Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türk Traktör VMware Sanallaştırma Çözümleriyle Sektör Liderliğini Sürdürecek

VMwareTürk Traktör, AR-GE süreçlerindeki değişiklikler, iş ortaklarının artan talepleri ve gelişmekte olan yenilikçi teknolojiler doğrultusunda sanallaştırma ortamını büyütmek için VMware ürünlerini tercih etti. Şirket, bir yıl içinde maliyet kalemlerinde yarı yarıya bir düşüş elde ederken, AR-GE süreçlerindeki güvenlik açıklarını kapatmayı başardı ve müşteri-çalışan memnuniyetinde somut ilerlemeler kaydetti. 

130’dan fazla ülkeye yaptığı ihracatla Türkiye’nin üretim öncülerinden biri olan Türk otomotiv sektörünün ilk üretici kuruluşu Türk Traktör, son yıllarda büyüme sürecinde bilişim teknolojilerine yönelik yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. Şirket, geçtiğimiz sene faaliyet göstermeye başlayan Adapazarı Erenler fabrikasının son kullanıcı taleplerini uzaktan yönetmek, gerekli yetkilendirmeleri yapmak ve fabrikayı erişilmesi mümkün merkezi bir sistem ile desteklemek için, beş yıldır sorunsuz çalıştığı VMware’in masaüstü sanallaştırma ve GRID VGPU çözümlerinde karar kıldı. 

Maliyet kalemlerinde yarı yarıya düşüş

Sanallaştırma için Vmware vCenter Server, VMware vSphere, ThinApp, vCenter Operations Manager for Horizon, vRealize Operations Manager, VMware Mirage, VMware Workspace, VMware Horizon 6 ve VMware Workstation ürünlerini tercih eden Türk Traktör, önce kullanıcı profillerini, daha sonra bu profillere uygun havuzları ve makineleri belirledi. Tasarım uygulamaları için de lisanslanma modellerini değiştirdi.

VMware sanallaştırma teknolojilerinin tüm platformlarda merkezi yönetim açısından üstün esneklik ve kullanım kolaylığı sağladığını dile getiren Türk Traktör Bilgi Teknolojileri Müdürü Ergun Özdamar, bir yıl içinde işletme ve operasyon maliyetlerindeki kazanımlarla ilgili olarak şunları söyledi: “Enerji tüketimimize bağlı olarak masraflarımız yüzde 48 azaldı. Beş yıllık Workstation maliyetlerinde yüzde 49 düşüş sağlarken, beş yıllık bakım maliyetlerini de yüzde 54 oranında aşağı çekmiş olduk. Teknik destek maliyetlerimizde ise yüzde 40 oranında düşüş kaydettik.”

“AR-GE süreçlerimizdeki güvenlik açıklarını kapadık”

Kolay erişim, yönetim ve yapılandırma süreçlerinde de yüksek esneklik sağlandığının altını çizen Özdamar, “Kaynakların optimizasyonu sayesinde son kullanıcıların yazılım ve donanım taleplerini daha hızlı karşılama imkanı bulduk. Kullanıcı taleplerine hızlı çözümler geliştirerek iş ortaklarımızın, müşterilerimizin ve çalışanlarımızın memnuniyetini artırmayı başardık” dedi.

AR-GE departmanının hızla büyümesi nedeniyle ortaya çıkan güvenlik açıklarını da VMware çözümleriyle ortadan kaldırdıklarını söyleyen Özdamar, “AR-GE uygulamalarına şirket içi veya şirket dışındaki tüm cihazlardan güvenli erişim sağlayarak AR-GE tasarım otomasyonu için güvenli ve sağlıklı bir ortam oluşturduk. Sanallaştırma yatırımlarımız ve elde ettiğimiz tüm bu kazanımlarla Türk Traktör’ün sektördeki lider konumunu pekiştirmeyi ve sektörümüze örnek olabilecek teknolojik bir altyapıyı hayata geçirmeyi başardık” dedi.

Türk Traktör, entegre olarak veri koruma, yük devretme ve yük devralma süreçlerinin akışını yöneten ve sanal makinelerin veri kaybı olmaksızın hızla tekrar faaliyete geçmesini sağlayan VMware’in Saha Kurtarma Yöneticisi’ni de yakın zamanda Ankara ve Erenler’deki üretim tesislerinde kullanmayı planlıyor.

Teknoloji Makaleleri