Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Dell EMC İş Ortağı Programı yenilendi

dell emc globaltechmagazineKârlı faaliyetleri ödüllendirmek üzere, Dell EMC iş ortakları ile birlikte geliştirilen yeni kanal programı açıklandı. Kanaldan geçen 35 milyar dolarlık, piyasadan daha hızlı büyüyen satış hacmi ile iş ortaklarının büyümesi ve daha çok kazanmasını sağlayan yeni kanal fırsatları ortaya çıkıyor.

Dell EMC, yeni Kanal Programını duyurdu. Programın resmi olarak Şubat 2017’den itibaren hayata geçmesi planlanıyor. İş ortaklarının işbirliği ile tasarlanan ve geçmişteki Dell ile EMC kanal programlarının en iyi yönlerini alan Dell EMC Kanal Programı, iş ortakları için benzersiz bir iş fırsatı sağlıyor ve Dell EMC’nin kanal iş ortaklarına olan bağlılığını güçlendiriyor. Basit, öngörülebilir ve kârlılık olmak üzere üç temel prensibe dayanan yeni program, iş ortaklarının program kademeleri ne olursa olsun pek çok fırsat, iş güvencesi ve orantılı bir kârlılık elde edebilmesini sağlıyor.

Dell EMC Global Kanal Başkanı John Byrne, “Yeni Dell EMC Kanal Programı iki harika programı tek bir çatı altında birleştiriyor. Bu yeni program, iş ortaklarımıza endüstride lider portföyümüzü kullanma ve kendi işlerini hızla geliştirme fırsatı sunuyor,” dedi ve devam etti:

“Dell EMC’nin kanalda gerçekleştirdiği büyüme, bugüne kadarki karşılıklı başarılarımızın bir göstergesi. Yeni program bu ivmeyi daha da artırmak amacıyla tasarlandı. İş ortaklarımız bilinmeyenleri olmayan bir program istediler; biz de bu programda bu şeffaflığı sunuyoruz. Program aynı zamanda öngörülebilirlik ve kârlılığı da beraberinde getiriyor. Dell EMC ve yeni kanal programı ile büyük kazanmak için sunulan fırsatlar olağanüstü. Amacımız bu harika ve güçlü iş ortağı topluluğunu heyecanlandırmak ve memnun etmek.”

Dell EMC, Aralık ayında iş ortaklarının yeni kriterlere ulaşmaları için 6 ay vererek yeni kanal programı kademelerini açıklayacak. Dell EMC iş ortaklarını, rakiplerinin önüne geçirmeyi ve üst kademeye giden yolu göstermeyi hedefleyen program kademeleri, Altın (Gold), Platinyum (Platinum) ve Titanyum’un (Titanium) yanı sıra en iyi performansı gösteren iş ortağı için belirlenen Siyah Titanyum (Titanium Black) kademelerinden oluşacak. Kademe düzeyleri iş ortaklarının ana iş modelleriyle uyumlu olacak ve gerektiğinde müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde esnekliğe sahip olacak. Yeni iş olanakları yaratan, hizmetler ekleyen ve tüm portföyü satan kanal iş ortakları için çekici indirimler, sunulan faydalar arasında yer alıyor.

Dell EMC Kanal Programı; Çözüm Sağlayıcılar, Bulut Hizmeti Sağlayıcılar, Global Sektör Ortaklıkları, Üretici Çözüm Ortaklıkları ve distribütörleri kapsayacak şekilde tüm ekosisteme yaygınlaştırılacak. Bu ekosistem stratejisinin bir parçası olarak, Dell EMC teknolojilerini pazara yerleştiren işletmeler için “Dell EMC tarafından güçlendirildi” (Powered by Dell EMC) marka programı da içerisinde yer alacak.

İş ortakları için öngörülebilir ve çabuk kâra dönüşen bir program olması için, Dell EMC daha önce Dell EMC, Depolama için İş Birimi Yükümlülüğ Programını (Line of Business Incumbency Program for Storage) duyurdu. Bu program iş ortaklarına, kendi kurulu sistemleri ile yatırımlarını korumanın yanı sıra tüm Dell EMC portföyü ile ilgilenen yeni müşterilere de hizmet verme fırsatı sunacak. Dell EMC, Dell FastTrack programını EMC Kanal Programı  (Business Partner Program- BPP) katılımcılarına da sundu ve pek çok Dell stratejik iş ortağını EMC Kanal Programı içine hızla dahil etti. Bu, hem Dell hem EMC iş ortaklarının tüm Dell EMC çözüm portföyünü hemen satmaya başlamalarını sağladı ve uygun iş ortaklarına hızla faydalar getirmeye başladı.

PROGRAMIN TEMEL FAYDALARI

  • Merkezi Güç: Merkezileştirilmiş modeliyle Dell EMC Kanal Programı, iş ortaklarına geçmiş programların en iyi yönlerini ve daha da fazlasını sunacak.
  • Geliştirilmiş Süreçler: Tek oturum açma (single sign on), tek “deal registration” ve tek Depolama İş Birimi Yükümlülüğü Programını içeren tek bir iş ortağı portali
  • Basitleştirilmiş Eğitim ve Uyumluluk: Doğrudan satış ekiplerinin aldığı eğitimle aynı.
  • Şeffaflık: Yarı yılda gerçekleştirilen uyum değerlendirmesi ile yıllık program stratejisi.
  • Öngörülebilir ve Pazara Uygun Eşik ve Hedefler: İş Ortakları Aralık ayında kademe gerekliliklerini öğreniyor olacak
  • Kârlılık: Yeni işler ile hizmetlere ve tüm portföyün satışına verilen ödüller.

Dell EMC Kanal Programı 1 Şubat 2017’den itibaren uygulanmaya başlanacak. Diğer detaylar önümüzdeki aylarda duyurulacak.

Teknoloji Makaleleri