Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Hayat Kimya, Bütçe Süreçlerini Metric ‘in SAP Çözümleri ile Hızlandırdı

metric globaltechmagazine6.000’den fazla kişiye istihdam sağlayan ve 5 kıtada 100’den fazla ülkede markalarını tüketicisiyle buluşturan Hayat Kimya, METRIC’in SAP çözümleri ile bütçe yönetimindeki hızına hız kattı.

Başarılı geçmişiyle Türkiye’nin önde gelen kurumları arasında yer alan Hayat Holding bünyesi içerisinde yer alan ve 5 kıta üzerinde 100’den fazla ülkede markalarını tüketici ile buluşturan Hayat Kimya, METRIC’in SAP çözümleri ile veri toplama zamanını daha da kısaltarak ve manuel hesaplamaları ortadan kaldırarak bütçe sürecini hızlandırdı.

Hayat Kimya ve METRIC içerisinden toplam 12 kişilik bir takım ile hayata geçirilen SAP BPC  (İş Planlama ve Konsolidasyon) projesi ile veriler tek bir ortak alanda toplandı.  Bu sayede verilerin daha hızlı ve doğru bir şekilde bir araya getirilmesi sağlandı. Ayrıca BPC on HANA kullanılarak gerekli bütün hesaplamaların sistem tarafından yapılması sağlandı. Böylece kullanıcılar hesaplama yükünden de kurtulmuş oldu. Bu sayede Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP) sistemi ile tamamen entegre bir bütçe sistemi oluşturuldu, bütçe sürecinin veri toplama zamanını daha da kısaltılarak kullanıcıların iş yükü azaltıldı.

BPC sistemine yoğun veri girişi olabilecek ekranlarda bu girişleri kolaylaştıracak ekranlar tasarlandı.

Hayat Kimya: “METRIC’in SAP çözümleri ile bütçe hesaplamalarımız kolaylaştı”

Konuyla ilgili bilgi veren İş Analizi Müdürü Cemre Bilgin, “Ana verilerin güncelliğinin sağlanması, dosyaların çok büyük boyutlarda olması çalışmaları zorlaştırıyordu. BPC projesi ile birlikte güncel ana verinin kullanılması, tüm modüllerin entegre olarak çalışması ve hesaplamaların sistem tarafından yapılıyor olması sürecin daha verimli işletilmesini sağladı. Son kullanıcılara yetkileri dahilinde sisteme giriş yapma imkanı tanındı. Hesaplama sonuçları ve bütçe daha kolay ve hızlı hazırlanmaya başlandı.” dedi.

METRIC Yönetici Danışman Barış Güneş ise, Hayat Kimya’ya verdikleri hizmetin kapsamını şöyle özetledi: “Hayat Kimya, çalışmamızın başında bütçe planlama ve konsolidasyon yönetimi ile ilgili birlikte proje yapmak istediğini iletti. Biz de ihtiyaçlarını analiz ederek bu ihtiyaçları karşılayacak en uygun teknik çözümleri kendilerine sunmak için çalıştık. Gerçekleştirdiğimiz proje ile Hayat Kimya’nın bütçe süreçlerine kolaylık ve hız gibi avantaj getirdik. Hızlı tüketim sektöründe faaliyet gösteren lider kuruluşlar arasında yer alan Hayat Kimya, ürünleri ile ülkemizi yurtdışında başarı ile temsil ediyor. Biz de global alanda lider markalar içerisine girmiş Hayat Kimya’nın iş süreçlerini kolaylaştıracak böylesi bir çözümü sunmuş olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Teknoloji Makaleleri