Çarşamba, Nisan 17, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Penta Teknoloji ’nin E-ticaret Sitesi Bayinet Yenilendi

penta globaltechmagazineTürkiye’nin alanındaki ilk B2B e-ticaret sitesi Bayinet, 2016’ya yenilenerek giriyor. Kullanıcı deneyimi araştırmaları ve farklı profillerdeki Penta Teknoloji iş ortaklarının görüşleri doğrultusunda, son teknolojiler kullanılarak hayata geçirilen Bayinet V3, geliştirilmiş ERP, CRM ve iş zekası alt yapıları ile daha akıllı, hızlı ve kullanımı kolay hale geldi.

Accenture Dijitalleşme Endeksi Raporu sonuçlarına göre, “Bilgi ve İletişim Teknolojisi Ekipmanlarının Toptan Ticareti” kategorisinde Türkiye’nin en dijital şirketi olan Penta Teknoloji, iş ortaklarının kullandığı e-ticaret sitesi Bayinet’in yeni sürümü Bayinet V3 ile güncel teknolojiyi güçlü altyapı ile sunmaya devam ediyor.

Kullanıcı deneyimi ön planda

Tüm dünyada kabul görmüş kullanıcı deneyimi metodolojileri kullanılarak, kullanıcı dostu bir arayüzle yeniden tasarlanan Bayinet’in ekran tasarımı çalışmalarının her aşamasında Penta iş ortakları sürecin merkezinde bulundu. Çağın son trendlerini yansıtan Bayinet V3, tüm akıllı telefon, tablet gibi mobil cihazlara uyumlu bir şekilde ve yalın bir tasarımla hazırlandı.

Penta Teknoloji Genel Müdürü Mürsel Özçelik ‘’Sektörde birçok ilke sahip olan Bayinet, son trendlere göre yenilenerek öncü konumunu bir kez daha kanıtlamıştır. Bayinet’in yenilenmesi iş ortaklarımıza her alanda sağlamayı hedeflediğimiz kesintisiz desteğin en önemli parçasıdır. Yeni sürümün operasyonel verimlilik anlamında tüm iş ortaklarımıza oldukça katkı sağlayacağı inancındayız.’’ şeklinde görüşlerini bildirdi. BT & İş Geliştirme Direktörü Yasemin Budak ise ‘’Dijitalleşme sürecimizin bir parçası olarak günümüzün son teknolojileri ile yenilenen Bayinet’i iş ortaklarımızın kullanımına sunmanın heyecanını yaşıyoruz. Performans ve kolay kullanım hedefi ile yola çıkılan projenin kullanıcı deneyimi çalışmalarında değerli görüşlerini bizimle paylaşan ve Bayinet’in yeni tasarımına ulaşmasına katkı sağlayan iş ortaklarımıza çok teşekkür ederiz.’’ dedi.

Güçlü altyapı, esnek kullanım olanakları

Bayinet V3’te sistem altyapısı tamamen yenilenerek, daha iyi bir performans ve büyüyebilirlik hedeflendi. İlerleyen zamanlarda Bayinet’e eklenecek yeni modüllerin kolay entegrasyonu için yazılım mimarisi yeniden oluşturularak esnek bir yapı sağlandı. Yeni eklenen entegrasyon yazılımı ile stok bilgisi gibi güncelliği kritik olan veriler gerçek zamana yakın olarak sunulabilir hale getirildi. Tüm dünyada kabul görmüş teknolojiler ile yeniden geliştirilen arama fonksiyonu sayesinde ürünlere kolay ve hızlı ulaşım sağlandı.

Geliştirilmiş Lisanslama Modülü ile fark yaratan Bayinet V3’te, lisanslı yazılım ürünlerinin sipariş süreci %70 oranında kısaltıldı. Arama fonksiyonu sadeleştirilerek daha etkili hale getirilirken, filtreleme seçenekleri iyileştirildi. Ürün detay sayfalarında verilen teknik bilgilere HTML ve video içerikleriyle zenginleştirme ve tek sayfada gösterim kolaylığı sağlandı. Outlet Market’te bulunan ürünlere daha kolay erişim için arama ve listeme fonksiyonları getirildi. Sepet kullanımı geliştirilerek, yönetimi kolaylaştırıldı.

Teknoloji Makaleleri