Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

İlk Canlı 4.5G Deneyimi Türk Telekom ’dan

turk telekom grup globaltechmagazineTürk Telekom Grubu, teknoloji ortağı olarak yer aldığı 27. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali’nde, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. 26 Ağustos’ta yapılan IMT Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme İhalesi sonrasında, 4.5G teknolojisini ilk kez canlı olarak son kullanıcının deneyimine sunan ilk ve tek operatör oldu.

Türk Telekom Grubu, Kristal Elma Yaratıcılık Festivali’nde;Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan alınan izinler kapsamında, ihalede aldığı frekans paketlerini kullanılarak, ilk kez açık alanda 4.5G teknolojisini deneyimleme standı oluşturdu.

Standa gelen ziyaretçiler, ilk kez açık alanda, günümüz mobil internet hızına oranla 10 kat daha hızlı mobil internet deneyimini canlı olarak test edebilme imkanı buldu.

Dehşan Ertürk: “Türk Telekom Grubu müşterileri 4.5G teknolojisinden en yüksek hız ve kalitede yararlanacak”

Türkiye’de 4G testlerine de ilk kez Türk Telekom Grubu’nun başladığını hatırlatan Türk Telekom Grubu Bireysel Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk, yine bir ilke imza atarak 4.5G teknolojisini ilk kez açık alanda kendilerinin kullanıcılara deneyimlettiğini belirtti ve ekledi:

“4.5G sayesinde Nisan 2016 itibariyle mobil internet erişimi deneyimi farklı bir boyuta taşınacak. Kullanıcıların aldıkları servis hızlarında belirgin bir artış yaşayacağı bu teknoloji aynı zamanda iş dünyasını yepyeni fırsatlarla da tanıştıracak. Entegre yapımızla müşterilerimizin hız ve kapasite ihtiyacını, hem sabit hem de mobilde tek noktadan karşılayan yegâne adres olacağız. Her zaman ve her yerde kullanıcıların kaliteli bir internet bağlantısına sahip olacağı 4.5G teknolojisi ile işteki verimlilik de artarak, makineler arası iletişim ve bulut çözümleri çok daha hızlı bir şekilde uygulanarak takip edilebilecek” dedi.

Müşteri başına frekans verimliliği en yüksek operatör

26 Ağustos’ta gerçekleştirilen IMT Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme İhalesi’nde aldığı frekans paketleriyle Türkiye’de hız, kapsama alanı ve kapasite açısından müşterilerine en iyi hizmeti sunabilecek pozisyona yerleşen Türk Telekom Grubu “Müşteri başına frekans verimliliği en yüksek operatör” oldu.

4.5G ile hayatımızda neler değişecek

Birden fazla kişiyle cepten kesintisiz video konferans gerçekleştirilebilecek, büyük dosya transferi yapılabilecek, her yerden şirket ağına hızlı bağlantı kurulabilecek ve yüksek hızda veri paylaşılabilecek. Yüksek çözünürlüklü film ve videolar her yerden kesintisiz seyredilebilecek. 4.5G günümüz mobil internet hızına oranla 10 kat hızda mobil internet kullanmamızı sağlayacak. Örneğin 40 dakikalık bir HD dizi 6 saniye gibi kısa bir sürede indirilebilecek, sosyal medyada 1 saniye içerisinde 100 fotoğraf paylaşılabilecek.

Teknoloji Makaleleri