Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Trend Micro ve Adeo’dan Eğitim İşbirliği

trend micro globaltechmagazineTrend Micro ve Adeo’nun gerçekleştirdiği işbirliği ile siber güvenlik konusunda çözüm sağlayacak yeni uzman personeller yetiştirilecek. Adeo, Trend Micro’nun ayrıcalıklı kurumsal veri güvenliği çözümlerine yönelik yetkili eğitim merkezi olarak faaliyet gösterecek.

İnternet ve veri güvenliği konusunda konusunda 26 yıllık tecrübesiyle küresel çözüm sağlayıcı Trend Micro, güvenlik çözümlerine yönelik eğitimler konusunda Adeo ile iş birliği yaptı.

Adeo, Yetkili Eğitim Merkezi unvanıyla Trend Micro’nun sektör lideri ürünlerinin eğitimlerini üstlendi. Akdeniz, Ortadoğu ve Afrika Bölgesini kapsayan işbirliği ile Complete User Protection, Deep Security, Deep Discovery ve OfficeScan çözümlerinin eğitimleri Adeo tarafından verilmeye başladı.

Kurumsal bilişim altyapılarının güvenliğine yönelik tümleşik bir hizmet sunacak bu işbirliği sayesinde Trend Micro’nun ayrıcalıklı çözümlerinin uygulanmasına yönelik önemli bir ekosistem yaratılması hedefleniyor. İlk eğitim ise Trend Miro’nun Deep Security çözümü üzerine yapıldı.

Lider çözümlerle tüm kurumsal güvenlik ihtiyaçları karşılanacak

Konuyla ilgili açıklama yapan Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Genel Müdürü Yakup Börekcioğlu Adeo ve Trend Micro işbirliği ile ilgili şunları söyledi: “Trend Micro’nun ayrıcalıklı ürün yelpazesi ve Adeo’nun uzman kadrosunun bir araya gelmesi sayesinde IT ekosistemine, kalıcı hizmetler ve çözümler sunmaya devam ediyoruz. Bu iş birliği ile Kurumsal bilişim altyapılarının tüm ihtiyaçlarını karşılayan Complete User Protection çözümümüze yönelik uzman personellerin yetişmesinde oldukça önemli bir adım atıyoruz. Hedefe yönelik saldırılara karşı etkili koruma sunan Deep Security, üst düzeyde ölçeklendirilebilir bulut güvenliği sağlayan Deep Discovery ve gelişmiş uç nokta korumasında önleyici ve çözümleyici özelliklere sahip Office Scan gibi ürünlerimize yönelik uzmanlık eğitimleri ile kurumların her türlü güvenlik ihtiyaçlarını karşılayabilecek insan kaynağımızı zenginleştiriyoruz. Bulut ve veri merkezi güvenliğinden gelişmiş uç nokta güvenliğine kadar her alanda uygun çözümü sunacak uzman personeller sayesinde işletmelerin ihtiyaçlarına maksimum verimlilik hedefi ile çözümler sunacağız”.

Uluslararası sertifikalara sahip güvenlik uzmanları yetiştirilecek

ADEO’nun uzman eğitmen ve danışmanları ile toplam 12 sınıfı bulunan şubelerinde her yıl yaklaşık 1500 kişiye eğitim vermekte olduğunu ifade eden Selçuk Ekin sözlerine şu şekilde devam etti: “Her geçen gün bilişim firmaları müşterilerine daha iyi ve katma değeri yüksek hizmetler sunabilmek için önemli yatırımlar yapıyorlar. Bunun yanı sıra, en ileri bilişim sertifikaları ve saha tecrübesine sahip yüksek kalitede uzman personeli bulabilmek ve onları sürekli istihdam edebilmek her geçen gün daha da zorlaşıyor. ADEO Bilişim Danışmanlık, uluslararası geçerliliğe ve yeterliliğe sahip sertifikaları bulunan, konularında Türkiye’nin en önemli projelerinde görev almış danışman ve eğitmenler ile bilişim sektörü üreticileri ve iş ortaklarına kullanabileceği ve güvenebileceği yüksek kalitede bir kaynak havuzu yaratmaktadır. ADEO, Trend Micro iş birlikteliği ile günümüz bilişim yönetiminin ve altyapılarının odak noktası olan siber güvenlik, bulut bilişim güvenliği ve sanal mimari güvenliği konularında müşterilerimize ve iş ortaklarımıza uzmanlık eğitimleri vermeye başlayacaktır. Özellikle, Siber Güvenlik ve Bulut Bilişime odaklanmış olan ADEO için, bu konu başlıklarında öncü teknolojileri ile sektörde her geçen gün fark yaratmaya devam eden Trend Micro ile tahsis edilen bu iş ortaklığının önemi çok büyüktür. Yıllardır saha çalışmalarından gelen tecrübeye Trend Micro’nun Eğitim yetkiliği de eklendiğinde iş ortaklarımıza ve müşterilerimize katma değeri yüksek hizmetler sunarak bizden beklenen memnuniyeti sağlamayı sürdüreceğiz”.

Teknoloji Makaleleri