Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türk Telekom Grubu’ndan 4.5G ile Türkiye Ekonomisine Büyük Katkı

turk telekom grup globaltechmagazineTürk Telekom Grubu; IMT Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme İhalesi kapsamındaki 4.5G IMT-Advanced Yetki Belgesi’ni, 27 Ekim Salı günü, Ankara’da düzenlenen törenle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. 4.5G IMT-Advanced Yetki Belgesi imza töreni, 4.5G frekans ihalesi sonrasında, Hazine’ye aktarılacak bedelin ilk taksitinin ödenmesinden sonra gerçekleştirildi.

Ödeme aşamasının; Türkiye ekonomisi yararına, ihalenin önemli adımlarından biri olduğunu belirten Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan, “İhale sonucunda oluşan kaynak, Türkiye ekonomisinin gelişmesine yönelik yatırımlar için kullanılacaktır. İhale ile birlikte Türkiye, sadece mobil iletişimde son yılların en büyük adımını atmakla kalmamış; ekonomik anlamda büyümeye devam ettiğini de göstermiştir. Bugünleri öngörerek sektörde fiber altyapıya yönelik en büyük yatırımı gerçekleştiren operatör olarak 4.5G ile başlayan yeni mobil dönemin öncüsü biz olacağız. Müşterilerimize en hızlı, en yüksek kapasiteli ve gerçek 4.5G deneyimini biz sunacağız” dedi.

Türk Telekom Grubu, 26 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen, “IMT Hizmet ve Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme İhalesi” kapsamında sunulan spektrumun yüzde 30’una karşılık gelen toplam 1 milyar Euro’nun üzerindeki bedelin ilk taksitini Hazine’ye ödedi. Ödemenin ardından gerçekleştirilen 4.5G IMT-Advanced Yetki Belgesi İmza Töreni’nde Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri yetki belgesini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden teslim aldı.

Düzenlenen törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri, Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan, Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir, Türk Telekom Grubu Kurumsal İş Birimi CEO’su Mehmet Ali Akarca ile birlikte ilgili özel sektör ve kamu görevlileri katıldı.

Rami Aslan: “Hem telekomünikasyon sektörü hem Türkiye kazandı”

Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan, ortalama 2,3 milyar Euro olması beklenen ihale satış bedelinin, tahmin edilenin üzerinde, 3 milyar 359 milyon Euro olarak gerçekleşerek Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “İhale sonucunda oluşan kaynak; Türkiye ekonomisinin gelişmesine yönelik yatırımlar için kullanılacak. Türkiye’yi bir iletişim üssü, inovasyon ve girişimcilik alanında önemli bir oyuncu haline getirmeyi hedefleyen her türlü inisiyatifi desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye bu ihale ile birlikte bu amaca yönelik en büyük adımlardan birini atmış oldu. Bu adım, Türkiye’nin ekonomik anlamda büyümeye devam ettiğinin en somut kanıtıdır. Ödediğimiz 1 milyar Euro’nun üzerindeki bedel ile ekonomik büyümeye katkı sağlamaktan ötürü gururluyuz. 4.5G teknolojileri sadece ekonomik kalkınmada değil, sosyal kalkınmada da bir itici güç olacaktır. Türk Telekom Grubu olarak bu yeni dönemin öncüsü olmak için kararlı ve hazırız.”

Aslan: “Türkiye’ye gerçek 4.5G deneyimini Türk Telekom Grubu sunacak”

Türk Telekom Grubu’nun 175 yıldır Türkiye’nin teknolojik gelişimine liderlik ettiğini, Türk halkını yeni nesil teknolojilerle tanıştırma vizyonuyla hareket ettiğini vurgulayan Aslan; bugünlerin öngörüsüyle, daha ülkede ihtiyaç oluşmadan ve sektörün gündem konusu bile değilken, Türkiye’de fiber altyapıya yatırım yaptıklarını ifade etti.

Aslan sözlerine şöyle devam etti: “Türk Telekom Grubu olarak bugünleri öngörerek sektörde fiber altyapıya yönelik en büyük yatırımı biz gerçekleştirdik. Bu yatırımlar sayesinde Türkiye’yi 206 bin kilometre uzunluğunda fiber ağlarla donattık. Şimdi ‘gerçek 4.5G deneyimi’ bu güçlü altyapı üzerinde yükselecek. Güçlü altyapımızla 4.5G ile başlayan bu yeni dönemin öncüsü olacağız. Yüksek hızı destekleyen, nüfus ve coğrafi kapsama anlamında önemli yaygınlık sağlayan frekans portföyümüz ve 4.5G’nin en önemli bileşeni olan fiber altyapımız sayesinde kullanıcılara gerçek, en hızlı ve en yüksek kapasitedeki 4.5G deneyimini biz yaşatacağız.”

Teknoloji Makaleleri