Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

HP en güçlü ve en genişletilebilir masaüstü iş istasyonu serisini güncelledi

HP Z Turbo Drive Globaltechmagazine

HP Inc., sektör lideri HP Z iş istasyonlarını, sistem genişletilebilirliği, daha yüksek hızlı bellekler ve en talepkâr iş akışlarına güç verecek çok çekirdekli işlemciler ile geliştirdi. Şirket ayrıca HP’nin bugüne kadarki en hızlı Z Turbo Drive çözümü olan HP Z Turbo Drive G2 1 TB PCIe SSD’yi de duyurdu.

Yenilenen HP Z840, Z640 ve Z440 masaüstü iş istasyonları yeni nesil çok çekirdekli Intel® Xeon® işlemciler, NVIDIA® Quadro® ve AMD FirePro™ tarafından sunulan en yeni grafik seçenekleri ve Microsoft® ya da Linux®  işletim sistemleri özelliklerini ön plana çıkarıyor. Yeni Intel® Xeon® E5-2600 v4 serisi işlemciler sayesinde HP Z iş istasyonları 2400MHz’ye varan performans sunarak önceki nesil işlemcilere kıyasla daha yüksek bellek hızlarını ve iş istasyonu başına 44’e varan fiziksel çekirdeği destekliyor.

İş akışı üretkenliğine ve yaratıcılığına olağanüstü seviyede güç sağlamak için tasarlanan yeni 1TB PCle SSD’li HP Z Turbo Drive, HP iş istasyonu iş akışlarını optimize ederek geleneksel SSD’lerin sunduğu okuma performansının dört katı kadar performansı neredeyse aynı maliyete sunuyor. İkinci nesil HP Z Turbo Drive, ultra hızlı I/O tepkisi elde ederek geniş veri setlerini işleyebiliyor. HP Z840, Z640, Z440 ve Z240 masaüstü iş istasyonları yüksek kapasiteli SATA HDD’lere ve SSD’lere sahip üst düzey performanslı HP Z Turbo Drive G2 1TB PCle ile entegre edilerek kolayca genişletilebiliyor.

HP Kurumsal ve Perakende Çözümler Satış Müdürü Emre Er şu açıklamayı yapıyor: “En yeni Z iş istasyonlarının ve Z Turbo Drive’ın kullanıma sunulması HP’nin, sürekli olarak teknolojinin sınırlarını zorlayarak dünyaya yaşamı değiştiren inovasyonlar sunan profesyonellere yönelik bağlılığının da bir göstergesi. Büyük veriye yönelik gereksinimler yoğunlaştıkça HP Z portföyü de görev kritik girişimlerden enerji kaynağı arama operasyonlarına ve gişe rekortmeni filmlere kadar farklı alanlarda çalışan müşterilerimize daha fazla güvenilirlik, daha yüksek performans ve daha fazla inovasyon sunmayı sürdürecek.”

HP Z iş istasyonları medya, eğlence, grafik tasarım, CAD, mimari, fotoğrafçılık, üretim, finans, sağlık, bilimsel görüntüleme, petrol ve doğal gaz arama gibi hesaplama gücünün kritik öneme sahip olduğu sektörlerin ihtiyaçlarına yanıt vermek için tasarlanıyor. Pazar lideri HP Z iş istasyonları portföyüne katılan yeni HP Z masaüstü iş istasyonları Adobe®, Autodesk, Avid, Dassault, ESRI, SolidWorks, Siemens ve daha birçok test edilmiş iş istasyonu uygulamasına erişim de sunuyor.

Marquette Universitesi’ne bağlı Opus Mühendislik Fakültesi Dekanı Kristina Ropella, şunları söylüyor: “HP Z iş istasyonları modelleme, simülasyon, büyük veri analizi, bilgisayar destekli tasarım ve görselleştirme uygulamaları gibi daha iyi bir dünyaya yönelik gerçek çözümler üreten alanların ihtiyaç duyduğu güç ve hızı sağlıyor.”

Performans, inovasyon ve güvenilirliğe odaklanan üç yeni HP Z iş istasyonu araç gerektirmeden servis edilebilen şasisi, entegre tutma yerleri ve görsel açıdan kablosuz tasarım özellikleriyle servis kolaylığı, sistem çapında verim ve üstün seviyede genişletilebilirlik avantajlarını sağlıyor. Yeni iş istasyonları daha yüksek uygulama performansı için önceki nesle kıyasla %12,5 oranında daha hızlı DDR4 belleği sunarken BIOS geliştirmeleri sayesinde daha yüksek sistem performansı sağlıyor.

Blur Studio Kurucu Ortağı Duane Powell ise şu görüşü paylaşıyor: “Onu takdir etmek için gerçekten bir BT uzmanı olmanız gerekebilir; fakat HP Z iş istasyonu tam manasıyla bir sanat eseri. O kadar iyi tasarlanmış ki içi adeta bir spor araba gibi. Dışıysa tutma yerleriyle keyfini çıkarmanızı kolaylaştıran ve kabinete de yerleştirilebilen sade ve güzel görünümlü bir kutu gibi.”

HP Z iş istasyonlarının bu gelişmiş serisi geniş dosyaların olağanüstü hızlı verimliliğini sağlayan Thunderbolt™ 2, depolama engellerini ortadan kaldıran HP Z Turbo Drive, sistem gözetimi için HP Performance Advisor ve grafik açıdan zengin uygulamaların uzaktan iş birliğine dayalı şekilde çalıştırılabilmesini sağlayan HP Remote Graphics Yazılımı özellikleri ile donatılmış bulunuyor.

Erişim

  • HP Z440, Z640 ve Z840 iş istasyonlarının dünya çapındaki satışının nisan ayında başlaması bekleniyor.
  • HP Z Turbo Drive G2 1TB PCIe’nin dünya çapındaki satışının nisan ayında başlaması bekleniyor.

Teknoloji Makaleleri