Perşembe, Nisan 25, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Qualcomm Snapdragon 410 İşlemcisini Temel Alan Yeni Geliştirme Kartını Duyurdu

qualcomm_globaltechmagazineQualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM) bugün iştiraki olan Qualcomm Technologies, Inc.’in, DragonBoard™ 410c, 64-bit destekli Qualcomm® Snapdragon™ 410 işlemciyi temel alan, düşük maliyetli geliştirme kart tasarımını duyurdu.

Snapdragon 410 işlemcinin yüksek performansını, zengin özelliklerini daha çok geliştiricilere ve ürün üreticilerine ulaştıran kredi kartı büyüklüğündeki bu geliştirme kiti, hızlı yazılım geliştirmek ve yeni ürünlerin ticarileşmesi esnasındaki prototiplerinin desteklenmesi için tasarlandı. Snapdragon 410 işlemci, çözüm sağlayıcılarının satışa hazır veya modül-üzerindeki-sistemleri desteklemek ve ticari kullanımlarına yönelik hizmet sağlamak için güçlü bir teknoloji sunuyor.

Bu gömülü işlemci ve Her Şeyin İnterneti ürün kategorileri içindeki ürünler arasında yeni nesil robotlar, fotoğraf makineleri, set-top box ürünler, giyilebilir ürünler, tıbbi cihazlar, otomatlar, otomasyon kurulumu, endüstriyel kontrol, dijital tabela ve oyun konsolları gibi pek çok ürün yer alıyor. DragonBoard 410c’nin dağıtıcılara bu yaz ulaştırılması bekleniyor.

Qualcomm Technologies ürün yönetiminden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Jason Bremner şöyle diyor: “DragonBoard 410C, çeşitli işletim sistemlerinde, giderek yaygınlaşan gömülü işlem ve Her Şeyin İnterneti endüstrilerine destek olacak ticari çözümlerin hızla geliştirilmesi için tasarlanmış güçlü ve düşük maliyetli bir platformdur. DragonBoard 410c küresel bazda gömülü bilgisayar ürünleriyle ilgili inovasyonlar yapılmasına yardımcı olarak önemli bir rol oynayacaktır.”

Üstün işlevsellik ve bilgisayar yeteneklerine sahip olan DragonBoard 410C platformunun  temel özellikleri:

 CPU: Çekirdek başına 1.2 GHz hızında dört çekirdekli ARM® Cortex®-A53 CPU; 64-bit

Grafik: 400 MHz yüksek kaliteli grafikleri ile Qualcomm® Adreno ™ 306 GPU

Video: 1080p HD video oynatma ve H.264 ile çekme (AVC)

Fotoğraf Makinesi: Donanımında yapılan noise reduction, JPEG dekoder ve diğer post-işleme teknikleri ile 13 megapiksel kamera desteği

Bellek: LPDDR2 / 3 533MHz Tek kanallı 32-bit (4.2GBps) olmayan POP / eMMC 4.51 SD 3.0 (UHS-I)

Entegre Bağlantı: Qualcomm® VIVE ™ 802.11 b / g / n, Wi-Fi, Bluetooth®, FM

Entegre Lokasyon: Qualcomm® IZat ™ Gen8C

İşletim Sistemi: Android ve Linux

Genişleme Konektörleri: 1x 40 pinli Düşük Hız konektörü (UART, SPI, I2S, I2C x2, GPIO x12, DC enerji), 1x 60 pinli Yüksek Hız konektörü (4L-MIPI DSİ, USB, I2C x2, 2L + 4LMIPI CSI) ve Analog genişleme konektörü (Kulaklık, Hoparlör, FM anteni)

G / Ç arayüzleri: HDMI tam boyutu A Tipi konektör (1080p HD @ 30fps), 1x USB 2.0 mikro B (yalnızca cihaz modu), 2x USB 2.0 Tip A tipi (ana bilgisayar modu), micro SD kart yuvası

DragonBoard 410c, 64-bit uyumlu, dünyanın ilk yüksek performanslı, düşük maliyetli ARM tabanlı platformlarından biridir.

İşlemci grubu, ARM genel müdürü Noel Hurley, “Qualcomm Technologies’in yüksek performanslı, 64-bit ARM geliştirici platformu endüstrisi için yeni imkanlar sunacak,” diyerek şunları ekledi: “DragonBoard 410c’nin zengin özellikleri ve işlevsellikleri ARM teknolojisini kullanan geliştiriciler, yapımcılar ve orijinal ürün üreticilerinin gömülü endüstrilere ulaşarak yeni buluşların ve ürünlerin oranını hızlandırmalarını sağlayacak.   Qualcomm Technologies’in bu son kartı, tasarımcıların önündeki geniş seçim yelpazesine dinamik bir katkı olarak yerini alıyor.”

DragonBoard 410c, donanım ekosistemini destekleyerek uyumlu pek çok ekli-ürün, koruyucu ve aksesuar geliştirilmesini sağlayan 96Boards Tüketici Sürümü ile uyumlu olacak şekilde tasarlandı. 96Boards,  ARM mimarisi için açık kaynak kodlu yazılım geliştiren ve kar amacı gütmeyen mühendislik organizasyonu Linaro, tarafından desteklenen yüksek performanslı geliştirme kartlarına yönelik açık bir platformdur.

“Linaro, Snapdragon işlemci-tabanlı platformlar için açık kaynak yazılım gelişimini hızlandırmak için Qualcomm Technologies ile çalışıyor,” diyen Linaro Ltd CEO’su  George Gri şunları ekliyor: ” DragonBoard 410c’nin  96Boards Tüketici Sürümünü desteklemesi bize heyecan veriyor. 96Boards.org topluluk sitesi aracılığı ile DragonBoard 410c geliştirme topluluğuna, üniversitelere ve gömülü ürün geliştiricilerine yardımcı olmak için sabırsızlanıyoruz.”

Teknoloji Makaleleri