Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Sony PlayStation VR ’ın Piyasaya Çıkış Tarihi Duyuruldu

Sony PlaystationVRSony Computer Entertainment Inc. bugün, PlayStation4 (PS4) sistemini oyun deneyiminde bir üst düzeye çıkartan PlayStation VR (PS VR) sanal gerçeklik sisteminin, dünyanın çeşitli bölgelerinde Ekim 2016’dan itibaren piyasaya sürüleceğini duyurdu. Sistem, Japonya’da 44.980 Yen, Kuzey Amerika’da 399 ABD Doları, Avrupa ve Asya’da ise 399 Euro ve 349 Sterlinlik tavsiye edilen perakende fiyatı ile sunulacak. PlayStation VR ’ın Türkiye’yi de kapsayan bölgesel çıkış tarihleri ve Türkiye satış fiyatı ise önümüzdeki dönemde açıklanacak.

Sony Computer Entertainment Inc. Başkan ve Global CEO’su Andrew House konuyla ilgili görüşlerini, “PS VR ’ı, 2014 Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda görücüye çıkarttığımızdan bu yana, gerek oyunseverler gerekse geliştiricilerden muazzam bir destek aldık. Bu ürünün piyasaya çıkışını bekleyen herkese, gösterdikleri sabır ve sürekli destek için teşekkür ederiz. PS VR ’ın sunduğu olağanüstü deneyimi tüm tüketicilere ulaştırmak için sabırsızlanıyoruz.” sözleriyle dile getirdi.

Halen küçük bağımsız ekiplerden 2K Games, Electronic Arts Inc. ve Ubisoft® gibi, sektörün en büyük yayıncılarının bünyesindeki büyük stüdyolara kadar 230’un üzerinde geliştirici ve yayıncı, PS VR yazılımları üzerinde çalışıyor. Gerek bu geliştirici ve yayıncıların gerekse SCE Worldwide Studios’un (SCE WWS) çıkartmayı planladığı oyunların sayısı 160’ın üzerinde. Aralarında Eagle Flight (Ubisoft®), EVE: Valkyrie (CCP Games), Headmaster (Frame Interactive), Rez Infinite (Enhance Games), Wayward Sky (Uber Entertainment), RIGS: Mechanized Combat League, Tumble VR, Until Dawn: Rush of Blood ve PlayStation®VR WORLDS  (SCE WWS) adlı yazılımların da bulunduğu 50 oyunun bu yılın sonuna kadar piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ayrıca, DICE ve Lucasfilm de sadece PS VR’a yönelik tamamen yeni bir Star Wars™ Battlefront™ (Electronic Arts Inc.) oyun deneyimi üzerinde çalışıyor. Ayrıca, SCE WWS imzasını taşıyan THE PLAYROOM VR da, sistemin piyasaya çıkışı ile eş zamanlı olarak, tüm PS VR sahipleri için PlayStation Store üzerinden ücretsiz olarak temin edilebilecek.

PS VR yazılım yelpazesinin genişlemesini daha da desteklemek amacıyla, Sony Computer Entertainment yenilikçi teknoloji çözümleri sunmak ve PS VR ’ın oyun geliştirme ortamını geliştirmek üzere çeşitli Araç & Aracı Yazılım şirketleri ile de ortaklığa gidiyor.

Sistem aynı zamanda kullanıcıların baş ünitesi takılıyken büyük bir sanal ekranın çok çeşitli içeriklerinin keyfini sürmesine imkân veren bir Sinematik moda da sahip. Sinematik mod için desteklenen içerikler arasında, standart PS4 oyun ve videolarının yanı sıra Share Play ve Live from PlayStation gibi çeşitli PS4 özellikleri de bulunuyor. Kullanıcılar aynı zamanda tümyönlü kameralar ile çekilen 360 derece fotoğraf ve videoları da, fiziksel olarak kendilerini kaydedilen sahnenin tam ortasında hissetmelerini sağlayacak PS4 Media Player üzerinden PS VR’da izleyebilecekler.

Sony Computer Entertainment, bir yandan portföyünü genişletirken, diğer yandan da dünyanın dört bir yanındaki etkinliklerde PS VR oyunlarını görücüye çıkartarak, piyasaya sürülüşüne kadar PS VR’ı yoğun şekilde tanıtmaya devam edecek.

PlayStation VR Teknik Özellikleri

Ürün adı PlayStation VR
Ürün kodu CUH-ZVR 1serisi
Piyasaya çıkış tarihi Ekim 2016’dan itibaren
Tavsiye Edilen Perakende Fiyatı 44.980 Yen, 399 ABD Doları, 399 Euro ve 349 Sterlin
Harici boyutlar VR baş ünitesi: Yaklaşık 187×185×277 mm (genişlik × yükseklik × uzunluk, en büyük uzantı, kafa bandı hariç,)

İşlemci ünitesi: Yaklaşık 143×36×143 mm (genişlik × yükseklik × uzunluk, en büyük uzantı hariç,)

Ağırlık VR kafa ünitesi: Yaklaşık 610gr (kablo hariç)

İşlemci ünitesi: Yaklaşık 365gr

Görünüleme Yöntemi OLED
Panel Büyüklüğü 5.7 inç
Panel Çözünürlüğü 1920×RGB×1080 (960×RGB×1080 göz başı)
Yenileme Hızı 120Hz, 90Hz
Görüş Alanı Yaklaşık 100 derece
Sensörler Altı eksenli hareket algılama sistemi (üç eksenli jiroskop, üç eksenli ivme ölçer)
Bağlantı Ara Yüzü VR baş ünitesi: HDMI, AUX, Stereo Kulaklık Jakı

İşlemci ünitesi: HDMI TV, HDMI PS4, USB, HDMI, AUX

İşlemci Ünitesi Fonksiyonu 3D ses işleme, Sosyal Ekran (yansıtma modu, ayrı mod), Sinematik mod
Ambalaj İçeriği VR baş ünitesi × 1

İşlemci ünitesi × 1

VR baş ünitesi bağlantı kablosu × 1

HDMI kablosu × 1

USB kablosu × 1

Stereo kulaklık × 1 (with a complete set of earpiece)

AC elektrik kablosu × 1

AC adaptör× 1

Teknoloji Makaleleri