Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Synology Kullanıcı Odaklı Yeni Çözümünü Tanıttı

Synology globaltechmagazine2015 yılında küresel çapta 200 milyar e-posta gönderildi. Mail trafiğini ve oluşan 5,3 Petabayt’lık veriyi yönetmek için yüksek verimlilik sağlayan yenilikçi ürünlere olan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Kullanıcı odaklı ürün ve çözümleriyle dikkat çeken Synology, güncel veriler ve eğilimleri dikkate alarak yeni çözümü DiskStation Manager 6.0’ın Beta sürümünü iş dünyasının ve son kullanıcıların hizmetine sundu. Synology Ar-Ge ekibinin yoğun çalışmaları sonucunda tasarlanan çözüm, kullanışlı bir veri depolama deneyimi sağlıyor. Hızlı ve güvenli veri transferi yapabilen çözüm, ağ güvenliğini sağlaması, sürpriz saldırıları engellemesi, geniş bant kullanımı ve esnek bulut avantajı ile üstün performans sunuyor.

Kurumsal ve son kullanıcılar için veri depolama çözümleri sunan Synology, Türkiye’de ikinci etkinliğini düzenledi. 27 Ekim’de Taksim-Nippon Otel’de gerçekleştirilen etkinlikte, DSM 6.0 Beta sürümü ve RT1900ac router ürünleri tanıtıldı. Minimum donanım yatırımı ile maksimum faydanın elde edilebilmesini mümkün kılan DSM 6.0, Docker DSM ve Virtual DSM uygulamaları ile güvenli ve birleşik bir yapı sunuluyor. Fiziksel sunucuların sanallaştırılması, maliyetlerin düşmesini mümkün kılıyor. BT kaynaklarının esnek şekilde kullanılmasına olanak tanıyan Synology, DSM 6.0 çözümü ile fiziksel sunucu ortamlarının sanal ortamlara taşınmasına yardımcı oluyor. DSM 6.0’ın sunduğu özellikler, depolama alanı ve ağ birimi gibi donanım kaynakları, birkaç sanal makine arasında kolayca dağıtılabiliyor. DSM 6.0 Beta çözümü ile birlikte gelen Virtual DSM ve Virtual Docker uygulamaları, uygun maliyetli, güvenilir ve sağlam sanal ortamlar yaratılmasını sağlıyor. İhtiyaca göre bağımsız bölümler şeklinde sanal ortamlar yaratılmasını mümkün kılan uygulamalar, hem sezgisel bir deneyim hem de sağlam DSM özellikleri ile güvenilir ve esnek bir depolama çözümü sunuyor.

Saatler süren veri yedekleme derdine son

DSM 6.0 Beta ile gelen yük dengeleme özelliği, dosyalara erişim, dosya bulma, paylaşma ve yönetim işlemlerinin kolayca yapılmasına imkan yaratıyor. İhtiyaca göre özelleştirilebilen algoritma sayesinde kolayca veri aktarımı gerçekleştirilip, yüksek verimlilik elde ediliyor. Yük dengeleyici fonksiyonu, uzun süren yedekleme gibi sıkıcı ve zaman alan süreçleri daha verimli hale getiriyor, zaman tasarrufu sağlıyor.

Veriler tek merkezde toplanıyor, dünyanın her yerinden kolayca ulaşılıyor

Kullanıcıların tercihlerini belirleyen faktörlerin başında; güvenlik, ölçeklenebilirlik, esneklik ve kolay kullanımın geldiğini belirten Synology Türkiye Ürün Müdürü Volkan Yiğit, NAS ürünlerinin, sahip olma maliyeti, enerji tasarrufu sağlaması gibi avantajlarının yanı sıra, yüksek performans ve güvenilirliği de kullanıcılarının hizmetine sunduğunu ifade etti. Synology ürünlerinin, işletim sistemi bağımsız çalışarak istenilen her türlü cihazdan verilere ulaşabilmeyi mümkün kıldığını söyleyen Yiğit, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Synology olarak, farklı ihtiyaçlara, farklı çözümler sunuyoruz. Sunduğumuz bütün çözümlerin kolay kullanılabilir olması, hayatı kolaylaştırır nitelik taşıyor. Synology NAS cihazları ile verilerinizi tek bir merkezde tutabilirsiniz. Dünyanın her yerinden verilerinize erişebilirsiniz. İstediğiniz gibi dosyalarınızı yapılandırabilir ve kullanıcı oluşturup gerekli erişim hakkı verebilirsiniz. Böylece hangi kullanıcının hangi dosyaya erişebileceğini kendiniz belirleyebilirsiniz. NAS teknolojisi ve kullanıcılar arasında önemli bir köprü kurarak geleceğe yönelik ve kullanıcı merkezli bir yaklaşım sunuyoruz.”

Ağa izinsiz girişler anında fark ediliyor, ağ güvenliği güvence altına alınıyor

IBM tarafından yayımlanan Siber Güvenlik Raporu’na göre, bir yılda ortalama 16.856 kez ağ saldırısı gerçekleştiriliyor. Verilerin, ağ sistemlerinin ve hizmetlerinin iç ve dış saldırılara karşı korunması, giderek daha da önem arz ediyor. Synology, güvenliği sadece DSM için geliştirmekle kalmıyor, gelişmiş güvenlik araçları ve protokoller sunarak ağa bağlı tüm cihazları koruyor. Synology IDS, şirket ağındaki trafiği analiz ederek ve izinsiz girişleri algılayarak, güvenlik önlemi alınmasını mümkün hale getiriyor. Mevcut altyapıya sorunsuz bir şekilde entegre olan Synology IDS, performans üzerinde herhangi bir olumsuz etki oluşturmadan izinsiz girişleri sürekli kontrol ediyor.

E-postalara hükmetmenin yeni yolu: MailPlus

2015 yılında gönderilen e-posta sayısı 200 milyarı buldu. 5,3 Petabayt’lık veri boyutunu oluşturan gönderiler, yüksek verimlilik ve kolay kullanım ihtiyaçlarını gerekli kılıyor.. E-posta, elektronik tablo ve notlar için en optimal çözümü sunan Synology, MailPlus ve MailPlus Server paketleriyle, işletmelerin güvenli, güvenilir ve özel posta sunucusuna sahip olmalarına olanak yaratıyor. Çalışanlara mesaj gönderip almak için modern bir posta istemcisi kullanılmasını mümkün kılan MailPlus özelliği, Android ve IOS cihazları üzerinden rahatça kullanılabiliyor. Bu sayede hareket kabiliyeti artarak, iş süreçleri daha hızlı ve kolay organize edilebiliyor.

Siz neredeyseniz verileriniz de orada

Verilere her an, hangi cihaz kullanırlarsa kullanılsın erişmek, yoğun iş hayatının olmazsa olmazı haline geldi. Cloud Station 4 ve Cloud Sync ile Synology NAS cihazlarını diğer cihazlarla ve bulut depolama hizmetleriyle senkronize etmek mümkün. Bu sayede istenilen her yerden tüm dosyalara ulaşmak daha kolay oluyor. Esnek senkronizasyon, patentli sürüm teknolojisi ve yepyeni bir masaüstü istemcisi ile birlikte gelen Cloud Station 4, verilere güvenle erişmeye olanak yaratıyor. Beklentilerin ötesinde dosya senkronizasyonuna fırsat yaratan Cloud Station, evden veya işten bulut kurulumu yapılmasına yardım ediyor; dosyaların ihtiyaç duyulan her yerde ve her zaman hazır olmasını sağlıyor.

Verileriniz kaybolmasın, emeğiniz boşa gitmesin

Gelişmiş Btrfs dosya sistemi ile birlikte gelen “Anlık Görüntü ve Çoğaltma” teknolojisi, sabit sürücülerdeki devasa okuma, yazma işlemlerinin etkisini ve geleneksel yedeklemenin neden olduğu bant genişliği tüketimini azaltıyor. Dosyalar için esnek noktasal kurtarma sağlayan Btrfs dosya yapı sistemi, verileri son teknoloji ürünü olan anlık görüntü teknolojisi ile koruyor. Snapshot ve Replication, veri kayıplarının önüne geçilmesini ve felaketlerden korunmayı mümkün kılıyor. Ayrıca işletmeleri beklenmedik donanım arızaları, doğal afetler ya da yanlışlıkla silinen veriler gibi felaketlerden koruyor.

IOS ve Android uyumlu yenilikçi router ile kapsama alanınız daha geniş

İhtiyaçlara özel NAS ürünleri sunan Synology, ev ve ofis kullanıcılarına yönelik yenilikçi RT1900ac router ürününü de görücüye çıkardı. Veri depolama alanında büyük başarılara imza atan Synology, kapsama alanını genişleten routerlar ile ideal bağlantı seçenekleri sunuyor. Kolay kurum seçenekleri ile ön plana çıkan RT1900ac, QoS özelliğiyle işlemleri öncelik sırasına göre dizip bant genişliğini paylaştırabiliyor. DNS esaslı filtreleme ve aile kilidi de içeren kablosuz router, indirilip kurulabilen paketler sayesinde VPN sunucu, RADIUS sunucusu, aralıksız dosya indirme merkezi, medya sunucusu olarak kullanılabiliyor. Kullanıcılar, IOS ve Android uyumlu DS router uygulamasını kullanarak uzaktan erişebiliyor. 1900 Mbps kablosuz aktarım yapabilen router’da çift çekirdekli 1 GHz işlemci, SD kart yuvası, USB 3.0 portu yer alıyor, 3G/4G USB modemler eklenebiliyor.

Teknoloji Makaleleri