Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

2015’in En İyi Kurumsal Yönetim Ödülleri’nde Platin Ödül Lenovo ’nun Oldu

lenovo globaltechmagazineLenovo Grubu (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) H tipi hisseli şirketler ve diğer Çin şirketleri arasında, HKICPA (Hong Kong Yeminli Mali Müşavirler Enstitüsü) tarafından 2015’in en iyi Kurumsal Yönetim ödüllerinde Platin Ödül’e layık görüldü. Lenovo son 3 yıldır üst üste bu ödülü kazanarak kurumsal yönetim ve sürdürülebilirlik alanlarındaki üstün başarılarını kanıtlamış oldu. 

Bu ödül, Lenovo’nun kurumsal saydamlık konusunda sürdürdüğü yüksek standartların ve uygulamaların; kurumsal yönetim raporları, iyi yönetim kurulu uygulamaları ve kurumsal sosyal sorumluluk ile sürdürülebilirlik alanlarındaki başarılarının kanıtı niteliğinde. 2000 yılından beri faaliyet gösteren En İyi Kurumsal Yönetim Ödülleri, Kurumsal Yönetim alanında Hong Kong’un en köklü ve prestijli ödülü sayılıyor.

Lenovo Başkan Yardımcısı ve CFO’su Wong Waiming konuyla ilgili şunları söyledi: “Lenovo olarak, kurumsal yönetim alanındaki çabalarımızın ve başarılarımızın göstergesi olarak bu ödülü aldığımız için büyük onur duyduk. Lenovo’nun en yüksek düzeyde saydamlık ve paydaşlarının gözünde güvenilirlik ilkelerine göre yönetilmeye devam etmesi için elimizden geleni yapacağız. İnanıyoruz ki kurumsal yönetimde mükemmeli aramamız, büyümek için pazar olanaklarını değerlendirme stratejimizle paralel olarak ilerliyor”

46 milyar dolarlık bir Fortune 500 şirketi olan Lenovo bugün %21’lik pazar payı ile PC alanında lider ve global tablet ve sunucu pazarında ilk üç, akıllı telefon pazarında ise ilk dört şirket arasında yer alıyor. Şirket üçüncü çeyrek sonuçlarıyla güçlü bir operasyonel performans gösterdiğini kanıtladı. Son finansal çeyrekten bu yana ortaya koyduğu iş planı ile Lenovo’nun maliyet yapısı tüm temel iş birimlerinde sektörün en rekabetçileri arasında yer alıyor. Lenovo, bir yandan güçlü rekabetini sürdürürken diğer yandan yeni alanlarda yatırım yapmaya hazır durumda.

Teknoloji Makaleleri