Çarşamba, Nisan 24, 2024

İlgili İçerikler

Bu hafta gündemdekiler

Artık en çok veriye ve buluta yatırım yapılıyor

Asseco SEE GlobaltechmagazineYenilikçi çözümler, işletmelere fırsat ve katma değer sağlarken, maliyet tasarrufu da sağlıyor. Bu teknolojilerden biri olan Uygulama Performansı Yönetimi, kurumların kritik hizmetlerinin en üst düzeyde yürütülmesini ve son kullanıcıya fayda yaratılmasını garanti altına alıyor. İşletmeler, iş sürekliliğini kesintiye uğratmadan her an ve istenilen yerden çalışabilmek için bulut bilişim teknolojilerine yatırım yapıyor.

 

Amazon Web Servisleri’nin gerçek zamanlı geçiş uzmanlığı programında (AWS Migration Competency Program) başarı elde eden ilk iş ortaklarından biri olan Dynatrace, dijital performans yönetimi konusundaki uzmanlığı ile kurumların iş süreçlerini kolaylaştırıyor. Dynatrace’in Türkiye operasyonlarını yöneten Asseco SEE, AWS bulut hizmetlerine geçiş sürecinde işletmelere uçtan uca hizmet sunarak, kurumlara katma değer sağlamaya devam ediyor. AWS Migration Competency, gerçek zamanlı geçiş uzmanlığı konusunda başarılı olan iş ortakları için oluşturulmuş bir program. Bu programa dahil olan çözüm sağlayıcı iş ortakları, AWS bulut hizmetlerine geçiş sürecinde işletmelere uçtan uca çözüm sağlayarak, keşiften planlamaya, veri geçişinden operasyona kadar her aşamada hizmet sunmaya yetkili. Sunulan hizmet, karmaşık projelerde başarılı sonuçlar elde edilmesini garanti altına alıyor.

AWS bulut hizmeti ile iş süreçleri daha kaliteli ve sorunsuz

Dynatrace, AWS Migration Competency Program’da işlerini AWS bulut hizmetlerine taşımak isteyen tüm işletmelere, altyapı keşifleri, topoloji modeli oluşturma, analitik, performans, kullanıcı deneyimi izleme ve sorunları kökünden analiz etme konularında başarılı hizmet verdiğini bir kez daha kanıtladı. AWS hizmeti sayesinde kurumsal uygulamalar veya veri merkezlerinin taşınma süreçleri kolay bir şekilde yönetilebiliyor. Sonuçların anlık görüntülenebilmesi ve yönetimi ise önemli avantajlar sağlıyor.

Zaman kaybına ve büyük maliyetlere son

AWS uzmanlığına erişmenin Dynatrace’in müşterilerine gerçek zamanlı geçiş yolculuğunda uçtan uca çözüm sağlayabildiğinin kanıtı olduğunu belirten Dynatrace Teknoloji Başkanı Bernd Greifeneder, “Gerçek zamanlı sistem ve veri geçişi süreçleri, zaman ve maliyet açısından oldukça zor olabiliyor. Müşterilerimizin buluta olan güvenini temin ederek destek vermek, gerçek zamanlı geçiş zorluklarını çözmek ve uygulama performansını izlemek, Dynatrace’in ilk önceliğidir. AWS’in bu konudaki engin tecrübelerimiz ve kapasitemizin değerini müşterilerimize ispat etmemize olanak sağlamasından mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Her ölçekteki şirket kullanabiliyor

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de fırsat ve fark yaratan çözümlerin, yenilikçi teknoloji kullanımının zorunlu olduğunu ifade eden Asseco SEE Yeni Ürünler Yöneticisi Osman Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İş sürekliliğinin kesintiye uğramasının önüne geçmek, her an ve istenilen yerden çalışmayı mümkün kılmak, bulut bilişim teknolojilerinin önemini gözler önüne seriyor. Genel itibariyle bakıldığında, her ölçekteki şirket bu hizmetleri kullanabiliyor. Türkiye operasyonunu yönettiğimiz Dynatrace’in deneyimini AWS programı ile güçlendirmiş olması mutluluk verici. Kurumlara sadece maliyet avantajı sağlamanın değil, fayda sunmanın da çok önemli olduğunu düşünüyoruz. AWS uzmanlığı ile kurumlara sağladığımız katma değer ve ayrıcalıklar artacak.”

Teknoloji Makaleleri