Salı, Nisan 16, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

CommVault ve Nutanix Stratejik İşbirliklerini Genişletiyorlar

commvault nutanix globaltechmagazineNutanix Acropolis Hypervisor ile entegre olan Commvault yazılımları, organizasyonlara en zorlu iş yüklerinin gereksinimlerini karşılamak için, daha kolay ve daha esnek çözümler sağlıyor. 

Kurumsal veri koruma ve bilgi yönetimi alanında bir dünya lideri olan Commvault (NASDAQ: CVLT) ve yeni nesil kurumsal bilgi işlem şirketi Nutanix, Nutanix’de çalışan sanal makineleri ve verileri koruma ve kurtarmayı basitleştirmek için Commvault IntelliSnap® snapshot yönetim özelliklerini içeren Nutanix Acropolis Hypervisor’ün Commvault ile entegrasyonunu ve desteğini duyurdular. Bu gelişme, işbirliğindeki son adımı işaret ediyor, böylece organizasyonlara, bir taraftan Commvault Data Platform’undan veri kurtarma ve kolay veri erişimi için müşteriye uygun SLA’ları sunarken esnekliği kullanmasına, bir taraftan da sanallaştırılmış bir ortamda altyapıyı oluştururken öngörülebilirliği, ölçeklenebilirliği ve verimliliği kolayca artırmalarına izin veriyor.

Bugün organizasyonlar, altyapıyı gerçekten görünmez yapabilen 1. aşama uygulamaları için veri merkezi altyapısı arıyorlar, böylece BT birimleri işe güç veren uygulamalara ve servislere odaklanabilirler. Kolay, ölçeklenebilir ve güvenli bütün hypervisor’lar için tek bir çözümle bu yeni altyapı mimarisine katılan modern veri koruma için artan bir ihtiyaç da var.

ESG’nin kıdemli analisti Jason Buffington (@JBuff), “BT profesyonellerinin üzerine odaklanmaları gereken en önemli trendlerden ikisi – sanallaştırma çevikliğini artırma & güvenilirliği güvenceye alma ve ortamı kurtarmadır. Organizasyonların sanallaştırma yolculuğunu sürdürmesi ile birlikte birleşik & hyperconverged sistemler büyük bir anlam ifade etmektedirler. ‘Üretimi modernleştirdiğinizde korumayı da modernleştirmelisiniz’ ifadesinden beri, çevik snapshot’lar, uygulamaya duyarlı veri koruma ve olgun veri yönetimi teknolojilerinin, müşterilerin altyapılarının sadece yüksek performanslı değil, güvenli ve iyileştirilebilir olmasını da garanti eden çözümlere katılması oldukça dikkat çekicidir” dedi.

Halen VMware vSphere ve Microsoft Hyper-V için hazır olan özelliklerin yanı sıra Nutanix Acropolis Hypervisor için destek eklenen Commvault, Nutanix’deki üç hypervisor için de donanım snapshot entegrasyonu ve aracısız koruma sağlayan tek veri koruma yazılım platformu olacak. Bu entegrasyon, Commvault IntelliSnap ve Nutanix Acropolis Distributed Storage Fabric snapshot fonskiyonunu kullanan müşterilere, en uygun hypervisor’u sorunsuz bir şekilde kullanarak maliyetleri optimize etme olanağı sağlıyor, böylece ölçeklenebilir ve yüksek performanslı çözümlerde risk ve harcanan çaba da azalıyor.

Commvault’un Dünya Çapında İşbirlikleri’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Brian Allison, “Sanallaştırılmış ortamlar ve snapshot’larla endüstri lideri çalışmamıza dayanarak Commvault, Nutanix Acropolis kullanan hyperconverged müşterilerine gelişmiş veri koruma ve kurtarmayı sunma konusunda eşsiz bir konuma geliyor. Bu, organizasyonların talep ettiği bütünsel veri yönetimi çözümleri sağlama konusundaki vaatlerimizin bir kilometre taşını oluşturuyor ve aynı zamanda Commvault ile Nutanix arasındaki yakın mühendislik ilişkisinin de bir göstergesidir” dedi.

Nutanix Acropolis Hypervisor’a entegrasyon ile Commvault, onu daha önce var olan ve VMware vSphere ve Microsoft Windows Server 2012 with Hyper-V’nin de aralarında bulunduğu hypervisor’ların yönetimi ve korunması portföyüne eklemiş oldu.

Nutanix’de Stratejik İşbirlikleri ve İş Geliştirmeden sorumlu Başkan Yardımcısı olan Venugopal Pai, “Commvault, Acropolis Hypervisor’un çıkışından beri ilk ve güçlü bir destekçisi olmuştur. BT organizasyonları, kritik kurumsal uygulamaları için bütünsel bir veri koruma ve yönetimine ihtiyaç duyuyorlar. Biz de bu önemli özellikleri sağlama konusunda Commvault’u ideal bir iş ortağı olarak görüyoruz. Bugün, Nutanix ve Commvault, veri merkezindeki kritik bir ihtiyacı karşılıyorlar” dedi.

Nutanix Acropolis için temel destek belirli müşteriler için şimdiden hazır, daha gelişmiş IntelliSnap teknoloji entegrasyonu ise bu çeyreğin sonunda hazır olacak. Nutanix ve Commvault entegrasyonunun önemli özellikleri şunlardır:

  • Sanal makineler için hem streaming hem de snapshot temelli yedekleme seçenekleri ile uygulamalarınızın ihtiyaçlarına uygun hale getirilen veri koruma çözümünü sağlar
  • Kod yazmaksızın kullanımı kolay snapshot yönetimi yoluyla yedekleme sürelerini azaltır ve geri yüklemeyi hızlandırır
  • SAP, Oracle, Exchange ve SQL Server da dahil geniş bir kurumsal uygulama yelpazesinde uygulama uyumunu garantiler
  • Fiziksel, sanal (VMware, Hyper-V ve Acropolis Hypervisor’ları) ve bulut temelli verilerde tam entegre bir çözüm ile karmaşık çoklu nokta çözümlerine olan ihtiyacı ortadan kaldırır

Sirius Computer Solutions’da Altyapı Stratejisi’nden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Chris Mierzwa, “Pek çok organizasyondan yönetimi, dağıtımı, ölçeklemesi ve koruması daha kolay bir altyapıya – üzerinde çalışan veri yönetiminin yanı sıra donanıma da – ihtiyaç olduğunu duyuyoruz. Commvault ve Nutanix teknolojilerine dayanan çözümlerin lider bir tedarikçisi olarak bu gelişmiş entegrasyonun, hyperconverged ortamlarındaki veri yönetimi ve koruma çözümü ihtiyacımız için son derece cazip bir çözüm olacağına inanıyoruz” dedi.

Hyperconverged altyapı, snapshot’lar ve yeni nesil yazılımların nasıl birleştirileceğinin yanı sıra, bu yeni destek üzerine daha fazlasını öğrenmek için, Commvault ve Nutanix’in düzenlediği bir Webinar için dilediğiniz zaman şuradan kayıt yaptırabilirsiniz:  http://event.on24.com/wcc/r/1107446/CC38922CC7BE4DC5A4534BF73A37E1E0?partnerref=CV08 

Commvault Data Platform ve Çözüm Portföyü Hakkında

Commvault çözümleri portföyünün onbirinci sürümü, kritik iş öngörülerinin önünü açmak ve müşterilerin teknoloji yatırımlarından yeni değerler yaratmak için, eski veri yönetimlerinden modern bir veri ortamına geçmelerini hızlandırarak, müşterilerin verilerini etkinleştirmelerine yardımcı olmak için konumlandırılmıştır. Commvault çözüm portföyü, veri koruma ve kurtarma, bulut, sanallaştırma, arşiv ve dosya senkronizasyonu ve paylaşımı alanlarında sunulan, gelişen pazar trendlerini, büyüyen alanları ve müşterinin kullanım durumlarını karşılayan endüstri lideri ürünlerden oluşur. Commvault Data Platform, açık ve standart temellidir, müşterilerin verileri daha iyi kullanmalarına, BT operasyonlarını iyileştirmelerine yardım eder ve üçüncü parti yeniliklere izin verir.

Teknoloji Makaleleri