Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Radore Veri Merkezi’nin büyüme öyküsü

radore globaltechmagazineTürkiye’nin en hızlı büyüyen operatör bağımsız veri merkezi Radore’nin Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kubilay Akyol, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde düzenlenen Kariyer Günleri Etkinliği’nde öğrenciler ile bir araya geldi. 

Radore Veri Merkezi kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kubilay Akyol üniversite sıralarında başlayan girişimcilik hikayesini öğrencilerle paylaştı. Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Kariyer, Girişimcilik ve Mesleki Test Merkezi tarafından düzenlenen etkinliğin Bilgisayar Mühendisliği panelinde Akyol, 10 yıl önce 20 metrekarelik bir alanda 2 bin dolarlık bir yatırım ile çıktığı yoldaki deneyimlerini ve başarı hikayesini aktardı.

Üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte “Bir bilgisayar mühendisinin anıları“  başlıklı bir sunum yapan Radore Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kubilay Akyol: “Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisiyken üniversite sıralarında geliştirdiğimiz projelerimizle ilk adımımızı attığımız kariyer yolculuğumuza bugün 2.500 metrekarelik bir alanda şehrin merkezinde tam donanımlı bir veri merkezi olarak devam ediyoruz. Bu yolda elbette zorluklarla karşılaştık, ancak esnek ve hızlı hareket eden yapımız, teknik birikimimiz ve müşteri talepleri ile ihtiyaçlarını iyi analiz etmemiz bizi rakiplerimizden farklılaştırdı. Bir işte başarılı olmanın en önemli yanı ise, yaptığınız işe inanmak ve sevmek. Biz de içinde bulunduğumuz sektöre inandık, potansiyelini gördük, işimizi çok severek yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.” dedi.

Akademik hayattan iş hayatına geçiş döneminde olan gençlerle bir araya gelerek bilgi ve deneyimlerini onlarla paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Akyol, “Sizin gibi genç beyinlere ilham kaynağı olmak da bizim için ayrı bir onur” dedi.

Teknoloji Makaleleri