Cumartesi, Nisan 20, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Softbank’tan dev satın alma

softbank globaltechmagazineJaponya’nın en büyük telekomünikasyon ve teknoloji şirketler topluluğu olan Softbank, tasarladığı işlemciler ile bugün başta akıllı telefonlar olmak üzere pek çok cihazda yer alan ARM’yi satın aldı.

ARM İngiltere’nin en başarılı teknoloji grubu olarak görülüyor. Çünkü  Apple iPhone da dahil olmak üzere dünya üzerindeki bir çok akıllı telefon ve tablette ARM mimarisine sahip işlemcileri görmek mümkün. Yüksek hızlara çıkabilmesinden, 32-bit mimari yapısından, çok az enerji tükettiğinden ve zengin çevresel donanım imkanlarından dolayı ARM çekirdekli bir çok işlemci, bir çok uygulamada tercih ediliyor. Cep telefonları, bilgisalarlar, tabletler gibi bir çok elektronik cihazda ARM mimarisine sahip işlemciler kullanılıyor.

Gelen ilk bilgilere göre, banka ARM’yi 32 milyar dolar (yaklaşık 90 milyar TL’ye) bünyesine kattı.  Milyarlarca ARM tabanlı işlemcinin aktif olarak kullanıldığı günümüzde şirket, akıllı telefonlardan tost makinalarına kadar geniş bir yelpaze için ürün tedarik ediyor. Şirket iPhone’lar için Apple’a da ürün sağlıyor.

Japon telekom devi Softbank ise son yıllarda yaptığı satın almalarla medya geniş yer bulmuştu. Şirket geçtiğimiz dönemde ABD merkezli GSM operatörlerinden Sprint’i bünyesine katarak gündeme gelmişti.

Teknoloji Makaleleri