Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Red Hat Bulut Bilişimdeki yeni çözümleri ile açığı kapatacak

redhat globaltechmagazine
En yeni Red Hat hibrit bulut çözümleri, Linux sanallaştırması ile Red Hat’in Ceph Depolama Çözümleri ve CloudForms ürünleriyle entegre ve iyileştirilmiş güvenlik, hibrit yönetimi, performans özellikleriyle sunuluyor.

Dünyanın, lider açık kaynak çözümleri tedarikçisi Red Hat, bulut bilişim ölçeğinde geliştirme ve operasyon ekipleri arasındaki açığı kapatacak Red Hat Cloud Suite ve Red Hat OpenStack Platform 8 ürünlerinin mevcudiyetini duyurdu. Red Hat, bugünün mevcut yeni ürünleriyle, bir container uygulama platformu (Red Hat’in OpenShift platform çözümüyle), büyük çapta ölçeklenebilir bir altyapı (Red Hat openstack Platformu 8) ve birleşik yönetim araçları (Red Hat CloudForms) ile tam entegre bir hibrit bulut yığını sunuyor. Tümü mevcut ürünler bireysel olarak edinilebilecekleri gibi Red Hat Cloud Suite ile kolaylıkla uygulanabilen bir çözüm olarak da bulunmaktadır.

Giderek artan sayıda işletme özel bulut altyapıları kurarak kendilerine geniş çapta ölçeklenebilir ve modern altyapılar oluşturuyor. İşletmeler, böylelikle daha yüksek ölçüde güvenlik ve kontrolü sağlamış oluyor. Red Hat’in, küresel ölçekte müşterilerle görüşülerek gerçekleştirilen “Red Hat Global Müşteri Teknoloji Görünümü 2016” (Red Hat Global Customer Tech Outlook 2016) araştırmasına göre, özel bulut kurulumu sayısının genel bulut kurulumunu 6 kat aşacağı öngörülüyor. Buna ek olarak, geliştirme ekipleri buluta özel yeni uygulamaları oluşturmayı ve bunların dağıtımlarını bir düzene koymayı beklerken IT liderleri artan iş yüklerini bulut tabanlı otomasyonla karşılamayı ümit ediyor.

Red Hat’in, en yeni bulut çözümleri tüm bu gereklilikleri cevaplıyor:

.Red Hat OpenStack Platform 8, Red Hat’in öncü OpenStack çözümünün bu en yeni sürümü, Red Hat CloudForms ve Red Hat Ceph Storage çözümlerinin ayrı ayrı eklenmesi ile optimize yönetim ve depolama yetkinliklerini de kapsama alıyor.

.Red Hat Cloud Suite, Red Hat bulut teknolojilerinin önceden entegre edilmiş seti ilk kez, kapsamlı ölçeklenebilir altyapı ve tümleşik yönetime ilaveten Red Hat’in OpenShift platform çözümünün de dahil edilmesiyle, yerel bulut uygulamalarının geliştirilmesini ve kullanıma sunulmasına izin veriyor.

Red Hat’in, yaygın sertifikalı donanım ve yazılım sağlayıcı ekosistemiyle desteklenen OpenStack tabanlı özel bulut çözümleri, bir açık kaynak vazifesi görerek günümüzün modern işletmelerinin  üretim seviyesi gerekliliklerinin karşılanmasını sağlar. Red Hat, tekil bir platform gibi hazır bulunan OpenStack Platformu veya Red Hat Cloud Suite ile entegre sunduğu bulut çözümleriyle müşterilerine ölçeklenebilir, hataya dayanıklı, hizmet olarak altyapı (IaaS) ortamları inşa edebilmelerini sağlar.

Red Hat OpenStack Platform 8

Red Hat’in, hibrit bulut teklifinin omurgasını oluşturan Red Hat OpenStack Platform 8, şirketin OpenStack topluluğunun “Liberty” yazılımı temelinde, son derece ölçeklenebilir, en yeni “hizmet olarak altyapı”(IaaS) sürümüdür.

Ortak bir mühendislik çözümü, Red Hat Enterprise Linux’un kanıtlanmış temelini Red Hat’in OpenStack teknolojisine entegre ederek üretime hazır bir bulut platformu oluşturuyor. Red Hat OpenStack Platformu geniş ölçekli üretimler ve OpenStack kurulumları için giderek bir altın standart halini alıyor. Yüzlerce küresel üretim kurulumu ve hatta bu kavramın ispatı niteliğindeki örnekler gelmeye devam ediyor. IT endüstrisinde yer alan endüstri liderlerinin oluşturduğu güçlü eko sistem, dönüştürücü ağ fonksiyonlarını sanallaştırma (NFV) ve yazılım tanımlı ağ (SDN) kurulumları için Red Hat’in OpenStack Platformu etrafında toplanıyor.

Red Hat OpenStack Platform 8’in başlangıcı ile Hat’in çekirdek OpenStack şimdi özgün olarak şunları içeriyor:

.Otomatik güncelleme ve yükseltme: kolaylıkla temel sürümlere yükseltmek ve küçük güncellemeleri yapmak. Red Hat OpenStack Platform aracının bir bileşeni, otomatik olarak sistem boyunca OpenStack çekirdek hizmetleri ve platform aracı için gerekli güncellemeleri yerine getirir ve böylelikle OpenStack bulutun istikrarlı performansını sağlarken bir taraftan da olası kesinti sürelerini minimize eder.

.Altyapı ve iş yükü yönetimi dahildir: Red Hat CloudForms için yaşam döngüsü ve operasyonel yönetim OpenStack altyapısı ile iş yükleri üzerinde operasyoel yönetim ve yaşam döngüsü için kullanılır. OpenStack üzerinde işleyen CloudForms, Linux ve Windows iş yüklerini yönetebilir; yaşam döngüsü yönetimi, kullanım izleme ve raporlama, çoklu nod otomasyonu ve yönetim ile ilke bazlı erişim kontrolünü gerçekleştirir.

.Yazılım-tanımlı depolama: Red Hat Ceph Storage, Red Hat’in büyük çapta ölçeklenebilir, yazılım-tanımlı depolama çözümüdür. Red Hat OpenStack Platformu şimdi başlangıç itibariyle 64 terabytlık oldukça esnek nesne ve blok depolama çözümleri sunuyor. OpenStack clouds için en popüler depolama çözümü, kullanıcılara sağlanan tek bir verimli platform ile bir OpenStack tabanlı bulutun depolama gereklerini adresliyor.

.Telco odaklı ön izleme: Sürüm 8, eklenen yeni ve kritik teknoloji ön izleme özellikleriyle ağ sanallaştırma fonksiyonlarının iyileştirilmesine odaklanıyor. Bu sürüm ile gecikme süresi gerçek zamanlı KVM ile daha güvenilir bir şekilde öngörülebilir, DPDK-hızlandırılmış Açık vSwitch ile iyileştirilmiş ağ I/O performansı ve bir yazılım tanımlı ağ inşa etmek isteyen müşteriler için bir OpenDaylight ağ eklentisi sağlanabilir.

Red Hat Cloud Suite

Ödüllü uygulama platformu OpenShift Enterprise ile birleştirilen Red Hat Cloud Suite, sahip olduğu ölçeklenebilir büyük bulut altyapısıyla, Red Hat OpenStack Platformu şeklinde ve Red Hat CloudForms aracılığıyla ve ortak bir yönetim çerçevesi ile şimdi mevcut. Red Hat Cloud Suite, iyileştirilmiş sanallaştırma ve performans özellikleriyle kullanıcılara özel bulut ve uygulama geliştirmede yeni bulut tabanlı servisleri ile mevcut iş yüklerinin optimizasyonu olanaklarını sağlıyor. Bu, uygulama dağıtım ekiplerinin odaklanmaları gereken geliştirme, test ve dağıtım fonksiyonlarının gerçekleştiği modern bir bulut ortamında kontrol ve görünürlüğün yanı sıra platform kapsamındaki bulut tabanlı mikro servis çözümlerinin kullanımını sağlıyor.

Red Hat Cloud Suite içindeki ek ürünler, kullanıcılara daha ileri yönetim ve altyapı kabiliyetleri kazandırıyor. Bunlar:

.Tümleşik bir yönetim deneyimi; Operasyonlar ve yaşam döngüsü yönetimi ile self servis ve altyapı izleme olanağı sağlıyor. Red Hat Satellite aracılığıyla kazandırılan bu etkili yönetim araçları, kurulum için güncellemeler, konfigürasyon, yama ve üyelik yönetimi özelliklerini kapsıyor. Yeni bir self servis kataloğu, müşterilerin dağıtımını gerçekleştirdiği servislerin yaşam döngüsü, operasyon ve finansal yönetimi kapsamını genişletiyor.

 

.Yeni ilave edilen altyapı izleme özelliği risk yönetimi ile analiz imkanı kazandırıyor; proaktif bir şekilde toplanan altyapı bilgileri müşterilere teknik risklerin yönetimini operasyonları etkilemeden gerçekleştirme olanağını sağlıyor. Yeni yayımlanan operasyonlar yönetim servisi Red Hat Insights, Red Hat OpenStack Platform, Red Hat CloudForms, ve Red Hat Satellite çözümlerini de kapsayan izleme yetenekleri sağlıyor.

.Entegre uygulama geliştirme ve taşınabilirlik, kullanıcıya uygulamalarını OpenShift Enterprise by Red Hat aracılığıyla bilinen bir açık kaynak uygulama platform ortamında inşa ve sevk etme olanağını kazandırıyor. Standard Docker formatında inşa edilen Linux platformları aynı işletim sistemi çekirdeğine bağlıdır ve daha az kaynak tüketmelerine karşılık daha fazla taşınabilirlik sağlarlar. Red Hat Cloud Suite, kapsadığı Kubernetes tabanlı platform otomasyonu ile operatörlere Linux platformlarını tek bir sistem gibi yönetebilme imkanı kazandırıyor.

.Yeni güncellenen Red Hat Enterprise Virtualization yönetimi ile KVM tabanlı sanallaştırma platformu, RHEV 3.6. çözümüne  sadeleştirilmiş bir sanal makineler arası geçiş olanağı sağlıyor.

.Red Hat OpenStack Platform 8’in bir parçası olan Red Hat Ceph Storage’ın dahil edilmesiyle açık ve büyük çapta ölçeklenebilir, yazılım tanımlı depolama kabiliyeti kazandırılıyor.

Tim Yeaton, Red Hat, Altyapı İş Grubu, Kıdemli Başkan Yardımcısı

“OpenStack tabanlı özel bulutlar ölçeklendirilebilir kurumsal bilgi işlem alanında hızla bir standart halini alıyor, fakat organizasyonların gerçek potansiyellerini kavrayabilmeleri için canlı bir teknoloji ekosistemi ile hizmetler ve donanım gerekiyor. Red Hat OpenStack Platform 8 ve Red Hat Cloud Suite, Red Hat’in neredeyse tüm özel bulut kurulum senaryolarını destekleyen ve aynı zamanda, bulut yönetimi ve iyileştirilmiş güvenlik için kurumsal düzeyde gerekli kontroller ile akış halindeki buluta özel uygulamaların geliştirilmesini sağlayan açık inovasyon ve çözümlerini gösteriyor.”

Jim Ganthier, HPC ve Cloud, Dell, Mühendislik Çözümleri, Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür

Çok sayıda organizasyon ve işletme, kendilerine yeni işlerle sonuçlanan yeni fırsatlar sağlayan bulut teknolojilerine yöneliyor. İşletmeler, Red Hat OpenStack Platform 8 çözümünün sunulmasıyla IT altyapılarını modernize etme ve böylelikle üretim kapasitesine sahip OpenStack bulut platformunu harekete geçirme ve açık kaynak teknolojilerinden yararlanma  fırsatını elde ediyor. Dell ile Red Hat arasındaki yakın işbirliği sonucunda birlikte tasarladığımız, en yeni Dell Red Hat OpenStack Bulut Referans Mimarisine entegre edilen Red Hat OpenStack Platform 8, müşterilerimize son derece güvenilir ve hızlı bir şekilde kurumsal kullanıma hazır OpenStack bulut çözümünü sağlıyor.”

Stephen O’Grady, RedMonk Baş Analisti

“Genel bulutun dramatik yükselişi ile birlikte özel altyapı için dinamik provizyondan ölçeklendirmeye kadar bir çok yetenekleri yansıtacak şekilde talepler geldi ve OpenStack bu amaç için özel olarak oluşturuldu.” “Red Hat, sadece işletme seviyesinde açık kaynaklı Hizmet olarak Altyapı (IaaS) projesine destek sunmuyor, aynı zamanda Hizmet olarak Platform (PaaS) yetkinlikleriyle bunun kapsamını genişletiyor.”

Odd Wallér, Volvo IT, Java Hosting Servis Tasarım Müdürü

“Bir bulut kullanıcı portalı ile çağrı merkezi hizmetleri gibi bulut tabanlı ve internetten erişilebilir yeni hizmetler ve daha fazlası için, mobil uygulamaları kapsayacak şekilde servislerimize yenilikler getirmek ekibimizin stratejik bir önceliğidir. Yeni geliştirdiğimiz uygulamaların her yerde dağıtımlarını gerçekleştirebilmek için standart bir bulut altyapısına ihtiyacımız oldu. Red Hat OpenStack Platform ve CloudForms temelinde, süregelen entegrasyon ile geliştirme ve operasyon (DevOps) modelini destekleyen açık bir hibrit bulut yapısı bize çok katmanlı bir mimari yaratma olanağını sağladı. OpenStack tabanlı bulutun bir açık kaynak çözümü olarak hedeflerimizi sağlamak için ihtiyaç duyduğumuz ilave esnekliği bize sağladığını fark ettik.”

Teknoloji Makaleleri