Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Bakanlıktan Metric ’e Ar-Ge Merkezi Belgesi

metric globaltechmagazineYaklaşık her iki çalışanından birinin Ar-Ge projelerinde yer aldığı ve yılda Ar-Ge’ye 5 milyon liradan fazla yatırım yapan METRIC; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen resmi Ar-Ge Merkezi Belgesi’nin de sahibi oldu.

SAP Business Objects sertifikalı geniş danışman kadrosuyla analitik uygulamalar ve iş zekası konularında hizmet sunan yazılım ve danışmanlık firması METRIC’e;  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından resmi Ar-Ge Merkezi Belgesi verildi.

Ar-Ge çalışmalarını düzenli bir altyapı ile yapması, geliştirdiği inovatif çözümlerle sektöre yenilik getirmesi ve Ar-Ge Merkezi bünyesindeki çalışanlarının bilgi birikimleri ile ortaya çıkan projelerle hem şirketin hem de ülkenin gelişimine katkı sağlaması nedeniyle METRIC, Ar-Ge Merkezi Belgesi’ni almaya hak kazandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen resmi Ar-Ge Merkezi Belgesi aynı zamanda belgeyi alan METRIC’in Ar-Ge Merkezi’nin resmen onaylanmış bir merkez olduğunu da teyit etmiş oldu.

Kurulduğu 2007 yılından bu yana geliştirerek yürüttüğü Ar-Ge faaliyetleri, araştırmacı kadrosu ve sektöre getirdiği yenilikler nedeniyle bu belgeyi alan METRIC, diğer yandan 2014 yılında TÜBİTAK ile beraber yürüttüğü iki Ar-Ge projesinde de ikinci faza geçti. Proje kapsamında METRIC, iş analitikleri ve iş zekası alanında oldukça önemli bir yer tutan raporlamaya inovatif bir yaklaşımla özellikle rapor sayısı binlerce hatta yüzbinlerce olan dev şirketlere büyük kolaylık getiren inovatif bir çözüm geliştiriyor.

“Yaklaşık her iki çalışanımızdan biri Ar-Ge projeleri üzerinde çalışıyor”

Konuyla ilgili açıklama yapan METRIC Genel Müdürü Gökhan Arıksoy, Ar-Ge faaliyetlerinde bulunmalarının nedeninin akademik çalışma yapmaktan çok Türkiye’den başlayarak tüm dünyada kullanılabilecek inovatif ürünler geliştirmek olduğunun altını çizdi.

Şirket olarak Ar-Ge faaliyetlerine verdikleri önemi rakamlarla da ortaya koyan Arıksoy, “Yaklaşık 100 kişilik personelimizin 40’a yakını şu anda yalnızca Ar-Ge projeleriyle ilgileniyor. Bu ise neredeyse her iki çalışanımızdan birinin sadece Ar-Ge projeleri ile uğratışı anlamına geliyor. Yalnızca Ar-Ge’de çalışanlarımız için yılda yaklaşık 5 milyon liralık bir bütçe ayırdık. Buna, yazılım ve test araçlarını geliştirmek için yaptığımız harcamaları da eklediğimizde gelirlerimizin yaklaşık yarısını yalnızca Ar-Ge faaliyetlerine ayırdığımızı söyleyebiliriz.” dedi.

TÜBİTAK ile yaptıkları Ar-Ge çalışmasında ikinci faza geçtiklerini ve gelecek yıldan itibaren Ar-Ge projelerinin uygulamasına yoğunlaşmayı amaçladıklarını da kaydeden Arıksoy sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Geçen sene TÜBİTAK ile birlikte yapmış olduğumuz iki Ar-Ge projesi başarıya ulaştı. Ar-Ge’de ürettiğiniz bir ürünün başarısının en önemli göstergesi bunun satılabilir, pazarlanabilir olmasıdır. Biz her iki ürünü de sattık ve pazarlamaya devam ediyoruz. Bu projelerimizin bize kazandırdıkları ve ardından Bakanlık tarafından Ar-Ge Merkezi Belgesi verilmesi bu yöndeki motivasyonumuzu daha da arttırıyor. Kurulduğumuz yıldan bu yana Ar-Ge çalışmalarına büyük önem veren METRIC bu çalışmalarını katlayarak artıracaktır.”

Teknoloji Makaleleri