Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Samsung Electronics Türkiye’nin Yeni Başkanı DaeHyun Kim

DaeHyun Kim Global Tech MagazineSamsung’un İtalya, Macaristan ve Almanya operasyonlarında önemli başarılara imza atan DaeHyun Kim, Samsung Electronics Türkiye Başkanı olarak 1 Ocak 2016 tarihi itibarıyla görevine başladı.

Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, Aralık 2013’ten bu yana Samsung Electronics İtalya Başkanı olarak 550 çalışandan oluşan bir ekibi yönetiyordu.

DaeHyun Kim, İtalya’nın; 2014 yılında ciro açısından Avrupa’da 4.sırada yer alarak Samsung’un önde gelen ülke pazarlarından biri haline gelmesinde önemli bir rol üstlendi. Samsung Electronics İtalya’yı farklı ürün kategorilerinde pazar liderliğine taşıdı. Aynı zamanda devlet ve kamu sektörüyle yakın işbirliği ile kurumsal vatandaşlık faaliyetlerinin geliştirilmesine ağırlık verdi.

Ağustos 2013’ten bu yana Samsung Electronics Türkiye’ye başkanlık yapan Yoonie Joung’dan görevi devralan DaeHyun Kim, 1989 yılında bilgisayar bölümünde Samsung ailesine katıldı ve şirkette geçen 27 yılında Samsung Electronics’in Avrupa’daki çeşitli alt kuruluşları ve birimlerinde görev aldı. 2004-2009 yılları arasında Samsung Electronics Almanya’da direktörlük görevinde bulunan DaeHyun Kim, 2010-2011 yılları arasında Samsung Electronics Macaristan Başkanı olarak çalıştı. Daha sonra ise Samsung Electronics Görüntü Birimi (Visual Display) Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu bölgesi ürün pazarlama grubunun Başkan Yardımcısı olarak satış ve pazarlama faaliyetlerini yönetti.

DaeHyun Kim, Sogang Üniversitesi Ekonomi bölümünden lisans, Kore Yüksek Bilim ve Teknoloji Enstitüsü’nden İşletme yüksek lisans derecesine sahip.

Teknoloji Makaleleri