Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Amazon Web Services 2016’da Büyümesini Sürdürecek

amazon web services globaltechmagazineDünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Amazon Web Services (AWS) faaliyet alanlarını genişletmeye devam ediyor. AWS 2016 yılında aralarında Güney Kore ve İngiltere’nin olduğu yeni bölge merkezleri açacak.

AWS, 2016 yılı başında Güney Kore’de yeni bir bölge merkezi açarak Asya Pasifik’teki 5. bölgesini hayata geçirecek. AWS, müşterilerinin halen aralarından seçim yapabildikleri dünyanın dört bir yanındaki 11 bölgesine, 2016’da Kore’nin yanı sıra, Hindistan ve ABD’nin Ohio eyaletindeki yeni bölgeler ile Çin’de ikinci bölgesini de ekleyecek.

AWS, Avrupa Birliği dahilindeki üçüncü bölgesini ise 2016’nın sonuna veya 2017’nin başına kadar İngiltere’de hazır hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. AWS, bu bölgelerin yerel kullanıcılarına daha da düşük gecikme süreleri ve verileri üzerinde daha güçlü egemenlik de kazandıracağını düşünüyor.

Dünyanın dört bir yanında daha fazla sayıda genç ve yenilikçi şirket, küçük ve orta ölçekli işletme, büyük şirket, üniversite ve resmi kuruluş gitgide artan bir hızla AWS Cloud’a geçiyor. AWS, müşterileri için  BT altyapısının ağır yükünü ortadan kaldırarak değerli kaynaklarının daha büyük bir kısmını ana faaliyetlerine odaklamalarına imkan vermeyi hedefliyor. Böylelikle AWS hizmetlerine yönelik artan ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

İngiltere’deki yeni bölge, Dublin ve Frankfurt’taki AWS bölgeleri ile birlikte müşterilerin web sitelerine, mobil uygulamalara, oyunlara, SaaS uygulamalarına, büyük veri uygulamalarına, Nesnelerin İnterneti (IoT) uygulamalarına ve daha fazlasına çabukça ve düşük gecikme süreleri ile erişebilmesini sağlayacak.

AWS, kurulduğu 2006 yılında buluta ilk geçenler arasında bulunan İngiltere’nin önde gelen kuruluşlarına bugün de çevikliklerini artırmaları, BT maliyetlerini düşürmeleri ve faaliyetlerini kolaylıkla global olarak ölçeklendirmelerinde yardımcı oluyor. AWS’nin İngiltere’deki müşterilerinden bazıları şunlar;

Dikkat çeken genç ve yenilikçi şirketler– Shazam, Hailo, Omnifone, Yplan, SwiftKey, Aire, GoSquared

Orta Ölçekli Kuruluşlar – Haven Power, Holiday Extras, Exeter Family Friendly, Royal Opera House, Total Jobs,

Perakendeciler  – Shop Direct, Nisa Retail, Kurt Geiger, Sport Pursuit

Girişimci Şirketler – Unilever, ATOC, National Rail Enquiries

Medya ve Eğlence – BBC, Channel 4, ITV, News UK, The FT, Trinity Mirror, The Guardian

Kamu Sektörü & Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlar – UCAS, Makewaves, JustGiving

Teknoloji Makaleleri