir SAP Global Ortağı olarak 40 yılı aşan tecrübesi ile Fujitsu, SAP S/4HANA gibi en son geliştirmeler dahil olmak üzere SAP uygulamaları ve veri tabanlarına yapılan yatırımın optimize edilmesine yardımcı olan basitleştirilmiş ve güvenli çözümler üretmek için SUSE Linux Enterprise Server’ın esnekliği ve tutarlılığından faydalanıyor” diyor.

Dinamik pazar koşulları, bulut ve büyük veri analizi gibi ortaya çıkan yeni trendler ve uygulama seçeneklerinde yaşanan patlama gibi durumlar karşısında zorluk yaşayan müşterilerinin performansını iyileştirmesine, güvenilirliği artırmasına, riski azaltmasına ve gereksiz maliyetleri önlemesine yardım etmek için platform düzeyinde ortaklıklar kurma ve entegrasyon sağlamaya yönelik fırsatları daha fazla aramaya başladıklarını belirten Hithachi Data Systems Küresel İttifaklar Başkan Yardımcısı Jim Beckman, Hitachi Data Systems açısından, SAP Uygulamaları için SUSE Linux Enterprise Server ile entegrasyonun son kullanıcılara böyle bir değeri nasıl sunduklarının ve kullanıcıların istedikleri iş sonuçlarına ulaşmalarına nasıl yardımcı olduklarının mükemmel bir örneği olduğunu vurguluyor.

HP Bütünleşik Sistemler Pazarlamadan sorumlu Başkan Yardımcısı Paul Miller, “SAP Uygulamaları için SUSE Linux Enterprise Server 12 ile, SUSE SAP HANA portföyü için sektörün güvendiği HP ConvergedSystem’de benzersiz bir farklılık yaratmaya devam ediyor. Bu duyuru, HP’nin müşterilerimizin yüksek standartlarını ve güvenli, yüksek performanslı, amaç odaklı çözümlere yönelik kullanıcı gereksinimlerini karşılayabilmek üzere seçenek ve kapsamlı bir fonksiyonellik sunmasını sağlıyor” diyor.

Lenovo, EBG WW Stratejik İttifaklar ve GM HPC İş Birimi Başkan Yardımcısı ise, “SAP HANA pazarındaki en büyük oyunculardan ikisi olan Lenovo ve SUSE, Lenovo’nun Sidtem x, x6 platformumuzun bir parçası olarak sunduğu kapasite ve performanstan daha faza faydalanabilmek adına SAP Uygulamaları için SUSE Linux Enterprise Server 12’nin kabiliyetlerinin uyumlaştırılması üzerine çalışmalarını uzun süredir sürdürüyor. Müşterilerimizin SAP HANA ve SAP Business Suite için bu entegre çerçeveyi kaldıraç olarak kullandıklarını gösterebiliyor olmaktan heyecan duyuyoruz” diyor.

SUSE ile kurdukları sağlam ortaklık sayesinde, özellikle de SAP HANA pazarı içi SGI UV™ ve SUSE Linux Enterprise Server’ı birleştirerek kurumsal müşterileri için gerçek bir katma değer sağladıklarını söyleyen SGI pazarlama direktörü Bob Braham, SGI UV cihazında tek sistem basitliği ve üst düzey ölçeklendirilebilirdik özelliği ile bellek içi, ölçeği büyütülebilir bir bilgisayar aygıtı bulunduğunu vurguluyor.

Unisys Görev-Kritik Sunucu ve Çözümler Başkan Yardımcısı Rob Cashman, “SAP Uygulamaları için SUSE Linux Enterprise Server 12 ve Forward! by Unisys™ platformu, ERP’den gerçek zamanlı veri analizine kadar görev-kritik SAP uygulamaları için müşterilere performans, güvenilirlik, bulunabilirlik ve güvenliği bir arada sunuyor” diyor.

Satış ve fiyat

SAP Uygulamaları için SUSE Linux Enterprise Server 12, Mayıs itibariyle satışa sunulacak ve yeni servis paketi çıktığında 18 aylık ön ödemesiz tam destek dönemini içerecek şekilde kurumsal müşteriler için 7 gün 24 saat, ortak entegre ve sorunsuz öncelik desteği de sağlanacak. Fiyat dahil ayrıntılı bilgi için www.suse.com/products/sles-for-sap adresini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, SUSE 5-7 Mayıs tarihleri arasında Orlando, Florida’da düzenlenecek SAP SAPHIRE etkinliğinde 172 numaralı stantta bu çözümünü görücüye çıkaracak.

Teknoloji Makaleleri