Cuma, Nisan 19, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

POS ihtiyacı olmadan kredi kartı ile tahsilat devri

odeal globaltechmagazineKartla ödeme tercihi arttıkça, cepte taşınan nakit miktarı da azaldı. Maliyetleri nedeniyle POS yatırımı yapamayan küçük ölçekli işletmelerin imdadına ise cep telefonu aracılığıyla banka ve kredi kartından tahsilat yapılmasını sağlayan Ödeal İşyerim uygulaması yetişti. 81 ilden 8 bini aşkın kullanıcısıyla Ödeal İşyerim uygulaması hayatımızın her alanına girmeye başladı. Daha önce yanında yeterli nakit olmadığı için tezgahta çok beğendiği takıyı alamayan, evin kapısında çilingiri bekletip para çekmeye giden, gelen servis elemanına, sucuya ya da tesisatçıya nakit yetişmeyince yakınlarda ATM arayan tüketiciler de esnaf kadar rahat bir nefes aldı.

2014 yılından bu yana hizmet veren banka ve kredi kartından mobil tahsilat uygulaması Ödeal İşyerim, özel öğretmen, avukat, web tasarımcı gibi bireysel girişimcilere ve çilingir, tesisatçı, sucu, halı kıyamacı gibi küçük işletmelere, kısacası “kartla ödeme yapabilir miyim acaba” diye tereddüt edilen her noktada can suyu oldu. Artık POS yatırımı yapamayan birçok esnaf kartla ödeme alabiliyor hatta ödemeyi taksitlendirebiliyor.

Cep telefonuna indirilen Ödeal İşyerim uygulaması ile müşterilerine kartla ödeme ve kredi kartına taksit alternatifi sunabilen küçük işletmeler ve bireysel girişimciler sayesinde müşterilerin “yanımda nakit yok” diyerek paniklemesine, yakınlarda ATM aramasına gerek kalmadı. Ödeal İşyerim uygulamasının sadece ödeme alacak işletme sahibinin ve çalışanlarının telefonunda bulunması yeterli olduğundan, tüketiciler banka kartlarının yanlarında olduğu her an her yerde Ödeal İşyerim üyesi bir işyerinden hizmet ya da ürün satın alabiliyor. Bu sayede yanında nakit olmadığı için servisi ertesi güne çağırmak, nakit yetersizliği yüzünden küçük alışverişler için büyük mağazalarda sıra beklemek, sucu gelince ödemeyi sonraya sarkıtmak, çilingire ödeme yapmak için en yakın ATM’yi bulmaya çalışmak yakında tarih olacak gibi görünüyor.

Teknoloji Makaleleri