Salı, Mart 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Sağlık sektörünün tercihi Sony NUCLeUS oldu

sony-globaltechmagazineSony NUCLeUS, kısa sürede ağa bağlı olarak çalışan modern hastanelerin 1 numaralı tercihi oldu.

Günümüzün modern, ağa bağlı hastane ortamlarında, cerrahi iş akışı verimliliğini dönüştüren Sony NUCLeUS, her hastane paydaşının gerçek zamanlı olarak bilgilendirilmesi ve karar alabilmesi için cihazları, uygulamaları ve verileri şeffaflıkla birbirine bağlıyor. Bunu da bağımsız bir IP üzerinden gerçekleştiriyor.

Öncü cerrahlara danışılarak geliştirilen NUCLeUS, klinik personelinin ameliyathanede, hastane kampüsünde ve ötesinde video görüntülerini ve diğer hasta verilerini planlamasına, kaydetmesine ve paylaşmasına rehberlik ediyor. Hareke duyarlı kullanıcı arayüzü ile kontrol edilen canlı görüntüler, ameliyathanede veya hastane kampüsünün başka bir yerinde herhangi bir ekranda görüntülenebiliyor.

Endoskoplardan, cerrahi mikroskoplardan, ameliyathane kameralarından ve diğer kaynaklardan alınan birden çok video akışı, her format ve çözünürlük kombinasyonunda bir eNSOR cihazına (ağ tabanlı bir platform) eş zamanlı olarak kaydedilebiliyor.

Uçtan uca bir IP iş akışı çözümü olan NUCLeUS, ameliyathanedeki cerrahların diğer doktorlar ve tıp öğrencileri ile canlı video paylaşmasına da imkan veriyor. Her ameliyathanede yer alan ve sezgisel bir dokunmatik ekranla kontrol edilen NUCLeUS sistemi, cerrahi personelin canlı videoları, fotoğrafları ve diğer dijital içerikleri yakalamasını, kaydetmesini ve hastane kampüsündeki meslektaşları, eğitim personeli ve öğrenciler ile paylaşmasını sağlıyor. Yakalanan içerik, diğer hasta kayıtlarıyla ilişkilendirilip hastane genelindeki IP ağları üzerinden her yerden güvenli erişim için merkezi olarak da depolanabiliyor.

İsveçli lider eğitim hastanesi Karolinska 31 Ameliyathanesinde Sony NUCLeUS kullanacak

Tüm bu özellikleri dolayısıyla İsveçli lider eğitim hastanesi Karolinska tarafından tercih edilen Sony NUCLeUS, üniversite hastanesinin tam 31 ameliyathanesinde kullanılacak. Karolinska Üniversite Hastanesi, bu son teknoloji ürününü seçerek hem ameliyathanelerdeki video tabanlı iş akışlarını hem de dışarıdaki oditoryumlara ve amfilere bağlantıyı ve ayrıca telestrasyon üzerinden uzaktan danışmanlığı yönetebiliyor. 31 adet NUCLeUS sistemi bir Avrupa sağlık hizmeti sağlayıcısı tarafından yapılan tek seferlik en büyük kullanım. İsveç’in ikinci en büyük hastane sistemi olan Karolinska Üniversite Hastanesi, Avrupa’nın birinci sınıf sağlık hizmeti tesislerindendir. Hastane 1340 yatak barındırıyor ve yılda 1,58 milyon hasta ziyareti kabul ediyor. Huddinge ve Solna’daki iki tesisinde de 15.800’den fazla personel çalıştırıyor.

Teknoloji Makaleleri