Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Lenovo’nun PC Pazarındaki 3 yıllık liderliği değişmedi

lenovo globaltechmagazine
IDC 2016 ilk çeyrek ön sonuçlarına göre, Lenovo %20.1 pazar payı ile global PC pazarındaki liderliğini tam 3 yıldır kimseye bırakmıyor.

Lenovo, 2016’nın ilk çeyrek IDC ön sonuçlarına göre %20.1 global pazar payı ile dünyanın lider PC üreticisi konumunu korudu. PC satışları, beklenildiği üzere 2016’nın ilk çeyreğinde de düşmeye devam etti ve dünya PC pazarı yıldan yıla %11.5 düşüşle toplam 60.6 milyon adet olarak gerçekleşti.

Zorlu pazar koşullarına ve tüm bölgelerde yaşanan düşüşe rağmen 12.2 milyon PC adediyle pazarın üzerinde büyümesini sürdüren Lenovo, ABD pazarında %27 pazar payına ulaşarak rekor bir büyüme gerçekleştirdi. Son çeyrek büyümesinin ardından Lenovo ABD pazarında da önemli rakiplerini geride bırakarak üçüncülüğe yükseldi.

Lenovo Başkanı ve CEO’su Gianfranco Lanci konuyla ilgili şunları söyledi: “Son çeyrekte elde ettiğimiz sonuçlar, PC alanındaki başarımızı lokomotif olarak kullanarak akıllı telefon ve veri merkezi alanlarındaki büyümemizi sürdürüme stratejimizin ne kadar yerinde olduğunu kanıtlıyor. PC pazarındaki % 30 pazar payı hedefimize ulaşmak için en yeni teknoloji dönüştürülebilir ve ayrışabilir ürünlerimizle sektördeki büyümemizi sağlamlaştırarak ilerlemeye devam edeceğiz. Lenovo’nun ABD pazarına gösterdiği önemin sonuçlarını, karlılığımızdan ödün vermeden elde ettiğimiz iki basamaklı büyüme rakamları ve pazarda üçüncülüğü elde etmemizle görmüş bulunuyoruz.”

Teknoloji Makaleleri