Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

HP, Yeni Hibrit Bilgisayarı ile Büyülüyor

HP PavilionBüyük ekranlı bir tablete dönüştürülebilen yeni HP Pavilion x2 dizüstü bilgisayar, verimlilik ve eğlence için daha geniş ekrana ihtiyaç duyan tüketicilerin beklentilerine cevap veriyor.

HP, üst seviye tüketici bilgisayar segmenti için bugün duyurduğu, devrim niteliğindeki geliştirme ve düzeltmelerle müşterilerinin çok daha fazlasını yapabilmelerini ve eğlenebilmelerini sağlıyor.

HP’nin güncellenen bilgisayar segmenti içerisinde müşterilerinin daha verimli çalışabilmelerine imkân tanıyan ve 12,1 inç diyagonal ekran tasarımı ile büyük bir tablet tasarımına sahip yeni HP Pavilion x2 dizüstü bilgisayarı da yer alıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu, Tüketici Ürünleri Kategori Yöneticisi Fatih Atlibatur, “Çözünürlük, parlaklık ve kontrastı kapsayan ekran kalitesi, kişisel cihazlarında zengin medya içerikleri hazırlayan müşteriler için büyük önem taşıyor ve bu bilgisayarlar için bir istisna oluşturmuyor.” dedi.

HP, klavyesinden ayrılabilen özellikteki dizüstü bilgisayarı 10,1 inç ekranlı Pavilion x2 ve şimdi bilgisayarın 12,1 inç diyagonal versiyonu ile verimlilik ve eğlence için daha geniş ekrana ihtiyaç duyan tüketicilerin beklentilerine cevap veriyor. Yeni HP Pavilion x2, ince ve hafif tasarımlı, Intel işlemcili, farklı depolama seçenekleri bulunan, yüksek çözünürlüklü ekranlı ve metal bir tableti kapsayacak yeni özellikler sunuyor.

Klavye, sürgüsüz manyetik bağlantısı sayesinde kolaylıkla takılıp çıkartılabiliyor ve kullanıcılara ekranlarına 130 dereceye kadar eğim verilebilme esnekliğini sağlıyor. Muhteşem izleme deneyimine sahip olan kullanıcılar, dilerlerse cihazlarını hareket halindeyken bile tablet bilgisayara dönüştürebiliyor, “stant modu” konumunda film izlerken “çadır modu” konumunda dokunmatik oyunlar oynayabiliyor. Cihaz, tuşlar için 1,5 milimetrelik hareket alanına sahip klavyesi ve 54 x 98 mm ebadındaki dokunmatik ekranı ile verimlilik bekleyen kullanıcılara dikkat çekici bir dizüstü deneyimi yaşatıyor.

Sadece 0,76 kg ağırlık ve 8,4 milimetre inceliğinde olan tablet kısmı, 8 saat 15 dakika pil süresine sahip. Klavyesiyle birlikte ağırlığı 1,47 kg olan ve 15,3 milimetre ekrana sahip tablete dönüştürülebilen dizüstü, ikisi bir arada Pavilion bilgisayar serisi içinde ultra taşınabilir bir ürün olarak öne çıkıyor. Müşterilere net izleme deneyimi yaşatan 12 inç diyagonal Full HD görüntü (1920 x 1280), ürüne birinci sınıf bir özellik kazandırıyor. Müşteriler, 3:2 formatındaki görüntü ile dikey alandan yüzde 18 daha fazla kazanım sağlıyor. Böylelikle, ekranda arama yapmak, dokümanları ve elektronik tabloları düzeltmek ve fotoğrafları görüntülemek çok daha mükemmel bir boyut kazanıyor.

128 GB veya 256 GB SSD depolama ile birlikte Intel’in 6. nesil Core™ M3 işlemci seçeneğine de sahip dizüstünde multimedya ve verimliliği artıran 4GB veya 8GB bellek seçenekleri de bulunuyor.

HP Pavilion x2, sahip olduğu USB 3,1 Type-C™ bağlantısıyla kolayca şarj edilebildiği gibi güç ihtiyacını da karşılıyor. Ayrıca bu bağlantı sayesinde son nesil USB 3,0’dan daha hızlı veri aktarımı kolaylıkla gerçekleştiriliyor. Cihaz, sahip olduğu tam boyutlu USB 2,0 portuyla da herhangi bir mikro HDMI veya özel bir adaptör gerekmeksizin diğer cihazların bağlanabilmesine olanak sağlıyor.

Kullanıcılar, B&O Play’in tabletlere özel tasarladığı karşılıklı ön hoparlörleri sayesinde en sevdikleri film ve müzikleri keyifle dinleyebiliyor.

Fiyatlandırma ve Erişebilirlik

12,1 inç diyagonal HP Pavilion x2 12 inç ürünü, 699 Euro başlangıç fiyatıyla Ocak ayı başından itibaren EMEA Bölgesi’nde olacak. Ürünün Türkiye’de Mart ayında satışa çıkması bekleniyor.

Teknoloji Makaleleri