Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Vodafone GSMA Global Mobil Ödülleri’nde Toplam 9 Dalda Finale Kaldı

vodafone globaltechmagazineVodafone, mobil iletişim dünyasının en iyilerinin ödüllendirildiği GSMA Global Mobil Ödülleri’nde Türkiye dahil toplam 9 dalda finale kaldı. Buna göre Vodafone, “En İyi Mobil Ödeme Çözümü”, “Seyahat, Dinlence, Konukseverlikte En İyi Mobil Kullanımı”, “Tanılama ve Kimlikte Mobil Bağlantı Ödülü”, “Nesnelerin İnternetine Yönelik En İyi Mobil İnovasyon”, “Gelişmekte Olan Ülkelerde Kadınlara Yönelik En İyi Mobil Servis”, “Erişim ve Dahiliyet İçin En İyi Mobil Kullanımı”, “Yeşil Mobil Ödülü”, “En İyi Bağlantılı Tüketici Elektronik Cihazı” ve “Gelişmekte Olan Pazarlarda En İyi Mobil İnovasyon” dallarında büyük ödüle aday gösterildi. Kazananlar, 23 Şubat’ta Barselona’daki Dünya Mobil Kongresi’nde yapılacak törende açıklanacak. 

Dünyanın önde gelen mobil iletişim şirketlerinden Vodafone, GSM sektörünün Oscar’ları olarak bilinen ve Dünya GSM Birliği (GSMA) tarafından mobil iletişim dünyasının en iyilerini ödüllendirmek üzere düzenlenen 21. Global Mobil Ödülleri’nde Türkiye dahil toplam 9 dalda finale kaldı. Buna göre Vodafone, “En İyi Mobil Ödeme Çözümü”, “Seyahat, Dinlence, Konukseverlikte En İyi Mobil Kullanımı”, “Tanılama ve Kimlikte Mobil Bağlantı Ödülü”, “Nesnelerin İnternetine Yönelik En İyi Mobil İnovasyon”, “Gelişmekte Olan Ülkelerde Kadınlara Yönelik En İyi Mobil Servis”, “Erişim ve Dahiliyet İçin En İyi Mobil Kullanımı”, “Yeşil Mobil Ödülü”, “En İyi Bağlantılı Tüketici Elektronik Cihazı” ve “Gelişmekte Olan Pazarlarda En İyi Mobil İnovasyon” dallarında büyük ödüle aday gösterildi.

Yarışmada, Dijital Dönüşüm vizyonuyla sosyal alanda dünyaya örnek projeler geliştiren Vodafone Türkiye iki projesiyle finalistler arasındaki yerini aldı. Buna göre, Vodafone Türkiye’nin 2009 yılında çiftçilere odaklı ilk sosyal iş modeli olarak geliştirdiği ve geçen yıl itibariyle ‘Tarımda Türk Reçetesi’ olarak 5 Vodafone ülkesinde daha kullanıma sunulan “Vodafone Çiftçi Kulübü”, “Gelişmekte Olan Pazarlarda En İyi Mobil İnovasyon” dalında finalist olurken, kadına yönelik şiddet vakalarına karşı Mart 2014’te kullanıma sunduğu “Vodafone Kırmızı Işık” mobil uygulaması da “Gelişmekte Olan Ülkelerde Kadınlara Yönelik En İyi Mobil Servis” dalında finalist oldu. Ödüller, 23 Şubat’ta Barselona’daki Dünya Mobil Kongresi’nde yapılacak törende sahiplerini bulacak.

Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, şunları söyledi:

“Vodafone Türkiye olarak, Dijital Dönüşüm vizyonumuz doğrultusunda ticari ve teknoloji yatırımlarımız kadar sosyal yatırımlarımızı da önemsiyoruz. Bu anlayışla hayata geçirdiğimiz ‘Çiftçi Kulübü’ ve ‘Vodafone Kırmızı Işık’ projelerimizle GSM sektöründe dünyanın en iyilerini ödüllendiren Global Mobil Ödülleri’nde finale kalmanın gururunu yaşıyoruz. Vodafone Türkiye bünyesinde geliştirdiğimiz ve geçen yıl ‘Tarımda Türk Reçetesi’ olarak 5 Vodafone ülkesinde daha kullanılmaya başlanan Vodafone Çiftçi Kulübü programımız Vodafone Türkiye’nin global pazara kazandırdığı ilk sosyal iş modeli oldu. Programımızın, Türkiye’de olduğu gibi, bu ülkelerde de çiftçilerin Dijital Dönüşümüne önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Diğer yandan, toplumsal ve ekonomik hayata eşit katılımlarını desteklediğimiz kadınlar için mobil teknolojilerin gücünü kullanarak geliştirdiğimiz Vodafone Kırmızı Işık mobil uygulaması ile kadınlarımıza şiddet anında tek dokunuşla yardım eli uzatıyoruz. Vodafone Türkiye olarak, mobil gücümüzle toplumsal gelişime katkı sağlamaya devam edeceğiz.” 

Çiftçi Kulübü dünyaya örnek oldu 

Çiftçilerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda her biri ilk kez Vodafone Türkiye tarafından sunulan hizmetlerden oluşan Vodafone Çiftçi Kulübü, 2015 yılı itibariyle tüm dünyaya örnek oldu ve Hindistan, Gana, Kenya, Tanzanya ve Yeni Zelanda’da kullanılmaya başlandı. Böylece, üyelerine iş süreçlerini daha etkin şekilde yöneterek verimliliklerini artırıp, tasarruf avantajı sağlayan Vodafone Çiftçi Kulübü, Vodafone Türkiye’nin global pazara kazandırdığı ilk sosyal iş modeli oldu. Vodafone Çiftçi Kulübü kapsamında verilen hizmetler her ülkede farklılık gösteriyor. Bununla beraber, tüm ülkelerde, bilgi hizmetleri, çiftçilerin ürünlerini satabilecekleri sanal pazarlar ve mobil finansal servislerden oluşan zengin bir ürün ve hizmet yelpazesi sunuluyor.

Program Türkiye’de de son 6 yılda önemli başarılara imza attı. Hava durumundan hal fiyatlarına, hastalık uyarılarından ilaçlama ipuçlarına, pek çok tarımsal bilgiye SMS üzerinden kolayca ulaşma imkânı sağlayan Çiftçi Haber Paketi ile 88 ürün çeşidine ve 966 ilçeye özel içeriklerden şimdiye kadar 1,3 milyon kişi yararlandı. Çiftçi Haber Paketi üzerinden 1,1 milyon farklı içerik paylaşılırken, 730 milyon SMS gönderildi. Diğer yandan, çiftçilere tek bir kısa mesajla ücretsiz ilan vererek tüm Türkiye’ye tarım ürünlerini gerçek değerinde ve aracısız satma imkânı veren Çiftçi İlan Servisi üzerinden 35 bin ilan gönderimi yapıldı. Çiftçi ihtiyaçları doğrultusunda köylerde eğitim veren ve üretkenliğin artırılabilmesi için mobil servislerin faydalarının anlatıldığı Vodafone Çiftçi Eğitim Tırı ile 495 ilçe/köy ziyaret edildi, toplam 5 milyon kişiye ulaşıldı. 250 bin kilometre yol kat eden Çiftçi Tırı, böylece dünyanın çevresini altı kez dolaşmış oldu. Ayrıca, çiftçilere beş günlük ilçe bazlı hava durumu, kategori bazlı sektör haberleri, detaylı ürün fiyat bilgileri, ücretsiz ve kolay ilan verme olanağı sunan Vodafone Çiftçi Kılavuzu mobil uygulaması, 13 bin kullanıcı tarafından indirildi. Çiftçi Sağlığı paketinden ise 21 bini aşkın çiftçi yararlanıyor.

Kırmızı Işık, yaklaşık 300 bin kez indirildi 

Kadınların şiddete maruz kaldığı anlarda kolluk kuvvetlerine ya da yakınlarına kolaylıkla haber verebilmesini sağlayan “Vodafone Kırmızı Işık” uygulaması, şiddet anında yardım istenebilecek üç kişinin tek tuşla aranmasını ve telefonun sallanmasıyla acil SMS gönderilmesini mümkün kılıyor. “Vodafone Kırmızı Işık” uygulaması tüm kadınlar tarafından erişilebilen, şiddeti anında ya da öncesinde engellemeye yönelik, şiddet uygulayan kişinin fark etmeyeceği biçimde çalışan bir çözüm olarak tasarlandı ve kadınların gizli yardımcısı olarak konumlandırıldı. Mart 2014’te sunulan uygulama bugüne kadar yaklaşık 300 bin kez indirildi. Vodafone Kırmızı Işık için hazırlanan “Aramızda” iletişim kampanyası, geçen yıl Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nde en prestijli ödül olan Grand Prix’yi Türkiye’ye ilk kez kazandırdı. Cannes’da bir altın, iki gümüş ve üç bronz olmak üzere toplam 7 ödül alan kampanya, CLIO’da da biri Büyük Ödül olmak üzere 3 ödül birden kazandı.

Global Mobil Ödülleri hakkında 

Dünya GSM Birliği (GSMA) tarafından düzenlenen ve mobil iletişim sektöründe dünyanın en önemli buluşma noktalarından biri olarak kabul edilen Mobil Dünya Kongresi (Mobile World Congress), dünyanın dört bir yanından sektörün önemli temsilcilerini bir araya getiriyor. Barselona’nın ev sahipliği yaptığı Mobil Dünya Kongresi kapsamında düzenlenen ödül töreniyle sahiplerini bulan Global Mobil Ödülleri (Glomo Awards), dünya çapında GSM sektörünün en prestijli ödülleri arasında gösteriliyor. Teknolojinin tüm alışkanlıkları yeniden şekillendirerek yeni bir yaşam tarzının kapılarını araladığı günümüzde, mobilin ve dijitalin sunduğu olanakları en efektif, en yaratıcı şekilde kullanan kurumların ve projelerin ön plana çıktığı Global Mobil Ödülleri’nde bu sene altı farklı kategoride ödül dağıtılacak.

Teknoloji Makaleleri