Cuma, Mart 29, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

EMC tamamı Flash çözümlerde yüzde 37’lik pazar payıyla 2015 yılını geride bıraktı

emc globaltechmagazineEMC Corporation,  tamamı flash pazar payıyla ilgili elde ettiği sonuçları açıkladı. Buna göre, dünyanın dört bir yanındaki kuruluşlar birleştirilmiş ve karma iş yüklerinin yanı sıra dünyanın en yüksek performans gerektiren uygulamalarına ilişkin çok sayıda kurumsal ihtiyacı karşılamak amacıyla tamamı flash depolama çözümlerinin lider sağlayıcısı EMC’ye yönelmeye devam ediyor.

Lider XtremIO tamamı flash depolama dizisinin hızlı bir büyüme göstermesini sağlayan EMC, kısa bir süre önce IDC tarafından yayımlanan Kurumsal Depolama Sistemleri Çeyrek Raporu’na göre, tamamı flash dizilerde pazar liderliğini geliştirdi. Tamamı flash pazarında EMC, 2015 yılının dördüncü çeyreğinde bir önceki yıla kıyasla yüzde 4,1 artışla %40,3 pazar payına ulaşarak liderliğini sürdürdü. 2015 yılının tamamına bakıldığında, EMC tamamı flash alanı gelirlerinde %37,7 ile en yakın rakibinin iki buçuk katından fazla pazar payı elde etti.

Pazar payındaki bu artış önde gelen sektörlere de yansıdı. Örneğin:

  • 2015’te Forbes Global 2000 Önde Gelen Şirket listesindeki en öndeki 20 Bankacılık ve Finans kuruluşundan 15’i EMC’den flash çözümleri satın aldı ve siparişlerinde bir önceki yıla göre %202’lik bir artış oldu.
  • EMC’nin Telekomünikasyon, Medya ve Eğlence şirketlerinden elde ettiği gelir, bir önceki yıla kıyasla 2015’te %316 arttı ve Forbes Global 2000 Önde Gelen Şirket listesindeki ilk 20 şirketin 19’u EMC flash çözümlerini kullanıyor.

Flash müşterileri yüzde 78 arttı

Müşterilerin veri merkezi altyapılarını birleştirdiği, hızlandırdığı ve modernize ettiği bir süreçte, sektör genelinde tamamı flash depolama çözümlerine yoğun ilgi görülüyor. 2014 ile 2015 arasında EMC, dünya genelindeki flash müşterilerini yüzde 78 arttırdı ve 2015’in ikinci yarısında flash çözümlerinden elde ettiği gelir, 2015’in ilk yarısına kıyasla yüzde 104 arttı. Ayrıca, EMC’nin XtremIO bölümü de 2015’in dördüncü çeyreğinde 2 milyar dolarlık rezervasyon oranına ulaşarak 2015 yılında XtremIO gelirlerinde 1 milyar dolardan fazla bir artış olmasını sağladı.

EMC Doğu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu Bölge Sistem Mühendisleri Müdürü Gökçe Öztürk konuyla ilgili şunları söyledi:

“EMC, 2016 yılını Tamamı Flash yılı olarak ilan etti.  XtremIO’nun müthiş başarısını temel alan kapsamlı portföyümüz artık VMAX All Flash, DSSD D5 ve bugünün global kuruluşları için Modern Veri Merkezi olanaklarıyla tasarlanmış yeni EMC Unity depolama sistemlerini içeriyor. Yüksek performans gerektiren iş yüklerinin çeşitliliği sürekli artarken kuruluşlar, neredeyse her tür veri merkezi kullanım senaryosuna uygun olan fiyat-performans noktalarında, sektörün en geniş ve yenilikçi tamamı flash depolama çözümleri için EMC’yi tercih ediyorlar.”

Tüm zamanların en hızlı büyüyen ürünü olan XtremIO, 2013’te piyasaya çıktıktan sonra dokuz ay gibi çok kısa bir süre içinde tamamı flash depolama dizisi pazarının zirvesine oturdu. Müşteriler, kullanım kolaylığının yanı sıra tutarlı ve tahmin edilebilir performans sunan benzersiz altyapısı nedeniyle, rakip tamamı Flash çözümler yerine XtremIO’yu seçmeye devam ediyor.

Örneğin Orta Doğu, Asya ve Afrika’da bulunan 19 ülkedeki tüketicilere ve işletmelere hizmet sunan Etisalat Group’a bağlı olan Etisalat Misr, 20 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Etisalat Misr, hem EMC XtremIO hem de EMC’nin VNX depolama dizilerinin tamamı flash yapılandırmalarını dağıtarak iş uygulamalarının genel performansının yüzde 300 artmasını sağladı. XtremIO ve VNX’ten yararlanan şirket, veritabanı yanıt sürelerini milisaniyelerin altına düşürmeyi başardı.

Teknoloji Makaleleri