Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

DaaS Pazarında Yüzde 71 Oranında Büyüme Bekleniyor

citrix globaltechmagazineCitrix’in açıkladığı Küresel DaaS Pazar Araştırması’nın sonuçlarına göre, küresel DaaS pazarında %71’lik bir büyüme olacağı öngörülüyor. Ayrıca bulut adaptasyonunda da kayda değer bir gelişme bekleniyor.

Citrix, 2600’ün üzerinde servis sağlayıcının Hizmet Olarak Masaüstleri (DaaS) pazarında büyüme, teknoloji adaptasyonu, iş trendleri konusundaki bilgi ve görüşlerini paylaştıkları küresel 2015 Küresel DaaS Pazar Araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Küresel DaaS Pazar Araştırması; pazar büyümesinde etkili yeni trendleri, dikey pazarları ve dünya çapında barındırılan çözümler sunan servis sağlayıcıların altyapı konusundaki adaptasyonunu gözler önüne seriyor. Araştırma, Türkiye’nin de aralarında olduğu dünya çapında 40 ülkede bulunan 500’den fazla Citrix Servis Sağlayıcısının yanıtlarıyla gerçekleşti.

Günümüzde büyük ölçekli şirketlerden orta ölçekli işletmelere ve KOBİ’lere kadar birçok segmentte kurum, IT servisleri için dışkaynak kullanıyor. Bu durum, geçtiğimiz dönemde SaaS ve IaaS pazarlarında olumlu etkilere neden olurken, DaaS pazarında da son dönemde aynı şekilde önemli bir büyüme ve gelişme yaşanıyor.

Citrix’in küresel araştırmanın sonuçlarına göre, küresel DaaS pazarında %71’lik bir büyüme olacağı öngörülüyor. 2016 yılı için bulut adasptasyonunda yüzde 50’lara varan bir artış yaşanacağı tahmin ediliyor.

DaaS trendi; finans (%11), imalat sanayi (%11) ve sağlık (%10) gibi birincil dikey pazarlarda güçlü varlığı ile ticari büyümeyi tetikliyor.

Servis sağlayıcılar komple çalışma alanları (%49) sunacak şekilde kendilerini dönüştürürken, aynı zamanda mobilite (%34), dosya paylaşımı ve senkronizasyon (%29) gibi tekliflerin yanı sıra Networking-as-a-Service (Hizmet Olarak Ağ İletişimini) de (%17) tekliflerine dahil ediyor.

Citrix Servis Sağlayıcıları tarafından sağlanan barındırılan abonelik lisans sayısında bir yılda yüzde 50 büyüme olduğu bildirilirken, yeni rapor aynı zamanda barındırılan hizmetlerin her türlüsünde güçlü bir büyüme olduğunu da gösteriyor.

2015 anketi, servis sağlayıcıların Hizmet Olarak Masaüstleri sunma yaklaşımında gelişme olduğunu, ama aynı zamanda barındırılan mobil cihaz yönetimi, dosya paylaşımı ve senkronizasyonda yeni trendler artı barındırılan ağ iletişimi teklifleri konusunda da gelişme kaydedildiğini ortaya koyuyor. Bu, nerede çalışmayı tercih ederlerse etsinler insanlara fayda sağlayacak güvenli mobil çalışma alanı teknolojilerini geliştiren Citrix için de oldukça heyecan verici bir haber.

Servis Sağlayıcılar için Bulutun Geleceği 

Bulutta büyüme öngörüsü, 2015 raporunun en önemli bulgularından birisi. 2014 yılında katılımcılar, bulut Hizmet Olarak Altyapısına (IaaS) geçiş yapma planları olduğunu belirtmişti. 2015 sonuçları ise bulut tabanlı kaynaklara doğru yapılan hamlelerde daha iyimser sonuçlar ortaya koyuyor. Katılımcıların %50’si, Haziran 2016 itibariyle Daas için genel bulut kullanmaya başlamış olmak istiyor.

Bu bilgi, servis sağlayıcıların DaaS’a atacakları ilk adım için neden Citrix’i tercih ettiklerini göstermesi açısından oldukça önemli. Yalnızca Citrix, servis sağlayıcılarına işleri için en iyi seçenekleri sunuyor: bulut seçimi – genel veya özel, yerel veya eş konumlu veri merkezi, her türlü hipervizör, herhangi bir yerden ve herhangi bir cihaz üzerinden mükemmel bir son kullanıcı deneyimi sunmak için her türlü donanımı sağlıyor.

Teknoloji Makaleleri