Perşembe, Mart 28, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

TÜRKKEP ve FIT Solutions uzmanlıklarını birleştirdi

Türkkep Fit Solutions GlobaltechmagazineE-dönüşümün öncü firmaları TÜRKKEP ve FIT Solutions, müşterilerine daha etkin, kaliteli, bütünleşik hizmet ve çözüm sağlayabilmek için uzmanlıklarını birleştirdi. Bu işbirliğiyle, her iki kurum da müşterilerine e-dönüşüm uygulamalarından daha avantajlı yararlanma fırsatı ile birlikte, uçtan uca e-dönüşüm hizmet ve çözümleri sağlayacak. FIT Solutions ve TÜRKKEP, yapılan işbirliği ile 2016 yılı sonunda genel büyüme hedeflerine ilave olarak, gelirlerini ve müşteri sayılarını en az yüzde 25 artırmayı hedefliyor.

Hızla yaygınlaşmaya devam eden e-dönüşüm uygulamaları, resmi, ticari, hukuki işlerin elektronik ortamda çok daha hızlı, etkin ve verimli yapılmasına olanak sağlıyor. Yasal düzenlemelerle kullanımı artan e-dönüşüm uygulamaları, ülke ekonomisine katma değer sağlarken, kamuya, özel sektöre ve vatandaşa önemli avantajlar sunuyor. E-dönüşüm sektörünün öncü kurumları TÜRKKEP ve FIT Solutions, uzmanlık alanlarını birleştirdikleri bir işbirliği anlaşması imzaladılar. KEP, e-İmza, e-Saklama, e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv Fatura ile e-Bilet uygulamalarında işbirliği yapan TÜRKKEP ve FIT Solutions, hizmetlerini, çözümlerini müşterilerine daha etkin, kaliteli, yaygın ve hızlı bir şekilde ulaştırmaya devam edecek.

Hizmet ve çözümlerde uzmanlıklar birleştiriliyor

Bu önemli işbirliği çerçevesinde TÜRKKEP, sağladığı KEP, e-İmza ve e-Saklama alanındaki kurumsal, bireysel çözüm ve hizmetlerine daha fazla odaklanarak; diğer e-dönüşüm hizmetleri olan e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv Fatura ve e-Bilet hizmetlerinde çalışmalarını FIT Solutions ile sürdürecek. FIT Solutions ise sunduğu e-dönüşüm hizmetlerine yoğunlaşırken; KEP, e-İmza ve yasal geçerli e-Saklama hizmet ve çözümlerinde TÜRKKEP ile ilerleyecek. Hizmet ve çözümlerde uzmanlıklarını birleştiren her iki kurum da müşterilerine e-dönüşümün uygulamalarından uçtan uca yararlanma fırsatı sunacak. 

İşbirliği ile ilave yüzde 25 büyüme hedefleniyor

TÜRKKEP ve FIT Solutions odaklandığı, güçlü olduğu hizmetleri ve çözümleri sağlarken, pazarlama ve satış süreçlerini değiştirmeden, mevcut kurumsal satış, iş ortakları ve bayi kanalları üzerinden çalışmalarını sürdürmeye devam edecek. İmzalanan anlaşma ile TÜRKKEP ve FIT Solutions, 2016 yılındaki genel büyüme hedeflerinin haricinde, gelir ve müşteri sayılarını en az yüzde 25 oranında artırmayı hedefliyor.

Ülke ekonomisine katkı, işletmelere ve vatandaşa kolaylık

Yapılan yatırımın ve işbirliğinin değerlendirildiği etkinlikte konuşan Türkiye’nin öncü güven kurumu TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast, “E-dönüşüm, resmi, ticari ve hukuki işlemlerin elektronik ortamda çok daha etkin ve verimli yürütülmesine olanak sağlıyor. Ayrıca işlemlerin ve bürokrasinin hızlanmasına, e-devlet uygulamalarının yaygınlaşmasına ve uluslararası rekabette avantaj sağlanmasına önemli oranda katkı sağlıyor. Kâğıda ve postalamaya dayalı işlemlerden kaynaklanan yüksek maliyetler ile çevresel zararları en aza indiren doğa dostu hizmet ve çözümlerimizi, bireylere, şirketlere ve kurumlara tüm Türkiye’de yaygın hizmet ağımızla güvenli, hızlı, kaliteli ve uygun maliyetlerle sağlıyoruz. FIT Solutions ile yaptığımız işbirliği ile kurumsal müşterilerimize daha avantajlı şekilde hizmet ve çözüm sunacağız. 2016 yılı sonunda KEP kullanıcı sayısının 200 bini, e-imza sayısının 2,5 milyonu, e-Fatura ve e-Defter kullanıcı sayısının 100 bini aşacağı öngörülüyor. Bu önemli işbirliğiyle müşterilerimize bütünleşik şekilde hizmet sunarak, büyük şirketlere ve KOBİ’lere daha hızlı ulaşacağız. Türkiye’nin öncü güven kurumu TÜRKKEP olarak, Türkiye’deki yaygın bayilerimiz ve iş ortakları ağımızla, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tüm e-dönüşüm hizmet ve çözümlerini bütünleşik olarak sağlamaya devam edeceğiz. İşbirliği, kurumsal müşterilerimize katma değerli ve daha fazla hizmetler ve çözümler sunma konusunda bizlere yeni imkânlar sağlarken, müşterilerimize de e-dönüşüm uygulamalarından yararlanmada önemli avantajlar sağlayacak.” dedi.

Stratejik işbirliği yeni fırsatlar yaratacak

İşbirliği anlaşması hakkında yorumlarda bulunan lider e-Dönüşüm® firması FIT Solutions CEO’su Koray Gültekin Bahar ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “1999’dan beri sektördeki deneyimimizle ön plana çıkan ve e-dönüşüm sektörünün lider firması olarak e-Fatura, e-Defter, e-Arşivdeki uzmanlığımızı, TÜRKKEP’in KEP, e-İmza ve yasal geçerli e-Saklama alanlarındaki uzmanlığı ile birleştiriyoruz. Her iki kurum da KEP, e-İmza, e-Saklama, e-Fatura, e-Arşiv fatura, e-Defter ve e-Bilet gibi e-dönüşüm hizmetleri ve çözümlerini tek elden verecek. Ortak teknolojik alt yapıların kullanılması her sektörde olduğu gibi e-dönüşümde de operasyonel hizmet kalitesini artıracaktır. İşbirliğimizin tüm sektöre büyük katkıları olacağını düşünüyoruz. Ayrıca TÜRKKEP ile yaptığımız stratejik işbirliğimizin bulut çözümlerimizde hedeflediğimiz büyümeyi güçlendirerek devam ettireceğimize; Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere yurt dışı operasyonlarımıza odaklanıp, küresel çapta, IT sektöründe teknolojiye yön veren önemli aktörlerden olacağımıza inanıyoruz.”

Teknoloji Makaleleri