Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

VMware, Endüstrinin Lider Hibrit Bulut Platformunu Güçlendiriyor

WMware Globaltechmagazine VMware’in bulut yönetim platformu için gelen yeni güncellemeler ile uygulamalar daha hızlı geliştirilirken hibrit bulut genelinde maliyet ve BT kalitesi üzerinde şeffaflık ve kontrol artırılıyor. Gelişmiş özellikler sayesinde BT ekiplerinin dijital iş dönüşümlerindeki atılımları daha da kolaylaşıyor. 

VMware, Inc. (NYSE: VMW), BT ekiplerinin kurum içerisindeki dijital iş dönüşümlerini daha da güçlendirecek, VMware vRealize® Automation™ 7 ve VMware vRealize Business™ Standard 7 ismi altında hibrit bulut yönetim platformu için büyük bir güncelleme duyurdu. Bu yeni ürünlerle birlikte 2015’in üçüncü çeyreğinde pazara sürülen VMware vRealize Operations™ 6.1 and VMware vRealize Log Insight™ 3 ile VMware’in endüstri lideri hibrit bulut yönetim platformları tamamen yenilenmiş oluyor.

İş dünyasının yenilikçi müşteri deneyimi sunan hizmet ve uygulamalar yardımıyla daha etkili rekabet içerisine girdiği ve kendilerini daha fazla farklılaştırdığı günümüzde yazılımlar, tüm endüstri kollarını şekillendiriyor. Bu dijital iş dönüşümleri; CIO’lar ve BT ekiplerine hem geleneksel hem de bulut destekli uygulamaları geliştirerek ve yönetimden taviz vermeden maliyetleri aşağıya çekerek, görev aldıkları kurumları daha çevik hale getirmeleri için fırsat da sunuyor.

IDC: 2015 sonunda kurumsal BT şirketlerinin yüzde 65’i hibrit buluta odaklanmış olacak

Bugün duyurusu yapılan VMware’in bulut yönetim platformu için gelen güncellemeler, uygulamaların daha hızlı geliştirmesine imkân vermesinin yanı sıra hibrit bulut genelinde maliyet ve BT kalitesi üzerinde şeffaflık ve kontrol kazandıran yeni ve gelişmiş özellikleri ile BT ekiplerinin dijital iş dönüşümlerindeki atılımlarını daha da kolaylaştıracak.

Konuyla ilgili açıklama yapan VMware’in Management Suite Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ajay Singh, “BT, uygulamaları daha hızlı bir şekilde geliştirmek ve yönetimden taviz vermeden maliyetleri aşağıya çekme konusunda sürekli baskı altında bulunuyor. VMware’in hibrit bulut yönetim platformu, BT ekiplerine dijital iş dönüşümünün dalgalı sularında seyir alabilmelerine yardımcı olmak için tasarlandı. Bugün duyurusunu yaptığımız güncellemeler, BT’ye maliyet açısından faydalar kazandırırken aynı zamanda herkese açık ve özel bulut genelinde hizmetleri çevik bir şekilde sunabilmeleri için daha fazla yardımcı olacak. 2015 yılının ikinci yarısında bulut yönetim platformumuzdaki geliştirmeler, uygulamaların farkında olan ve kendisini optimize eden gelecek nesil platform vizyonumuz için atılmış büyük adımlardır.” dedi.

Dünyanın önde gelen araştırma şirketlerinden IDC’nin Kurumsal Sistemler Yazılım ve Yönetim Birimi Araştırma Başkan Yardımcısı Mary Johnston Turner ise, “2015 sonunda kurumsal BT şirketlerinin yüzde 65’inin, genel ve özel bulut hizmetlerini birleştiren, fiziksel ve sanal kaynakları aynı çatı altında buluşturan hibrit bulut mimarilerine odaklanmış olacağını tahmin ediyoruz. Buluta özel modern uygulamalar, artık çok daha yaygın bir şekilde kullanılıyor ve geleneksel sistemler karşısında kullanıcıların taleplerine hızla yanıt verebiliyor. VMware’in bulut yönetimi platformunda yaptığı güncellemeler, otomasyon, güvenlik ve maliyet optimizasyonunu bir adım öteye taşıyor ve VMware müşterilerinin bu karmaşık ortamları daha iyi yönetebilmelerini sağlıyor” dedi.

VMware, Bulut Yönetim Platformunu Otomasyon ve İş Çözümleri Güncellemeleri ile Yeniliyor

VMware’in bulut yönetim platformu; bulut otomasyon ve bulut operasyonları özellikleri ile bulut iş yönetim çözümlerini tek bir tümleşik platformda bir araya getiriyor. Bu platform, BT’nin bir araya getirilmiş hizmetleri işin gerektirdiği hızda sunmasına imkan veren yazılım tanımlı veri merkezleri için kapsamlı yönetim sunarken, aynı zamanda BT’nin ihtiyacı olan uygun maliyet ve kontrolü de beraberinde getiriyor. Bu platform ile VMware altyapısı ve hizmetleri arasındaki entegrasyon, müşterilerin yazılım tanımlı veri merkezi mimarisini hayata geçirmesini oldukça kolaylaştırıyor.

VMware’in bulut yönetim platformunu daha da geliştiren ve bugün açıklanan gelişmiş güncellemeler şu yenilikleri içeriyor:

  • VMware vRealize Automation 7 – Hibrit bulutta bütünleşik hizmetler

Yeni bir ana ürün sürümü olan VMware vRealize Automation 7 ile gelen bütünleşik hizmet model özelliği, BT ve DevOps ekiplerinin tümleşik çok katmanlı uygulamaları, bulut sistemleri genelindeki uygulama merkezli ağ ve güvenlik ile sunmalarını daha hızlı ve basit hale getiriyor.

Yeni bütünleşik hizmet modeli; BT hizmetlerinin altyapısını, ağlarını, güvenliğini, uygulamalarını ve kişileştirilmiş hizmetlerini birbirleri ile ilişkilerini ve bağlılığını da içerecek şekilde grafiksel bir yapı dâhilinde modellenmesine imkan verecek. Bu son sürüm, ağların dinamik şekilde konfigürasyonunun yapılması için VMware NSX® 6.2 ve model tasarımı içerisindeki her bir uygulamaya has mikro-segmentasyon ile entegre edildi. VMware vRealize Automation 7 modelleri içerisinde; VMware VMware vCloud Government Service™ ve AWS GovCloud, VMware vSphere® 6 Güncellemesi 1 ile OpenStack Kilo için yeni destek de dâhil olmak üzere VMware vCloud® Air™ ve Amazon Web Services (AWS) için yepyeni destek özelliğine sahip hibrit bulut ve VMware vSphere 6 Update 1, Microsoft Hyper-V 2012 R2 ve KVM 3.4 & 3.5 de dahil güncellenmiş heterojen hipervizörler bulunacak. Bütünleşik hizmet modellerine; API’ler ve CLI’lar üzerinden DevOps takımının insanların okuyabileceği metinlere dönüştürebilmeleri için kod olarak da ulaşılabilecek.

Bu yeni sürüm bir Event Broker aracılığı ile genişletilebilirliği de oldukça güçlendiriyor. Bu özellik sayesinde yeni bir fonksiyon çekirdek kodlar değiştirilmeden eklenebillecek, hizmet isteği ve yönetimi için basitleştirilmiş müşteri API’leri kullanılabilecek. VMware Identity Manager ile de entegre edilen VMware vRealize Automation 7; bu sayede çok faktörlü kimlik doğrulama, SmartCard desteği, birleşmiş harici yetkilendirme hizmetleri de dahil kimlik doğrulama hizmetlerini de güçlendirmiş olacak. Bunlara ek olarak VMware vRealize Automation 7, BT ekiplerinin zamanı değere dönüştürmesini hızlandırmak için çoğu konfigürasyonda kurulum süresini önceki sürümlere kıyasla yüzde 37 oranına kadar azaltan basitleştirilmiş yükleme ile desteklenen oldukça sağlam bir mimari ile geliyor.

Forrester Research’ün Haziran 2015 tarihli “Total Economic Impact” isimli araştırmasına göre, VMware vRealize Automation, uygulamaların kurulumunu kayda değer seviyede hızlandırarak verimliliği artırıyor, yeni uygulama fonksiyonlarının sunulmasını hızlandırıyor ve maliyetleri düşürüyor. Araştırmaya göre VMware vRealize Automation çözümünü kullanan müşteriler aşağıdaki faydaları görüyor:

  • Ortalama 18 günde uygulamaların hızla teslimi
  • Talep başına uygulama geliştirmesine ayrılan zamanda 144 saatlik bir düşüş
  • Uygulama başına donanım maliyetlerinde ortalama 4,451 dolar tasarruf
  • Genel kapasitesinin kullanımının yüzde 10 azaltılması
  • Donanım verimliliğinde yılda yüzde 25 artış

VMware’in vRealize Automation ürünü hakkında görüş belirten Symantec BT Altyapı Hizmetleri Kıdemli Direktörü Chandra Ranganathan, “Çeviklik, Symantec’in siber güvenlik sektöründe yarattığı inovatif çözümlerin ardındaki en büyük güç. Yazılım tanımlı veri merkezine geçen Symantec, artık diğer departmanlara ve iş birimlerine otomatik hale getirilmiş hizmetler sunabiliyor ve hazırlık sürelerini aylardan, haftalara, hatta günlere indirebiliyoruz. VMware vRealize Automation 7’deki yeni kabiliyetler, bu doğrultuda BT’ye, iş hedeflerini en hızlı ve en etkili şekilde karşılayabilen sağlam bir işlevsellik kazandırıyor.”

  • VMware vRealize Business Standard 7 – Hibrit Bulutlarda Maliyet ve Fiyatlandırma

VMware vRealize Business Standard 7; BT ekibine, BT hizmetlerinin maliyet ve kalitesi üzerinde daha fazla şeffaflık ve kontrol kazandıran yeni ve geliştirilmiş özellikler sunuyor. Bu sürüm; VMware vCloud Air, AWS ve vRealize Automation destekli diğer tüm bulutlar dahil, özel ve herkese açık bulutlar için tek bir panel aracılığı ile yeni maliyetlendirme ve fiyatlandırma politikaları özelliğine de sahip. VMware vRealize Business Standard 7, aynı zamanda kolay ve kapsamlı genel ve özel bulut maliyet karşılaştırmalarını da destekleyebilecek nitelikte. Böylece bulut hizmetlerinin maliyetleri, daha basit ve kapsamlı bir şekilde anlaşılabiliyor. Bu sürümün geliştirilmiş maliyet analizi özelliği; BT’nin özel ve herkese açık bulut sistemleri genelindeki maliyet analizleri, net aylık maliyet projeksiyon analizleri ve iş hizmetlerince gruplandırılmış maliyetler de dahil olmak üzere ana iş koluna detaylı maliyet raporları sunmasına imkan tanıyor. Yeni planlama ve maliyet optimizasyon özellikleri; veri merkezlerince kullanılan ve geriye kalan kapasitenin maliyetlerini görselleştiriyor. Böylece yeni iş yüklerinin modellenmesi ve bu modellemenin kalan kapasite ile maliyetler üzerindeki etkisinin analizi veya yenileme fırsatlarının doğurduğu potansiyel tasarrufların ölçümü yapılabiliyor. 

Fiyat ve Bulunabilirlik

  • VMware vRealize Automation 7 ve VMware vRealize Business 7 Standard 2015 yılının dördüncü çeyreğinde satışa sunulacak.
  • VMware vRealize Automation 7 hem bağımsız bir uygulama hem de VMware vCloud Suite çözümünün bir parçası olarak satılacak. Bağımsız yazılım olarak iki farklı sürümü olan VMware vRealize Automation 7’nin fiyatlandırması ise şöyle: Advanced (Gelişmiş – Her bir İşletim Sistemi Örneği [OSI] için 400$) ve Enterprise (Kurumsal – Her bir OSI için 775$). vRealize Suite de iki farklı sürüm olarak kullanıcıların karşısında olacak: Advanced (Gelişmiş – Her bir CPU için 6,750$) ve Enterprise (Kurumsal – Her bir CPU için 9,950$).
  • VMware vRealize Business 7 Standard hem bağımsız bir uygulama hem de VMware vCloud Suite ve VMware vRealize Suite çözümlerinin bir parçası olarak satılacak. 25 OSI paketleri halinde satılacak olan yazılım her bir OSI için 200$.

Teknoloji Makaleleri