Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Önce Şifre Sonra İş

eset globaltechmagazineGlobal antivirüs kuruluşu ESET’in şirketlere yönelik ESET Endpoint Security yazılımı, kurumsal yapıları hedef alan zekice tasarlanmış tehditlere karşı çok güçlü bir savunma hattı oluşturuyor. ESET, bu savunma hattının mobil tarafını güçlendiren çift faktörlü koruma uygulamasını (ESA), kısa süre için %90’a varan fırsat indirimiyle sunuyor.

Günümüzde kurumlar açısından, çalışanların şirket verilerine uzaktan ve mobil olarak ulaşabilmesi artık büyük önem taşıyor. Güvenli olmayan uzaktan erişim ve kullanıcıların zayıf ve statik şifreleri, ne yazık ki her büyüklükteki şirketi, siber suçlular için potansiyel hedef haline getiriyor. Bu noktada, çift faktörlü koruma (2FA – two factor authentication) tüm dünyada giderek daha çok tercih edilen ekstra bir güvenlik önlemi olarak öne çıkıyor.

Bu anlayışın ülkemizde de yaygınlaşmasına destek veren ESET Türkiye, şimdi yeni kampanyasıyla kurumlara önemli bir fırsat sunuyor. ESET’in şirket ve kurumlara yönelik dijital güvenlik çözümü olan ESET Endpoint Security yazılımını tercih eden kurumlar, çift faktörlü koruma uygulaması ESET Secure Authentication’ı %90’a varan indirimli fiyatla alma imkanına kavuşuyor.

ESET Secure Authentication (ESA)

ESET Secure Authentication, tıpkı online bankacılık işlemlerinde olduğu gibi, şirket verilerine ulaşmak isteyen kişinin cep telefonuna tek kullanımlık şifre iletiyor. Sadece bu şifre sayesinde şirket ağına erişim sağlanabiliyor. Tek kullanımlık şifreler anlık olarak ve rastgele yaratılıyor. Tahmin edilmesi ve yeniden kullanılması mümkün değil. ESET Secure Authentication, böylece kimlik doğrulama sürecinde, ad/şifre kullanımına ek olarak yeni bir güvenlik katmanı ekliyor ve şirketlerdeki kritik iş uygulamalarına güvenli erişim sağlıyor. ESA ayrıca Windows Login koruması, Microsoft ADFS 3.0 (Office 365, Google Apps) desteği gibi birçok yeni özellikle birlikte artık çok daha kapsamlı koruma sunuyor. 

Kampanyada kim faydalanabilir?

Bu kampanya 1 Nisan – 31 Temmuz 2016 tarihleri, hali hazırda Endpoint ürünü kullanan, yeni ürün alan veya yenileme yapan kurumlar için geçerli. Kampanya dahilindeki fiyatlar; bir, iki veya üç yıllık lisans alımlarında değerlendirilebilir.

Teknoloji Makaleleri