Perşembe, Nisan 18, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Türkiye Bilgisayar ve Yazıcı Pazarında Lider HP

hp_filizakdede_serkanbayirHP Türkiye yetkilileri, 7 Mayıs Perşembe günü Zorlu Center, Raffles İstanbul’da düzenledikleri etkinlikte, şirketin pazar hedeflerini, piyasaya çıkacak yeni teknolojileri ve teknoloji sektörünün genel durumunu değerlendirdiler.  Etkinlikte ayrıca kurumların daha verimli çalışabilmesi için tasarlanan şık ve gösterişli yeni LaserJet yazıcı serisi tanıtıldı.

Toplantıda konuşan HP Türkiye Baskı ve Kişisel Sistemler Grubu Ülke Direktörü Filiz Akdede, HP’nin Türkiye pazarındaki durumu, şirketin ikisi bir arada bilgisayar alanında sergilediği başarılar ve geleceğin üç boyutlu teknolojilerinin temelini oluşturacak olan HP Sprout platformu hakkında bilgiler verdi. Pazar araştırmaları şirketi IDC’nin en son verilerine göre HP’nin Türkiye pazarındaki konumunu değerlendiren Filiz Akdede, HP’nin kişisel sistemler pazarında %23, masaüstü bilgisayar pazarında %32, yazıcı pazarında da %50 oranlarla lider olduğunu vurguladı.

Kişisel sistemler ürün grubu içerisinde mobilite, masaüstü ve dizüstü bilgisayar ürün gruplarının başarısını vurgulayan Filiz Akdede, hem tablet hem de dizüstü bilgisayarın rahatlığını sunan X360 dönüştürülebilir bilgisayar modellerinin satış rakamlarından duydukları memnuniyeti ifade etti. Ekranının ana gövdeden ayrılarak bir tablet olarak kullanılabildiği HP X2 ürün ailesinin özellikle kurumsal tarafta iş verimliliğini artırdığına dikkat çeken Filiz Akdede, Android ya da Windows tabanlı 8 farklı modelle özgün kurumsal ihtiyaçları karşılama becerisine sahip olduklarını belirtti.

HP’den fiziksel ve dijital dünyaları birleştiren dev platform: Sprout

HP’nin fiziksel ve dijital dünyalar arasındaki sınırları kaldıran Sprout bilişim platformundan da bahseden Filiz Akdede, “23 inç dokunmatik ekranlı Sprout, bir bilgisayarın çok ötesine geçerek dahili projektörü sayesinde önüne konulan kitap, defter gibi nesneleri bilgisayar ortamına aktarabiliyor. Bu sayede önceden fiziksel olan her türlü obje dijitalleşiyor ve Sprout’un yaratıcılık uygulamaları sayesinde başka objelere dönüştürülebiliyor” açıklamasını yaptı. HP Sprout’un kullanıcı deneyimini yeniden tanımlayacağını ve geleceğin üç boyutlu teknolojileri için de bir temel oluşturacağını söyleyen Akdede, Sprout’un bu yönüyle türünün tek örneği bir bilişim platformu olduğunu vurguladı.

10 kat daha hızlı 3D baskıyı daha ucuza sunacak

2D baskı alanında son 30 yılın dünya lideri olduklarını hatırlatan Filiz Akdede, 3D alanında da HP MultiJet Fusion teknolojisi ile devrim yaratacaklarını ifade etti. “3D yazıcıların ticarileşmesi ve bireysel kullanıma açılması için hız, kalite ve maliyet unsurlarını çözen MultiJet Fusion teknolojisiyle, mevcut en hızlı 3D baskı teknolojisinden 10 kat daha hızlı baskı alınabilmesini sağlayacağız” diyen Akdede, bu yeniliği 2016 yılında piyasaya sunmayı planladıklarını belirtti.

HP 25 yıldır Türkiye’de yazıcı pazarında lider

Filiz Akdede’nin ardından söz alan HP Türkiye Baskı Sistemleri Kategori Müdürü Serkan Bayır ise HP’nin Türkiye’de 25 yıldır yazıcı alanında lider olduğunu söyledi.  Her dakikada 2 HP yazıcı, 5 sarf malzemesi satıldığını belirten Bayır son yeniliklerden bahsetti. HP’nin, en yeni toner formülasyonu olan JetIntelligence ile donatılan yeni Orijinal HP Toner kartuşlarına uyumlu yeni HP LaserJet yazıcıları hakkında konuşan Bayır, “Yeni renkli LaserJet yazıcılarımız %53’e varan oranda daha az enerji tüketiyor, %40’a varan oranda daha az yer kaplıyor ve açılma, baskı alma ve kopyalama işlemlerini kısa bir zamanda sonuçlandırıyor” dedi.

HP’nin duyurduğu yeni serinin 1984 yılında ilk LaserJet’in piyasaya sunulmasından bu yana lazer baskı alanındaki en önemli yeniden yapılandırma hamlesi niteliğinde olduğunu söyleyen Serkan Bayır şöyle konuştu:  “Kurumlar için ofis baskı sistemleri seçiminde iş sürekliliği, verimlilik, hız ve maliyet avantajı başlıca kriterler olarak öne çıkıyor. Yazıcı ve sarf malzeme kalitesi de bu kriterlerin karşılanmasında kilit rol üstleniyor. Günümüzde kullanıcıların tercih ettiği her iki yazıcıdan biri HP marka. Mürekkep püskürtmeli yazıcı pazarında %55 paya sahibiz. Kurumların iş süreçlerini kolaylaştıran baskı çözümleri konusunda en deneyimli markayız. Sunduğumuz yeni LaserJet yazıcılar da bu bilgi ve deneyim birikiminin en somut örnekleridir. Kurumsal müşterilerimiz, günümüzün daha akıllı ve daha umumi çalışma alanlarına sorunsuz bir şekilde entegre olabilecek akıllı ve maliyet açısından elverişli çözümler talep ediyor. Müşterilerimizin beklentilerine odaklandık ve yeni LaserJet platformunu modern ofislerin talebini karşılamaya yönelik olarak her zamankinden daha ince, daha hızlı ve daha akıllı olacak şekilde, baştan aşağı tasarladık.”

Daha fazla sayfa, daha fazla performans, daha fazla koruma

HPM252withM277JetIntelligence özellikli Orijinal HP kartuşlar, %33’e varan oranda daha profesyonel kalitede baskılar, en yüksek baskı performansı ve yenilikçi anti-sahtecilik teknolojisi sayesinde dolandırıcılıklara karşı koruma avantajlarını sunuyor.

ColorSphere  toner, dayanıklı kabuğu ve yumuşak çekirdeğiyle profesyonel kalitede ve her daim parlak sonuçlar sunuyor. Toner, HP LaserJet yazıcıların ve çok işlevli yazıcıların yüksek performanslarına uyum gösterecek şekilde tasarlanmış bulunuyor. Yeni toner daha dayanıklı bir kabuğa sahip olmasına rağmen, içerisindeki yumuşak çekirdek çok daha düşük sıcaklıklarda eriyor ve bu sayede erime için gereken sıcaklık da düşük oluyor. Dolayısıyla sayfa başına baskı verim daha yüksek olurken, daha kompakt ve enerji verimine sahip bir yazıcı elde edilmiş oluyor.

Her zamankinden daha akıllı çalışabilecek şekilde tasarlanan toner kartuşu daha az müdahaleyle daha fazla sayfanın basılmasını sağlıyor. Maksimum değerde sayfa artırma teknolojisi, önceki nesillere kıyasla kartuş başına daha fazla sayfa sunarken bunu en düşük oranda iç aşınma ile başarıyor. Bunun yanı sıra, baskı ölçme teknolojisi de zekâ tabanlı olarak toner seviyelerini öngörüyor ve BT yöneticilerinin her toner kartuşundan en yüksek seviyede verim alabilmelerine yardımcı oluyor.

Her bir JetIntelligence toner kartuşuna kazandırılan anti-sahtecilik teknolojisi sayesinde müşteriler sahte kartuşları kolaylıkla belirleyen bir korumaya sahip oluyor ve hırsızlığa karşı ofis çapında geçerli baskı politikalarının uygulanabilmesi sağlanıyor. HP ayrıca, yeni otomatik mühür kaldırma özelliğiyle kartuş yükleme işlemini her zamankinden daha kolay hale getiriyor.

Yeni HP JetAdvantage Private Print özelliği erişimin güvenlik nedeniyle sınırlı tutulduğu baskı işlerine yetkisiz erişimin engellenmesine yardımcı olmanın yanında baskı sürecinin yarıda kaldığı işlemlerdeki atık oranını da azaltıyor. Her baskı işi, kullanıcının onay vermesi ve yazıcıdan işi talep etmesine kadar olan süreçte bulut ortamında güvenli bir şekilde saklanıyor. HP JetAdvantage Private Print ayrıca hızlı kimlik doğrulama sağlayan HP Common Card Reader’ı ve iOS ile Android işletim sistemli tablet, akıllı telefon gibi cihazlardan baskı süreçlerinin yönetilmesini sağlayan mobil uygulamayı destekliyor.

Daha ince, daha hızlı, daha akıllı: Yeni HP Renkli  LaserJet yazıcılar

Yeni HP LaserJet yazıcılar ve çok işlevli yazıcılar çevreye daha az karbon ayak izine  sahip olmanın yanında kolay kurulum ve uyku modundan çıktığında rakiplere kıyasla %40’a varan oranda daha hızlı baskı avantajlarını sunuyor. Yeni ürünler şöyle:

·   HP Renkli LaserJet Pro M252 serisi hem kompakt hem de enerji verimine sahip. Piyasadaki benzerlerine kıyasla %33’e varan oranlarda daha küçük olan yeni seri küçük çalışma gruplarının ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlandı. İş akışlarını kolaylaştıran seri, mobil baskı seçenekleri ve kendi sınıfında ilk sayfayı en hızlı basan yazıcı olma özellikleriyle öne çıkıyor.

·   HP Renkli LaserJet Pro MFP M277 serisi, en küçük lazer MFP (çok işlevli yazıcı) olmanın yanında kendi sınıfında en hızlı çift taraflı baskı alan yazıcı olma özelliğini taşıyor.1 Seri, sunduğu hızla iş akışını ve verimliliği artırıyor.

·   HP Renkli LaserJet Enterprise M552 ve M553 serileri 5 ila 15 kullanıcının bulunduğu büyük çalışma grupları için ideal yazıcılardan oluşuyor. Kullanıcılar aylık ortalama 6.000’e varan sayıda baskı alabiliyor. BT yöneticilerinin paradan ve zamandan tasarruf etmesini sağlayan yazıcılar, en yüksek hızda baskı verirken en düşük seviyede enerji tüketiyor ve kendi sınıfında en hızlı çift taraflı baskı hızını sunuyor.! Serinin üyeleri Google’ın Chromebook’lar ve Chrome işletim sistemli uygulamalar için yeni yerel baskı standardı Google Cloud Print 2.0’ı destekleyen ilk yazıcılar olma özelliğini de taşıyor.

Fiyat ve erişim

·   HP Renkli LaserJet Pro M252 serisi KDV hariç 211 dolardan başlayan fiyatlarla EMEA bölgesinde satışta

·   HP Renkli LaserJet Pro MFP M277 serisi KDV hariç 329 dolardan başlayan fiyatlarla EMEA bölgesinde satışta.

·   HP Renkli LaserJet M552 ve M553 serileri KDV hariç 485 dolardan başlayan fiyatlarla EMEA bölgesinde satışta.

·   HP Envy x360 KDV hariç 879 dolardan başlayan fiyatlarla

·   HP Stream x360 KDV hariç 289 dolardan başlayan fiyatlarla

·   HP Pavilion x360 KDV hariç 499 dolardan başlayan fiyatlarla

·   HP Spectre 360 KDV hariç 1262 dolardan başlayan fiyatlarla

·   HP x2 KDV hariç 399 dolardan başlayan fiyatlarla

Teknoloji Makaleleri