Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

TP-Link RE355 WiFi sınırlarını zorluyor

TpLink-Re355 TpLink Tp-Link Globaltechmagazine

TP-LINK’in WiFi sinyallerini güçlendirerek, kapsama alanı sorununu çözen yeni ürünü RE355 satışa sunuldu. Yüksek bağlantı hızı (AC destekli) ile de dikkat çeken ürün, tek bir tuş yardımıyla kolayca kuruluyor ve WiFi ‘ölü bölge’ sorununu ortadan kaldırıyor.

Ev ve ofislerde daha fazla cihazla kablosuz olarak internete bağlanmaya başlayınca WiFi sinyallerinin her noktaya ulaşması önemli hale geldi. Mobil cihazlar sayesinde artık evin/ofisin her noktasında yüksek güçlü bağlantı ihtiyacı oluşuyor. Ancak gerek binaların mimari yapısı, gerekse modem/router’ların yanlış konumlanması gibi nedenlerle WiFi kapsama alanı birçok kullanıcının en önemli sorunu. Bu sorunu çözen ürünlerin başında ise menzil genişleticiler (range extender) geliyor.

Kablosuz ağ ürünleri konusunda çok zengin bir ürün portföyü olan pazarın lideri TP-LINK, daha yüksek hız gereksinimi, yeni nesil ağ teknolojilerinin gelişmesi sonucunda menzil genişletici ürün ailesine sürekli yeni modeller ekliyor. TP-LINK’in satışa sunduğu yeni model RE355, hem daha geniş kapsama alanı hem de yüksek hız ile WiFi sınırlarını zorluyor.

Modem/router’dan aldığı WiFi sinyalini kurulduğu noktada tekrarlayarak evin/ofisin diğer bölgelerine ulaştıran menzil genişletici,  prize takılarak kullanılıyor. Üzerindeki WPS tuşuna basılarak modem/router ile eşleşen RE355’in kurulumu bu kadar basit. Evde ya da ofiste en uygun noktaya yerleştirilebilmesi, ürünün performansı, dolayısıyla ‘ölü bölge’ sorununun ortadan kalması için çok önemli. Ürünün üzerinde yer alan akıllı sinyal göstergesi, en uygun konuma yerleşim konusunda kullanıcılara yol gösteriyor. Sinyal gücüne göre maviden kırmızıya kadar dönüşen renkli ışık ile en iyi konumun seçilmesine yardımcı olan cihazı, sinyalin en iyi olduğu

Çift kanallı, güçlü antenli, yüksek performanslı çözüm

TP-LINK RE355 menzil genişletici, güçlü teknik özelliklerle donatılmış. Kablosuz ağ standardında yeni nesil olan 802.11AC destekli olan ürün, bu sayede yüksek hızda WiFi desteği sunuyor. Kapsama alanını genişleten ürün ile 4K video’dan online oyuna kadar her tür uygulama sorunsuz ve kesintisiz olarak yapılabiliyor.

Çift kanal (dual band) desteği olan ürün, toplamda 1200Mbps kablosuz hızlara ulaşabiliyor. Ayrıca ürün üzerinde yer alan Gigabit Ethernet girişine kablo ile ağa bağlanan cihazları yüksek hızda bağlamak mümkün oluyor. Blu-ray oynatıcı, oyun konsolu, DVR ya da akıllı TV gibi cihazları kablo ile ağa bağlayan bir köprü görevi de gören cihaz, üzerinde yer alan ayarlanabilir üç adet anteni sayesinde WiFi sinyallerini uzak noktalara kadar ulaştırabiliyor.  RE355’in tüm antenleri de çift kanal desteği sunuyor.

Ürünün bir başka özelliği ise Yüksek Hız Modu. Yıldırım hızlı bağlantı istendiğinde bu mod devreye alınarak her iki kanal (2.4GHz ve 5GHz) tek bir kanal gibi görev yapıyor ve performansı maksimum seviyeye çıkarıyor.

Ürünün tavsiye edilen satış fiyatı KDV dahil 93 USD olarak belirtiliyor.

Teknoloji Makaleleri