Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

EMC Veri Merkezlerini modernleştirecek yeni teknolojilerini tanıttı

emc globaltechmagazine
EMC Corporation, müşterilerinin modern veri merkezi dönüşümlerine yardımcı olacak yeni modern veri merkezi ürün ve hizmetlerini duyurdu. Bu dönüşüm karmaşık veri merkezi önceliklerini başarıyla yerine getirmek için gerçekleştirilirken, geleneksel iş uygulamaları verimle sürdürmeyi ve hiçbir hizmetten geri kalmadan uygun fiyatlara sürdürülmesinin yanı sıra elde ettiği tasarruflarla da gelecek nesil uygulama geliştirme ihtiyaçlarını gidermeye liderlik ediyor.

Her bir ihtiyaç farklı yatırımlar gerektiriyor ancak aynı BT bütçesi içerisinde kalınması gerektiği için dönüşümün önünde önemli bir finansman engeli bulunuyor. Bu sebeple ilk adım olarak BT’nin yapılandırılacağı altyapıyı modernleştirmek gerekiyor. Bu doğrultuda EMC, yeni EMC® Unity™ ailesi tamamı flash depolama; Virtustream® Depolama Bulut platformu; EMC MyService360™ hizmet odaklı çevrimiçi arayüz, EMC Kurumsal Kopya Veri Yönetimi (eCDM) ve ViPR® Controller 3.0’ı tanıttı. 

BT endüstrisinin geçtiği inanılmaz dönüşümün hem yıkıcı olduğunu hem de harika bir fırsat getirdiğini belirten EMC Bilgi Altyapısı CEO’su David Goulden, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Her sektördeki her lider var olan geleneksel BT altyapısına destek verip geliştirirken, gelişmiş dijital hedefler ve yeni uygulamaların gelişimine destek verecek veri merkezi modernizasyonunu gerçekleştirme ikilemini yaşıyor. Bazıları her ikisini birlikte yürütmeye çalışıyor. Bugün duyurduğumuz ürün ve hizmetler müşterilerin modern veri merkezi inşa ederek dijital dönüşümü için müşterilerin yolculuklarına yardımcı oluyor.”

Tamamı Flash portföyü genişledi

  • EMC, 2016 yılında birincil depolamanın tümüyle flash olacağını duyurmuştu ve EMC World 2016’da piyasaya öncülük eden tamamı flash portföyünü EMC Unity ailesinin yeni depolama dizilimleriyle genişletti. Küçük ve orta çaptaki BT yatırım planlarına uygun yeni tamamı flash çözümler; sadelik, uygun fiyat ve esneklik kavramlarını yeni bir standarda oturtuyor. Tamamı flash, hibrit, yakınsanmış ve yazılım tanımlı ortamlar için geliştirilen ürünler, müşterilerin diskten flasha makul ve kolay bir geçiş yapmak için tasarlandı.
  • Yeni Virtustream Depolama Bulutu esneklik ve performansı buluşturan kurum seviyesinde kalite sunan gerçek web ölçekli evrensel depolama platformu olarak öne çıkıyor. Virtustream Depolama Bulutunun piyasaya sürülmesi Virtustream için günümüzün elverdiği en son yetenekleri temsil ediyor ve yalnızca son on aydır bir EMC Şirketi olarak, kurum seviyesinde, iş kritik ve hizmet olarak altyapı platformu sağlıyor. Bununla birlikte hem kurum içerisinde hem de kurum dışında tüm hizmeti sunabilecek kapsamlı bir portföy sunuyor.
  • Yeni EMC MyService360 bulut tabanlı hizmet arayüzü, EMC Online Desteğe kayıtlı olan tüm müşterilerin hiçbir ek ücrete tabi tutulmadan kullanabileeği bir yönetim paneli sunuyor. Panel, müşterilerin EMC veri merkezi ortamının sağlığı ve durumunun tümüne ilgi uyandıran görsellikle ve neredeyse eş zamanlı görünürlükle ulaşmasını sağlıyor. MyService360 EMC’nin dahili veri gölü kullanılarak kuruldu ve kuvvetli analitik sunmasının yanı sıra görselleştirme araçları sayesinde müşterilerin EMC ürünlerini kullanımlarını geliştirmeye, verimini artırmaya ve basitleştirmeye, işlerini daha kolay yapmaları için tasarlandı.
  • EMC Kurumsal Kopya Veri Yönetimi (eCDM), aynı verinin birçok kopyasının yönetimi ve depolaması gibi maliyetleri düşürüyor ve verilerin dağılmasının önüne geçmeye yardımcı oluyor. eCDM, operasyonları düzenlemeye ve maliyetleri düşürmeye yardımcı olacak kopya verinin keşfi, otomasyonu ve optimizasyonu ile müşterilerin depolama ve koruma stratejilerini oluşturmasına yardımcı oluyor.
  • ViPR Kontrolcüsü 3.0 müşterilerin hem geleneksel altyapılarını hem de bulut üzerinde çalışan ekosistemlerini modern veri merkezine geçiş sürecine destek olmak üzere tasarlandı. Yeni güncellemelerle birlikte 50’den fazla EMC ve üçüncü parti depolama platformunun yardımıyla birçok üreticiden elde edilmiş depolama ortamlarının modernleştirilmesine olanak tanıyor.

Teknoloji Makaleleri