Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Eurotech ve Red Hat İşbirliği ile Nesnelerin İnterneti Uygulamaları Daha Güvenli

redhat_globaltechmagazineTeknoloji liderleri uçtan uca nesnelerin interneti uygulamaları için operasyonel veri ile bulut tabanlı arka uç hizmetlerini entegre ediyor.

Dünyanın, açık kaynak çözümleri tedarikçisi Red Hat ile M2M (makineden makineye) platformları ve nesnelerin interneti (IoT) çözümleri tedarikçisi Eurotech, IoT proje uygulamalarının hızlandırılması ile IoT entegrasyonunun kolaylaştırılması konusunda yaptıkları işbirliğini duyuruyor.

Red Hat ve Eurotech, IoT için uçtan uca mimari geliştirmek, operasyonlar ile bilgi teknolojileri arasındaki boşluğu doldurmak amacıyla sahip oldukları bütünleyici teknolojileri bir araya getiriyor.

Red Hat ve Eurotech teknolojileri, karmaşık IoT uygulamalarının temelinde olan, ölçeklendirme, performans, güvenilirlik ve güvenlik sorunlarını çözmek için gayret gösteriyor. Sunulan çözüm, verinin büyük kütleler şeklinde, gerçek zamanlı işleme için buluta taşınması zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Çözüm, verinin toplanması ve dönüştürülmesi, entegrasyonu, cihazlara yönlendirilmesi ve makine süreçlerini otomatikleştirecek iş kuralları başlatılarak gerçekleşiyor.

Bu yeni mimarinin temelini oluşturanlar, dünyanın lider kurumsal Linux platformu Red Hat Enterprise Linux ve pazara öncülük eden Eurotech M2M/IoT yazılımıdır. Red Hat Enterprise Linux ve Red Hat JBoss Middleware ile Eurotech Everyware Software Framework ve Eurotech Everyware Cloud teknolojilerini bir araya getiren çözüm, Nesnelerin İnterneti için gelişmiş bilgi işleme güvenliği, uygulama desteği ve yönetilebilirlik özellikleri ile cihaz katmanı ile veri merkezi ve bulut katmanlarına erişim sağlıyor.

Red Hat ve Eurotech ürünleri ile uzmanlığı; kurumsal IT dünyası ile mobil uygulamaların sahada daha verimli olması için, güçlü veri, cihaz ile müşterilerin varlıklarına entegre etme ihtiyacını duydukları gömülü uygulama yönetim sistemlerinin dağıtımını sağlıyor.

Her iki şirket, bu işbirliğiyle sayıları 100 binleri bulan IoT cihazların kurulumlarının desteklenmesi konusundaki deneyimlerini daha da güçlendirebilecek. Eurotech gibi, endüstriyel IoT ile ortaya çıkan fırsatları ve zorlukları doğru olarak anlayan iş ortaklarıyla çalışmanın ve açık kaynaklı inovasyonu büyük ölçekli IoT kurulumlarına sunmanın kritik IT görevlerinin değerinin anlaşılmasına yardımcı olduğunu ifade eden Red Hat Uygulama Platformları Başkan Yardımcısı Jim Totton: “Eurotech ile işbirliği ile yeni nesil IoT mimarisini Red Hat çözümleri üzerine inşa ediyoruz. Böylece dayanıklılık, kararlılık, güvenlik ve cevaplanması gereken kritik sorular çerçevesinde, kurumsal gerekliliklere en iyi şekilde cevap verebiliyor ve işletme genelinde daha kapsamlı bir IoT adaptasyonu sağlıyoruz. Tüm bunların açık kaynak standartlarını benimseyerek yapıldığını da eklemeliyim” diyor.

Eurotech, Red Hat’in kurumsal kullanıma hazır açık kaynak yazılımını tercih ederek, müşterilerine, sürekli gelişim gösteren teknoloji ve pazar fırsatlarına kolayca adapte olabilecekleri bir çözüm sunuyor. Red Hat ve Eurotech, birlikte operasyonel sistemlerin kurumsal sistemlerle bağlantı kurabilmesine olanak tanıyan teknolojileri sağlayarak IT uygulama ve sistemlerinin entegrasyonunu kolaylaştırıyor.

Teknoloji Makaleleri