Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Veeam Availability Orchestrator ile Felaket Kurtarma Artık Daha Kolay

veeam globaltechmagazineŞirketlerin kesintisiz çalışabilmesine yönelik çözümlerin yenilikçi tedarikçisi Veeam Software, Veeam Availability Orchestrator ürününü duyurdu. Çoklu hipervizör felaket kurtarma (DR) düzenleme motoru olan bu ürün şirketlerin DR planlarını kolaylıkla işletmelerini, test etmelerini ve belgelendirmelerini sağlıyor. Ortalama bir kuruma plansız BT kesintileri yılda 16 milyon dolara mal olurken erişilebilirliği geliştiren kilit alanlar veri koruma ve felaket kurtarmadır.

Veeam Software CEO’su Ratmir Timashev iyi planlanmış ve test edilmiş DR planlarının CIO’ların yerine getirmesi öncelikli görevlerden biri olarak kalmaya devam ettiğini belirtiyor. “Pekçok şirketin yaptığı planlar var ama bunlar çok karmaşık ve kullanışsız. Bu da test edilmemiş ve zamanı geçmiş olmasının yanı sıra genellikle güvenilmez ve yürütülmesi zor anlamına geliyor. Bu da uyumluluğu ve şirket erişilebilirliğini riske atıyor. Yeni Veeam Availability Orchestrator şirketlerin tüm yıl boyunca 7/24 erişilebilirliğini sağlamak üzere kendimize ilke edindiğimiz görevimizi sürdürmemize yardım ediyor. Veri ve uygulama kurtarma için belirlenen modern SLA’in gerçekleşmesine olanak veriyor, harcamaları düşürüyor, elle yapılan süreçleri ortadan kaldırarak güvenilirliği artırıyor. Böylece uygunluk ihtiyaçlarının hepsini karşılamış oluyor.”

Gartner’a göre 2017’nin sonunda büyük şirketlerin yüzde 60’ı geleneksel felaket kurtarma yönetimine bağımlılıktan BT hizmet devamlılığı yönetiminin daha geniş kullanımına geçecek. Evrim geçiren dijital iş çağında kurtarma zamanı ve kurtarma noktası hizmet seviyelerinin kritikliği sürdürülebilir BT hizmet devamlılığını destekleyecek şekilde bağımlı hale geliyor.

Veeam Availability Orchestrator tanımlanmış felaket kurtarma planı, işlem sırasında test, otomatik hale gelmiş belgeleme, güncelleme ve raporlamayla Veeam yedeklemelerinin ve kopyalarının düzenlenmesini sağlıyor. Bu yetkinliklierin kombinasyonu şirket müşterilerinin veri ve uygulama erişilebilirliğine olanak verme, güvenilirliği sağlama, elle yapılan süreçlerin maliyetlerini düşürme ve uygunluk ihtiyaçlarını giderme konularında yardımcı oluyor.

Yeni Veeam Availability Orchestrator,  şirketlere sunduğu Veeam Availability Suite™ ve Veeam Backup & Replication™ için multi hipervizör DR düzenleme motoruyla varolan sorunları DR planlarıyla çözüyor. Özellikle şirketler için inşa edilen bu yeni Veeam çözümü aşağıdaki yetkinlikleri de sağlıyor:

  • Düzenleme: Tanımlanmış bir DR planı yoluyla Veeam yedekleme ve kopyalarının ayrıntılı koordinasyonu;
  • Otomatikleştirilmiş DR Testi: Güvenilirliği sağlamak ve pahalı elle yürütülen süreçleri ortadan kaldırmak için otomatik ve çalışmayı durdurmayan testler;
  • Uygunluk ve Dokümantasyon: Uygunluk ihtiyaçlarını yerine getirecek, yerleşik belgeleme, DR planlarının güncellenmesi ve raporlanması.

Veeam Availability Orchestrator, 2016’nın ileri dönemlerinde Veeam Availability Suite ve Veeam Backup & Replication ile çalışmak üzere tasarlandı ve her bir sanal makine (VM) üzerinden lisanslanacak. Müşterilerin ya Veeam Availability Suite ya da Veeam Backup & Replication için Enterprise Plus lisansına sahip olmaları gerekiyor.

Teknoloji Makaleleri